Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cum să te machiezi când porți masca de protecție

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Chiar dacă porți mască de protecție, nu înseamnă că nu trebuie să te machiezi. Simplul fapt de a avea grijă de tenul tău și de a sublinia frumusețea ochilor folosind farduri strălucitoare sau rimel îți dă un sentiment de normalitate și încredere în tine.

Totuși, ideea de a te machia atunci când ai jumătate de față acoperită ridică unele provocări. Iată de ce ai nevoie de sfaturile experților, care îți arată cum să folosești o rutină de machiaj corectă, în zilele în care porți masca de protecție.

Descoperă în galerie etapele întregului ritual cosmetic care face ca fața ta să rămână extraordinară, chiar și atunci când o acoperi cu masca. La urma urmei, frumusețea trece dincolo de aparențe, nu este așa?

Etapa 1: Hidratare intensă

Etapa 1: Hidratare intensă

Din cauza fricțiunii pielii cu țesătura măștii, dacă porți masca pe o perioadă lungă de timp pot apărea iritații. Pentru a contracara acest lucru, folosește o cremă hidratantă puternică, înainte de a începe machiajul, pentru a crea o barieră și a evita microleziunile determinate de contactul îndelungat al pielii cu masca.

Etapa 2: Folosirea fondului de ten

Etapa 2: Folosirea fondului de ten

Utilizează un fond de ten luminos, non-comedogenic și asigură neapărat protecția solară. Ideal este să folosești un produs care are deja SPF inclus. Acordă o atenție deosebită zonei din jurul ochilor și asigură-te că se distribuie uniform, astfel încât să dea o senzație cât mai naturală. 

Etapa 3: Aplicarea unui spray de fixare sau a unei pudre de față

Etapa 3: Aplicarea unui spray de fixare sau a unei pudre de față

Un primer bun sau o pudră de calitate te ajută să eviți îndepărtarea sau murdărirea fondului de ten, în urma contacului permanent cu masca de față. Este bine să folosești un spary de fixare matifiant, care fixează foarte bine fondul de ten și o pudră translucidă.

Etapa 4: Machiajul ochilor

Etapa 4: Machiajul ochilor

Machiajul ochilor este cel mai important (și cel mai vizibil) atunci când porți o mască de față. Ochii joacă un rol-cheie în machiajul tău, mai ales că gura este acoperită de mască. Folosește farduri de ochi strălucitoare, ușor de aplicat; fardurile cremoase sunt o bună alegere, creând o senzație de strălucire metalizată, astfel încât privirile se concentrează instantaneu pe ochii tăi. Poți folosi umbre luminoase și sub ochi și un iluminator aplicat spre colțurile ochilor.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta