Gimnastica parului

Marţi, 11.07.2006
AI UN PLAN DE EXERCITII PENTRU PARUL TAU?
- Daca parul iti cade in ochi sau pe fata, sau este indeajuns de lung sa se prinda in aparate, prinde-l la spate intr-o coada, nu foarte strans si apoi rotindu-l, in coc cu ajutorul unei agrafe.
- Confortul este important. Evita sa prinzi parul mult prea strans, pentru ca radacinile parului slabesc, te dor, iar transpiratia poate afecta mult mai usor sanatatea lor.
- Blocheaza excesul de transpiratie. Desi este foarte bine sa transpire, sarea din transpiratie poate afecta structura delicate a radacinilor. Poarta o bentita din bumbac care sa absoarba excesul de transpiratie.
- Evita sepcile. Ele blocheaza modul natural de transpiratie a scalpului si nu-l lasa sa respire.
- Inotul. Daca inoti foarte mult aplica un balsam fara clatire pe par inainte de a te scufunda. Pe cat posibil poarta o casca de baie.
- Dusurile. Desi un dus fierbinte dupa o ora de efort pare indicat, evita apa fierbinte pantru ca dezhidrataeaza parul.
- Sauna. Inainte de sauna aplica un balsam pe baza de jojoba pentru a ajuta parul sa se protejeze de caldura excesiva. Infasoara un prosop in jurul lui pentru o protectie deplina.
- Spalarea. Multi experti sustin ca samponare excesiva dauneaza parului, slabindu-l in timp. Nu este necesar ca de fiecare data cand il speli sa il samponezi de trei ori. O singura data e de ajuns, iar dupa sala este recomandat sa folosesti un sampon pentru par gras pentru a elimina excesul de transpiratie.
- Uscarea. Indicat este ca dupa un astfel de tratament sa evitam uscarea cu uscatorul electric. Daca totusi te grabesti, nu uita sa folosesti la final uscare rece pentru a inchide foliculii.
Astfel, trebuie doar un plan adecvat efortului pe care-l facem, la sala de fitness sau in piscine, pentru ca parul nostru sa nu fie afectat si sa-si pastreze frumusetea naturala.
Vezi si

Ulei de Moringa: beneficii pentru piele și păr
Raluca Margean |
Marţi, 11.07.2006

19 culori de păr la modă în toamna 2024
Andreea Baluteanu |
Marţi, 11.07.2006

Microneedling cu radiofrecvență: beneficii și recomandări
Raluca Margean |
Marţi, 11.07.2006