Tot ce trebuie sa stii despre intretinerea trusei de make-up

Tot ce trebuie sa stii despre intretinerea trusei de make-up

Madalina Nazalu, redactor Divahair.ro

Si produsele de make up se afla sub influenta bacteriilor si a agentilor patogeni. De multe ori, data de expirare a produsului, inscriptionata pe ambalaj, nu corespunde cu cea reala. Factorii de ordin extern, precum desfacerea produsului in magazin sau stocarea acestuia in conditii nefavorabile, precum lumina sau caldura excesiva, dauneaza continutului. De asemenea, contactul cu aerul permite patrunderea bacteriilor ce vor afecta valabilitatea produsului respectiv.

Sunt convinsa ca esti familiarizata cu etichetele de tip « valabilitate: un an de la deschiderea ambalajului ». O formulare cheie, deoarece un produs poate fi conservat timp de o perioada indelungata, insa in conditiile sterile ale modului in care a fost ambalat. Orice contact cu sursele externe marcheaza debutul procesului de alterare.  


  La cat timp de la desfacere se impune inlocuirea produsului ?

In cazul fondului de ten, valabilitatea variaza intre 3 si 6 luni.
Formulele pudra, fie ele pudra compacta, pulbere, blush sau fard de pleoape, pot fi utilizate timp de un an. 

Concealerul in formula cremoasa este indicat sa fie schimbat dupa 6 luni, in timp ce formulele pudra sau stick rezista un an.
Creionul de ochi si de buze trebuie inlocuit dupa an. La fel si in cazul lipglossului sau a rujului.

Mascara intotdeauna se arunca dupa 3 luni de la deschiderea tubului.
 
  

Cateva reguli de igiena:

1. Pastreaza cosmeticele intr-un loc uscat si racoros.
2. Evita folosirea in comun a produselor tale de make-up. Boli ale ochilor precum conjunctivita se transmit prin utilizarea aceluiasi creion de ochi, fard de pleoape sau mascara.
3. Cea mai sigura cale este utilizarea pensulelor de machiaj si a aplicatoarelor de fard. In acest fel, esti sigura ca eviti eventualele posibilitati de contaminare.

 
La randul lor, pensulele se dezinfecteaza periodic pentru a evita desprinderea firelor de par naturale ale pensulelor. NU uita sa speli periuta de la tubul de mascara!
    4. Schimbarile in materie de culoare, consistenta sau textura, separarea ingredientelor sau un miros neobisnuit semnaleaza faptul ca produsul respectiv trebuie indepartat din trusa ta de beauty.
5. Chiar daca te grabesti si esti in intarziere, niciodata nu lasa produsele desfacuta. Inchide-le ermetic. Iar, daca inlocuiesti ambalajele sau sticlutele produselor, asigura-te ca acestea au un sistem complet de izolare, precum cel original.

 

6. Produsele din plante sunt adesea expuse riscului dezvoltarii bacteriilor deoarece nu contin conservanti.

Curatarea pensulelor

Pentru curatarea pensulelor, este indicat sa utilizezi un sampon pentru bebelusi, cu o formula usoara. Incearca pe cat posibil sa samponezi varfurile firelor si nu radacina, pentru a evita deteriorarea adezivului folosit la confectionarea pensulei respective. Clateste cu grija pana cand nu se mai pot detecta urme de culoare in apa. Apoi, lasa pensulele pe un prosop la uscat. Nu le agresa cu prosopul pentru a evita deteriorarea formei acestora. Curatarea se face in principiu saptamanal, pentru a nu afecta aspectul pensulelor.

Pastreaza pensulele in pahare decorative, in pozitie verticala, mai degraba decat in trusa de make-up. Sunt usor accesibile si isi pastreaza forma mult mai bine.

 

Articolul urmator
Dieta pentru acnee: ce să mănânci pentru a scăpa de coșuri
Dieta pentru acnee: ce să mănânci pentru a scăpa de coșuri
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!
Incepe quiz
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (177)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    MacLover (anonim)
    1 iunie 2010 17:05

    Si eu am crezut la fel Ana, dar am întrebat un make-up artist de la mine din oraș, și mi-a recomandat sa țin pensulele astfel, explicându-mi ca nu are nimic, dar ca trebuie sa cumpăr câte un capacel de plastic pentru fiecare pensula. Am cautat, și am găsit la Ikea. Mi-a mai spus ca pot sa le dau cu dezinfectant 1 data pe zi (din ala sub forma de spray), și neapărat sa le spăl 1 data pe săptămână.

    Ana (anonim)
    15 martie 2010 14:02

    Pei daca tii pensulele asa in pahare se umplu de praf, ti se irita tenul si se si strica ustensilele..eu nu stiu cum poti face astfel de recomandari, mai ales ca trebuie respectate conditiile de igiena

    S. (anonim)
    13 martie 2010 20:08

    super articol !!

    HappyClothes (anonim)
    8 martie 2010 18:06

    http://happclothes.blogspot.com/ un nou blog cu hainute dragute , va asteptam :)

    taarraa
    5 martie 2010 16:04

    Interesant articolul.Am aflta lucruri noi,chiar nu stiam despre valabilitatea produselor.Eu de obicei am cam 3 rimeluri si le folosesc dupa cum am eu chef.Si le tin pana le termin.De acum inainte am sa-mi iau numai cate unul

    paula (anonim)
    5 martie 2010 08:08

    intradevar produsele expirate fac mai mult rau decat bine.in plus nici culorile nu mai sunt ca la inceput