Tratamente pentru cresterea parului: ingrijire si retete homemade

Tratamente pentru cresterea parului: ingrijire si retete homemade
Geanina Ichim
Marţi, 22.01.2013

Cuprins

Pentru a-si mentine parul sanatos, matasos si stralucitor, femeile folosesc sampoane si balsamuri speciale, tratamente si masti, toate incluse intr-o rutina zilnica. Parul frumos si sanatos este un semn de tinerete si de vitalitate pentru cei mai multi, asa ca nu poti fi indiferenta la degradarea si deteriorarea sa. Daca ai parul scurt si vrei sa-l faci sa creasca mai repede sau daca iti cade foarte mult, este cazul sa apelezi la cateva tratamente pentru cresterea parului.

Tratamente pentru cresterea parului gasite in bucatarie

Otetul de mere este un remediu cunoscut, folosit pentru cresterea si ingrijirea parului, pentru ca nu este distilat, iar mineralele importante si enzimele care nu se pierd sunt folositoare cresterii parului. Amesteca o ceasca de otet de mere cu o cana si jumatate de apa, apoi aplica pe scalp. Bacteriile si celulele moarte ale pielii vor fi eliminate, iar parul va fi din nou liber sa creasca. Amestecul trebuie folosit inainte de samponare, masand usor scalpul pentru cateva minute, dupa care poate fi clatit din par.

Uleiurile sunt cunoscute pentru efectul lor benefic asupra parului. Uleiul de masline incalzit usor trebuie sa fie aplicat pe scalp si intins, masand usor pentru cateva minute. Fa acest lucru seara, inainte de culcare, pentru a lasa uleiul in par toata noaptea, acoperit de o folie de plastic. Dimineata clateste bine si vei observa inca din prima zi ca parul a devenit mai stralucitor si mai matatos, iar, in timp, va creste mai repede. In plus, uleiul de masline contine Vitamina E, care va hrani foliculii de par. Uleiul de masline poate fi combinat si cu piper Cayenne. Acesta stimuleaza circulatia sangelui, care va hrani pielea capului, iar intr-un final va face parul sa creasca mai repede. Piperul Cayenne nu trebuie sa fie aplicat gol pe scalp, deoarece iti va provoca disconfort si chiar ranirea pielii capului, asa ca nu uita de uleiul de masline.


 De asemenea, uleiul de seminte de in stimuleaza cresterea parului. Dupa ce aplici uleiul incalzit usor pe scalp, maseaza cateva minute, apoi lasa-l sa-si faca efectul timp de 30 de minute, dupa care clateste bine parul.  Alte uleiuri pe care le poti folosi ca tratamente pentru cresterea parului sunt uleiul de jojoba, uleiul de lavanda si uleiul de cocos. Ele iti fac parul sanatos si stralucitor si ajuta la regenerarea firelor de par. Laptele de cocos poate fi folosit ca atare, in locul samponului, cu diferenta ca, dupa ce iti masezi scalpul, il lasi sa actioneze timp de 30 de minute, inainte sa clatesti. Uleiul de busuioc si uleiul de dafin sunt de asemenea folositoare, in combinatie cu orice ulei.

Sucul de lamaie este un purificator natural si iti poate curata reziduurile de pe scalp, care ar putea impiedica cresterea parului. Aplica direct suc de lamaie pe par, apoi maseaza usor si lasa solutia sa-si faca efectul timp de 15-20 de minute, dupa care clateste bine.
 
Melasa este un alt remediu natural foarte eficient pentru par subtiat, pentru ca are in componenta sa cuprul, care este esential pentru un par sanatos. Foloseste doua linguri de melasa in fiecare zi, de preferat dimineata, iar in cateva saptamani vei observa deja o diferenta in calitatea parului. Mai mult, in cateva luni, parul se va regenera si va avea o culoare puternica, apropiata de cea naturala.

Tratamente pentru cresterea parului - dieta sanatoasa si ingrijirea parului


Tratamentele pentru cresterea parului, fie ca vorbim de sampoane sau balsamuri speciale, creme, masti sau lotiuni, nu vor avea efectul scontat daca nu iti ingrijesti parul corect, daca ai obiceiuri nesanatoase si o dieta dezechilibrata. Fumatul este unul dintre aceste obiceiuri care impiedica parul sa creasca, asa ca daca iti doresti un par mai lung, ar fi bine sa renunti la fumat sau macar sa fumezi mai putin. In plus, cafeaua, bauturile cofeinizate si cele carbogazoase au un efect negativ asupra cresterii parului.

O dieta dezechilibrata afecteaza foarte mult sanatatea parului, dar, daca nu vrei sau nu reusesti sa mananci doar "ce trebuie", incearca macar sa renunti la grasimi si zaharuri. Prin alimentatie, tu ii furnizezi parului nutrientii de care are nevoie. Sunt importante proteinele, fierul si zincul, pe care le gasesti in ton, paine integrala de grau, branza de vaci (proteinele), in linte, cartofi, mazare (fier) si in stridii, friptura de vita, fasole, mazare si arahide (zinc).

Un par prea uzat si prea stresat nu va reusi sa creasca asa cum trebuie, asa ca trebuie sa-l ingrijesti cum se cuvine. Parul se poate deteriora atunci cand il speli cu apa prea fierbinte sau cand folosesti uscatorul de par, ondulatorul si placa de indreptat. Usuca-ti parul natural sau sterge-l bine cu prosopul de cate ori este posibil. De asemenea, nu-ti peria parul atunci cand este ud si piaptana-l de cel mult doua ori pe zi.

Daca vrei sa reduci ruperea si caderea parului sau daca vrei sa-l faci sa creasca mai repede, aceste tratamente iti pot fi de ajutor, atata timp cat il ingrijesti corect si ai grija sa-l mentii sanatos. 
Vezi si
Cuticule uscate: cauze și tratament
Cuticule uscate: cauze și tratament
Raluca Margean | Marţi, 22.01.2013
Articolul urmator »
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Raluca Margean | Luni, 08.01.2024
Incepe quiz
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Luni, 05.02.2024
Laser CO2: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Miercuri, 27.12.2023

Ne găsești pe