5 bărbaţi care oferă lecții prețioase de machiaj pe Youtube

5 bărbaţi care oferă lecții prețioase de machiaj pe Youtube

Eugenia Dinescu, redactor

Nu doar moda şterge graniţele dintre sexe, ci şi machiajul. Deşi cele mai multe pasionate de beauty îl folosesc ca pe un mijloc de înfrumuseţare, machiajul este mai mult decât atât: este o formă de exprimare a personalităţii, iar noua generaţie de beauty vloggeri demonstrează că el nu ar trebui să fie considerat doar apanajul femeilor.

Faima lor nu se reduce doar la numărul de followeri, iar numele lor nu este un fenomen restrâns în spaţiul online: cei mai mulţi dintre ei au lansat deja propriile linii de produse sau au devenit imaginile unor branduri consacrate de makeup, iar convenţiile sau târgurile de beauty la care sunt prezenţi atrag întotdeauna cozi interminabile de fani. Te întrebi ce îi face diferiţi? Toţi sunt bărbaţi!

Descoperă şi tu 5 dintre cei mai populari vloggeri bărbaţi din domeniul de beauty şi completează-ţi arsenalul cu noi trucuri de makeup!

Patrick Starrr (@PatrickStarrr)

Simpaticul Patrick Starrr are origini filipineze, iar statutul său de superstar al YouTube-ului se dezvoltă pe zi ce trece: după colaborările sale cu Benefit, NYX Cosmetics şi Formula X, imaginea lui este prezentă în raionalele de cosmetice din magazinele Sephora din Statele Unite. Stilul glam este sinonim cu numele lui PatrickStarrr, aşa că fii cu ochii pe tutorialele sale şi pe clipurile live în care poţi urmări fiecare pas al transformării!

Donovan Gibb (@makeupbydg)

Donovan Gibb are doar 19 ani, dar nu te lasă păcălită de vârstă lui fragedă: talentatul makeup artist american cunoaşte regulile blendingului perfect mai bine decât o persoană de dublul vârstei sale. Cu stilul său glam, dar întotdeauna abordabil, Donovan creează lookuri perfecte pentru zilele în care adopţi un look no makeup makeup, dar şi atunci când îţi doreşti un machiaj smokey eyes care nu îţi dă nicio şansă de a trece neobservată.

Miss Fame (@missfamenyc)

Cultura drag a folosit dintotdeauna machiajul pentru caracterul său transformator, iar dintre cele mai cunoscute drag queens, Miss Fame duce această artă la un nou nivel. Miss Fame, sau Kurtis Dam-Mikkelsen, pe numele său adevărat, oscilează între un look masculin şi unul de femme-fatale cu uşurinţa unui yo-yo, iar sfaturile împărtăşite în acest proces echivalează cu un curs de makeup pentru avansaţi. După vizibilitatea dobândită în cadrul popularului reality show RuPaul’s Drag Race, cariera de makeup artist a lui Miss Fame este în plină ascensiune. În prezent, Kurtis se află în plin turneu „Painted by Fame”,  în care susţine o serie de masterclassuri de machiaj pe tot teritoriul Statelor Unite.

Jeffree Starr (@jeffreestar)

Machiajul nu este condiţionat de măsura pe care o porţi la haine, de vârstă sau de reguli, iar Jeffree Star ştie cel mai bine acest lucru. După ce a lansat trei albume muzicale, celebritatea i-a fost adusă de canalul de YouTube în care realizează lookuri situate la graniţa dintre elegant şi excentric. Jeffree şi-a dezvoltat propria linie de cosmetice, iar rujurile şi paletele de farduri ale brandului Jeffree Star Cosmetics includ o listă de aşteptare înainte de fi lansate oficial!

Manny MUA (@mannymua733)

Dacă numele Manny Gutierrez nu spune prea multe, Manny MUA va rezona cu peste 1.700.000 de persoane. Unul dintre cei mai urmăriţi beauty vloggeri ai reţelei YouTube nu crede că machiajul ar trebui să fie constrâns de dihotomia dintre masculin-feminin, ci poate să ofere oricui mai multă încredere în sine. Versatilitatea lui Manny este un motiv în plus să-l urmăreşti, repertoriul său de machiaj acoperind întreg spectrul dintre glam, natural şi clasic.

Ascensiunea vloggerilor bărbaţi este cu siguranţă un fenomen pozitiv pentru dezvoltarea percepţiilor asupra bărbaţilor care se machiază, dar şi asupra feminităţii însăşi. Era în care feminitatea se rezumă la o atitudine obedientă şi la o imagine arhetipală a apus, iar vloggerii bărbaţi sunt unul dintre factorii care contribuie la evoluţia definiţiei feminităţii.

Tu ce părere ai despre impactul lor în social media? Ai un vlogger bărbat pe care ţi-ai dori să-l includem în listă? Spune-ne părerea ta în secţiunea dedicată comentariilor!

Articolul urmator
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.