Șase moduri de a avea un păr sănătos după ce ai împlinit 40 de ani

Șase moduri de a avea un păr sănătos după ce ai împlinit 40 de ani
Ramona Jurubita

Atât femeile cât și bărbații observă că odată cu înaintarea în vârstă apar diverse probleme legate de podoaba lor capilară. Primele semne de chelie se văd, în general, în jurul vârstei de 40 de ani, cu toate că trecerea timpului nu este singurul factor care poate provoca pierderea părului. Este adevărat că, în timp, structura firului se slăbește, dar trebuie să știi că poți avea un păr sănătos, strălucitor și cu volum la orice vârstă. Ai nevoie doar de o mai mare atenție acordată acestui aspect important din viața ta.

Femei în vârstă care stau îmbrățișate, cu spatele spre obiectivul camerei.

Ciclul de creștere a părului este complex, iar fiecare etapă are rolul său, așa că și pierderile sunt importante în procesul de regenerare. Nu ar trebui să te sperii dacă îți cad zilnic între 50 și 100 de fire, fiindcă aceasta este cantitatea normală. Motivele de îngrijorare apar abia în momentul în care volumul părului căzut este vizibil mai mare sau dacă observi și porțiuni de scalp rămase goale. În cazul în care ajungi în această situație, trebuie să consulți urgent un medic dermatolog, pentru că el îți poate spune care este cauza și ce ai de făcut.

Oricine are și perioade mai puțin bune, în care se confruntă cu stres, oboseală sau se luptă cu o boală. În astfel de etape este normală producerea unui dezechilibru la nivelul procesului de creștere și s-ar putea ca una dintre etape să dureze mai mult și regenerarea să apară mai târziu.

Totuși, ai putea să previi această situație neplăcută și să ai grijă de tine, de sănătatea ta și, nu în ultimul rând, de sănătatea scalpului tău. Dacă te afli într-o formă bună din punct de vedere fizic și dacă satisfaci nevoile zonei tale acoperită de pilozitate, nu ai de ce să îți faci probleme.

Vezi mai jos detaliile de care specialiștii spun că ar trebui să ții cont dacă vrei să ai un păr sănătos după ce ai împlinit 40 de ani.

1. Hidratează-te bine în fiecare zi Vezi galeria foto » 2. Evită spălarea excesivă a părului 3. Nu îți agresa firele de păr

Surse foto: iStock, Unsplash

Surse articol: InstyleBestlifeonlineStop-hair-loss

Articolul urmator
Ce sunt ridurile marionetă și cum previi apariția lor
Ce sunt ridurile marionetă și cum previi apariția lor
Ce misiune vei avea dupa moarte?
Incepe quiz
Ce misiune vei avea dupa moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.