Secretele unei demachieri corecte: 10 pasi pe care trebuie sa-i urmezi!

Secretele unei demachieri corecte: 10 pasi pe care trebuie sa-i urmezi!

Madalina Nazalu, redactor Divahair.ro

Statisticile arata ca mai mult de jumatate dintre femei nu realizeaza o demachiere corespunzatoare nevoilor tenului sau. Demachierea corecta este o conditie sine qua none, absolut necesara, pentru un ten sanatos si stralucitor.

Nu stii care sunt cauzele unei eruptii acneice subite? Sau formarea constanta a punctelor negre? Aspectul tern al tenului? Senzatia acuta de uscare? Cauzele pot fi adesea genetice sau de natura fiziologica, insa atunci cand aceste disfunctii apar ocazional poti banui o demachiere incorecta care a  afectat procesul de regenerare celulara zilnica a pielii tale.

 


Cele 10 porunci ale  demachierii:

1. Niciodata sa nu te culci nedemachiata, indiferent de cat de obosita esti. Stiu ca acest sfat se gaseste pretutindeni, insa eu consider ca inca nu este mentionat suficient. O fata care nu este curata inainte de somn (apogeul regenerarii celulelor) este predispusa incetinirii pana la stopare a refacerii celulelor, accelerand procesul de ridare sau de formare a acneii.

2. Demachierea dimineata este extrem de benefica tenului tau. Poti constata urme de fond de ten pe discheta demachianta chiar si dupa ce ai realizat demachierea de seara, iar un ten curat este pregatit pentru o fixare uniforma a fondului de ten.

3. Este o greseala sa consideri ca daca nu porti makeup, demachierea nu este necesara. Pe parcursul zilei, particulele de praf, poluarea si atmosfera urbana in general incarca porii, iar reziduurile pot fi vizibile pe discheta demachianta chiar si daca nu ai apelat la produsele de machiaj in ziua respectiva.

4.  DEMACHIEREA TENULUI SE REALIZEAZA INTOTDEAUNA IN SENS ASCENDENT, NU DESCENDENT, NU ORIZONTAL!!!


5. Aplicarea lotiunii tonice dupa utilizarea laptelui demachiant este absolut obligatorie. Substanta grasa din laptele demachiant accelereaza producerea sebumului, lotiunea tonica actionand precum un astringent pentru inchiderea porilor si indepartarea ultimelor reziduuri. Iar aplicarea cremei hidratante fara etapa premergatoare a lotiunii astringente cauzeaza patrunderea reziduurilor in pori, determinand aparitia nesuferitei acnee. Alege lotiunea tonica special conceputa pentru tipul tau de ten. Folosirea unui tonic puternic pe un ten normal va usca fata excesiv; un tonic bun contine mare parte din substantele continute de cremele hidratante care corespund nevoilor tenului tau.

Daca ai tenul excesiv de uscat, clatirea cu apa este o varianta buna.

 

 


6. Este foarte indicat sa folosesti un demachiant special pentru ochi si buze, sunt zone foarte sensibile si iritabile.

7. Cum iti alegi demachiantul? Daca ai tenul uscat, alege un lapte demachiant, eventual uleios, daca ai tenul sensibil cauta un produs pentru demachiere non-alergenic, iar pentru tenul mixt sau gras opteaza pentru o lotiune de demachiere.

8. Servetele demachiante? Doar daca esti in voiaj sau foarte grabita. Majoritatea acestora nu au aceeasi putere de curatare si determina uscarea tenului.

9. O demachiere corecta presupune utilizarea a cel putin 6 dischete demachiante. Produsul pentru demachiere se aplica pe suprafata tenului in cel putin 2 runde, in conditiile in care cea de-a treia este reprezentata de lotiunea tonica.

10. Niciodata nu apasa pe ten pentru a indeparta fondul de ten sau pe ochi (zona deosebit de sensibila si de predispusa aparitiei ridurilor) in cazul fardurilor intense sau al rimelului indaratnic precum cel waterproof. Aplica demachiant si lasa-l sa actioneze 2 minute, apoi utilizeaza discheta cu o miscare usoara. Indepartarea produselor de makeup rezistente se realizeaza cu ajutorul ingredientelor din lotiunile de demachiere, nu prin frecare.

      

Demachiant pentru ten sensibil                Demachiant pentru ten                         Discuri pentru
Clean FX, 75 lei                                   gras, Shu Uemura                                demachiere
                                                                                                              Sephora, 30 lei

  ...si cei 10 pasi catre o demachiere perfecta

1. O demachiere corecta incepe cu buzele. Aplica lapte demachiant pe o discheta demachianta si demachiaza buzele pe directie orizontala, pornind din coltul extern inspre mijlocul buzelor. Este bine ca dupa demachiere sa utilizezi un balsam de buze pentru a preveni uscarea acestora.

2. Urmeaza demachierea gatului. Imparte zona gatului in 3 zone egale si utilizeaza o discheta demachianta, INTOTDEAUNA IN SENS ASCENDENT (in caz contrar determini pierderea elasticitatii pielii), parcurgand fiecare zona de 3 ori.

3. De la jumatatea barbiei pana la tample, pe partea laterala a mandibulei, treci discheta demachianta tot de 3 ori, bineinteles in sens ascendent. Cand ai ajuns la tample, preseaza putin cu degetul zona respectiva, are un efect calmant.

4.  Demachierea barbiei este identica cu demachierea gatului. Se imparte suprafata in 3 zone egale si se trece discheta demachianta de 3 ori pe fiecare dintre acestea.

5.  Demachierea obrajilor cunoaste o exceptie de la regula de demachiere prezentata mai sus. Vom imparti de asemenea in 3 suprafete egale, insa vom trece discul pentru demachiere doar o data pe fiecare zona, urmand a realiza acest procedeu de inca 2 ori. Ideea este ca zona obrajilor este mult prea sensibila, asa ca se lasa o mica pauza intre contactele cu suprafata dischetei.

 

  


6. Zona dintre buza superioara si baza nasului se demachiaza urmand pasii mentionati mai sus.

7. Extremetitatile laterale ale nasului si partea dintre baza si varf se demachiaza urmand intocmai pasii de la punctul 2.

8.  Pun pariu ca nu iti demachiezi fruntea vertical, ci orizontal. Aceasta este cea mai mare greseala din demachiere, deoarece muschiul frontal are striatii verticale, iar demachierea pe orizontala determina slabirea elasticitatii acesteia, rezultand in inesteticele riduri de profunzime. Demachierea corecta a fruntii se realizeaza urmand pasii de la punctul 2.

9. Demachierea ochilor este foarte importanta. Pe pleoapa inchisa utilizeaza discul demachiant in sens descendent, de la arcada pana la zona genelor, de 3 ori. Cand vei deschide ochii, vei observa urmele de fard si de rimel sub genele inferioare. Cu un nou disc demachiant, elimini aceste reziduuri cu o miscare orizontala sub pleoapa inferioara, inspre tampla.     

10. Ultimul pas il constituie demachierea sprancenelor. Aceasta se realizeaza in sensul cresterii firelor de par, pe toata lungimea sprancenei.

Evidentiaza stralucirea tenului cu ajutorul unor genti in nuante puternice:



Articolul urmator
Laser CO2: beneficii și recomandări
Laser CO2: beneficii și recomandări
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (634)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    florentina (anonim)
    6 decembrie 2009 17:05

    am 36 de ani si nu stiu de ce am asa multe riduri pe fata .cred ca am facut greseli cand eram mai pustoaica anu prea ma demaciam.am tenul uscat ce produse sa folosesc.

    nico (anonim)
    12 noiembrie 2009 14:02

    mi-a placut mult acest articol,nu prea am dat importanta demacherii,acuma o sa tin minte.succes in continuare.

    kaly89
    7 octombrie 2009 14:02

    sunt sfaturi foarte bune.eu personal am reusit pana acum sa nu adorm niciodata machiata,oricat de obosita as fi fost.cred k e f imp o demachiere inainte de culcare si deasemena dimineata.tineti-o tot asa!

    yoyovis
    29 septembrie 2009 09:09

    UN articol bun ,o femeie si chiar si un barbat trebuie sa urmeze scesti pasi.Poate ca in rutina de zi cu zi nu se intampla chiar asa .

    adela (anonim)
    18 septembrie 2009 19:07

    nu pot sa zic ca nu sunt binevenite multe dintre regulile de aici....dar sunt unele chestii care sunt cam eronate.si vb asa ptr ca sunt cosmeticiana...in primul rand..o demachiere incepe cu gatul...obrajii...barbia...buzele...nasul...ochii....si apoi fruntea.iar ochii se demachiaza astfel:pleoapa superioara se demachiaza cu ochii inchisi cu miscarii verticale de la arcada spre linia genelor...iar pleoapa inferioara se demachiaza dinspre coltul exterior spre cel interior...nu invers cum scrie in articol.metoda de demachiere a ochilor din articol favorizeaza aparitia ridurilor la ochi.si mai sunt cateva...greseli sa le zic asa....dar in mare e misto articolul...toate fetele ar trebui sa tina cont de ceea ce este scris aici...daca vor sa arate la 30 de ani...ca de 30 de ani...nu 40...

    DeliaV.
    17 septembrie 2009 11:11

    Tina are dreptate.Pentru fetele care nu sunt instruite in acest domeniu, al cosmeticii,acest articol li se pare:"wow!", dar nu este chiar asa, contine destule greseli si de aceea cand va mai lansati in astfel de articole ati face bine sa va informatio de 2-3 ori mai bine.

    kaia (anonim)
    15 septembrie 2009 10:10

    Un articol excelent.

    andra (anonim)
    14 septembrie 2009 01:01

    super tare articolul...doar ca ti ia ca mult timp si eu de ex imi rimelez genele destul de mult si cu demachiant mi ar lua o groaza...eu procedez asa:ma demachez cu 3 servetzele umede (scap de rimel mut mai usor),apoi folosesc lapte demachiant,apoi lotiune tonica si la sf o crema pt hidratare sau cand am timp imi fac din fructe o masca.nota 10 pt articol

    Bianca (anonim)
    14 septembrie 2009 01:01

    foarte bun articolul..stiam multe dintre reguli,dar de unele am ramas surprinsa.mai ast si altele..

    sabina_89
    12 septembrie 2009 18:06

    va impartasesc ceva de curand... in ultimele 2 sapt am inceput sa acord o importanta mai mare la demachiere (dintr'o data, nush ce mi'a venit)), si pot spune ca se vede ingrijirea pe care am acordat'o si ma simt mai bine ca oricand.. orice am face, oriunde am fi, cam intotdeauna trebuie sa avem servetele pt a departa sebumul sau transpiratia.. acest articol este de nota 20!!! :D

    Larisa (anonim)
    11 septembrie 2009 20:08

    Dupa 10 ore petrecute la job nu cred ca mai ai chef sa parcurgi cei 10 pasi. Cam exagerat articolul. Eu ma demachiez simplu si imi ia 10 min si am un ten superb

    n0emy1
    11 septembrie 2009 19:07

    fetelor haideti sa nu mai fim rele...am citit pe acest site si articole putin mai inspirate,dar trebuie sa recunoasteam ca acesta este exceptional,din punctul meu de vedere.stiu ca majoritatea dintre noi suntem f ocupate,dar o demachiere completa este binevenitasi in special binemeritata mai ales seara.inafara faptului ca este necesara tenului,iti da senzatia de relaxare,de curat,pielea se simte bine...si atunci in mod normal ne simtitm si noi bine.oricat de ocupate suntem in primul rand trebuie sa avem grija de noi si de frumusetea noastra.este datoria unei femei!

    ... (anonim)
    11 septembrie 2009 18:06

    pfff... articolul asta parca e o reclama mare pe care scrie: cumparati cat mai multe produse cosmetice, ca asa salvam economia! plus ca toate procedurile astea extrem de exacte sunt deplasate. nu cred ca o persoana normala, care are serviciu si poate familie, sta sa asculte indicatiile de aici.

    anna (anonim)
    11 septembrie 2009 17:05

    multumesc sh eu pt acest articol .. chiar ff util ..shtiam majoritatea lucrurilor sh le apli... dar am aflat sh unele noi. multtumim ink o data pt articol!:)

    claudia (anonim)
    11 septembrie 2009 16:04

    cam multi plasi, eu inteleg ca e importanta demachierea dimineata si seara, dar totusi...

    alexandra (anonim)
    11 septembrie 2009 15:03

    tare interesant articolul. bravo !!

    anfiska (anonim)
    11 septembrie 2009 14:02

    multumim..foarte util si placut articolul....bravo si bis

    Clau (anonim)
    11 septembrie 2009 14:02

    Pana la urma este bine sa folosim gel demachiant si apa pentru a ne demachia? Eu spre exemplu am fost sfatuita de catre cosmetician sa folosesc acest tip de demachiere. Dupa acest pas ma clatesc cu apa rece, uneori minerala plata sau carbogazoasa, folosesc gel crema pentru ochi si crema hidratanta adecvata tenului meu. Mentionez ca am tenul mixt si sensibil si am 25 de ani. A si inainte de culcare nu mai hidratez tenul, folosesc doar crema pentru ochi, pentru "a lasa pielea sa respire", folosind cuvintele specialistului.

    Katy (anonim)
    11 septembrie 2009 14:02

    Multumesc foarte mult,un articol necesar credca pentru toate femeile,ce doresc sa fie frumoase!Numai bine si succese in continuare...!

    Roxy_Sofy
    11 septembrie 2009 13:01

    Daca tii la tenul tau ...parcurge macar jumatate din staturile de mai sus.....

    silvia (anonim)
    11 septembrie 2009 13:01

    foarte bun articol

    Nina (anonim)
    11 septembrie 2009 12:12

    voua nu vi se pare ca sunt cam multi pasi? articolul asta e cam..." hai sa ne aflam in treaba"! pe principiul "maimuta cand n-are ce face se scarpina-n c**"

    yasomie
    11 septembrie 2009 11:11

    Felicitari pentru un articol foarte bun! Cred ca fiecare dintre noi a aflat cate un lucru pe care nu-l stia despre demachiere. Multumesc

    madalina_nazalu
    11 septembrie 2009 10:10

    Iti multumesc pentru completari, tina. Cand am zis sa caute un produs pentru tenul sensibil non alergenic, ma refeream dedicat tipului lor de ten si in plus non alergenic, pentru ca si un demachiant fara parabeni, parfum sau linolina se adreseaza unei tipologii faciale oricum, mentionata pe ambalaj. Zona obrajilor este cea mai sensibila zona a tenului, dar nu includeam ochii care au o tehnica de demachiere diferita, si nici buzele care sunt predispuse ridurilor de profunzime. De altfel, am scris "zona mult prea sensibila", nu "mai sensibila chiar decat ochii". Iar daca te uiti la punctul 10 din prima parte, am scris "ochii, zona deosebit de sensibilia si predispusa aparitiei ridurilor". Multumesc pentru completari, eu am scris un articol inspirat din pregatirea profesionala si experienta, iar daca tu ai alte sugestii pentru demachierea ochilor din partea mea sunt binevenite.

    cryssme (anonim)
    11 septembrie 2009 10:10

    foarte bun articolul si totodata sanatos....este foarte grav pt o femeie sa adoarma nedemachiata....eu ma demachez in fiecare seara.dar din pacate mi s-a intamplat intro seara,am adormit instantaneu si nu m-am mai demachiat....credeti-ma a doua zi am vazut diferenta,imi simteam fata incarcata,ochii erau rosii...e groaznica senzatia..multumim!tineti-o tot asa!

    tina (anonim)
    11 septembrie 2009 10:10

    In general sunt informatii utile...dar am unele retineri: 1. "Daca ai tenul excesiv de uscat, clatirea cu apa este o varianta buna" - trebuiea specificat ca NU cu apa de la chiuveta! caci contine clor, ceea ce accentueaza uscarea pielii; eventual, recomand apa minerala (ceea ce va stimula si circulatia sangelui) sau un tonic dedicat tenului uscat (avand o formula fara alcool si ingedienti hidratantanti).2. "daca ai tenul sensibil cauta un produs pentru demachiere non-alergenic" - poti avea tenul sensibil dar cu siguranta va avea caracteristicile unui ten uscat/mixt/normal/gras; sensibilitatea nu este decat ceva suplimentar...3. "Ideea este ca zona obrajilor este mult prea sensibila," - gresit!! ZONA OCHILOR ESTE CEA MAI SENSIBILA!!!(pielea din jururl este de 3 ori mai subtire decat cea de pe restul fetei, nu este nici puternic vascularizata si cel mai putin hidratata) de aceea in jurul ochilor apar cel mai usor si rapid inesteticele riduri!4. "Aplica demachiant si lasa-l sa actioneze 2 minute" in zona ochilor - consider un pic exagerata recomandarea. Cu un demachiant bun dedicat zonei ochilor, aplicand discheta imbibata cu produsul respectiv pret de 5-10 secunde ar trebui sa fie suficient....RECOMANDARE PERSONALA:- demacherea ploapei inferioare a ochilor se va efectua cu miscari dinspre exterior spre interior ( de la coada ochiului spre partea nazala); astfel contracarezi sensul de formare a inevitabilelor ridurilor, amanand momentul aparitiei acestora!

    deissa (anonim)
    11 septembrie 2009 10:10

    eu consider ca e mult mai simplu sa te speli cu apa si gel demachiant decat sa urmezi 10 pasi si sa pierzi 30 de minute. si este si mai eficient deoarece nu raman impuritati, eu cel putin aplic de 2 ori gel demachiant

    amna (anonim)
    11 septembrie 2009 09:09

    parerea mea e ca este un articol foarte util.cine vrea cu adevarat sa aiba un ten ingrijit sta si executa acesti 10 pasi.si eu sunt ff ocupata in timpul zilei,dar cand vin seara obosita nici nu se pune problema sa adorm nedemachiata.macar din acesti 10 pasi vreo 5-6 tot ii fac... :P asa ca eu va multumesc pt acest articol.bafta!

    shallymar (anonim)
    11 septembrie 2009 08:08

    chiar mi-a placut articolul..;;) 10*

    noi (anonim)
    11 septembrie 2009 08:08

    Chiar sta kreva sa faca toti pasii astia ??

    annushka
    11 septembrie 2009 02:02

    super articol, chiar nu stiam cite ceva. multumesc

    tu (anonim)
    10 septembrie 2009 21:09

    a ascede = a se inalta. sensul ascendent= o miscare care pleaca de jos si se termina sus.

    eu (anonim)
    6 septembrie 2009 21:09

    e f bun articolul,desi nu prea am inteles partea cu sensul ascendet:D...(dak stie cineva c vrea sa fie faza cu sensul ascendent sa-mi zica shi mn va rag:D).