Părul sănătos, prima ta carte de vizită! Află cum să îl obții, simplu și rapid

Părul sănătos, prima ta carte de vizită! Află cum să îl obții, simplu și rapid

Redactor Divahair.ro

Tipul părului fiecăruia dintre noi este, în mare parte, determinat genetic. Dacă ai păr subțire și moale, sau care îmbătrânește prematur, probabil că l-ai moștenit de la părinți. Unii oameni au păr cu fir gros, alții subțire; unii au păr lucios, alții tern; unii creț, alții drept. În ciuda faptului că folosim șampoane, balsamuri și alte produse specifice fiecărui tip de păr, statisticile arată că doar o persoană din o mie va avea acel păr frumos pe care îl vedem în reclamele de la televizor.

În generațiile trecute, oamenii aveau părul mult mai sănătos și puternic decât îl avem noi în zilele noastre. Stilul de viață contemporan, inclusiv diverși factori iritanți din mediul înconjurător, poate fura din vitalitatea și strălucirea părului.

Șampoanele și produsele comerciale de îngrijire a părului conțin chimicale sintetice și detergenți care rămân pe firul de păr, se acumulează și îi consumă din nutrienți. Pentru un păr sănătos, ideal ar fi ca produsele cu care îl îngrijim să fie cât mai naturale și pline de substanțele hrănitoare necesare lui.

Etichetele cosmetice afișează ingredientele în ordinea ponderii prezenței lor în respectivul produs, de la cel cu ponderea cea mai mare la cel cu ponderea cea mai mică. Citind eticheta oricărui șampon, balsam, mască de păr de pe rafturile supermarketurilor, vei vedea că acesta conține în mare parte tot felul de chimicale, iar extractele naturale din plante apar abia pe la coada listei. Conform legislației, chiar dacă un produs conține doar 0,001% extract din plante, el poate fi încadrat și vândut drept șampon natural din plante. Nu ai prefera să știi exact ce ingrediente conține produsul tău de îngrijire a părului, pentru a putea profita la maxim de substanțele hrănitoare și să eviți chimicalele care îi fac rău?

Soluția e simplă: prepară-ți chiar tu produsele de îngrijire a părului. Dar ține minte să adaugi ingredientul cel mai important – darul naturii, uleiurile esențiale.

Uleiurile esențiale pure pot ajuta la repararea firului de păr și la menținerea lui în starea naturală de sănătate. Ele pot fi adăugate produselor gata făcute ce se găsesc în magazine. Dar – pentru o mai mare eficiență și naturalețe a produsului – poți să le folosești la crearea propriilor tale produse de îngrijire a părului, combinate cu diverse alte chestii pe care cel mai probabil le ai deja acasă: ou crud, ulei din sâmburi de struguri, oțet, miere, lapte praf etc.

Noi îți propunem o rețetă de mască împotriva căderii părului și pentru sprijinirea regenerării podoabei capilare.
Într-o sticlă goală și curată de 5 ml, fă un amestec de ulei vegetal: 20 ml ulei de ricin și 20 ml ulei de argan. În acest amestec, adaugă:

  1. Agită bine sticla înainte de folosire.
  2. Pune în palmă o jumătate de linguriță (2,5 ml) din amestecul de mai sus. Freacă ușor palmele, apoi aplică amestecul pe păr. Cu vârfurile degetelor, masează ușor scalpul, cu mișcări circulare.
  3. Înmoaie un prosop mic în apă fierbinte, stoarce-l bine și înfășoară-l pe cap, cuprinzând tot părul. Acoperă cu o cască de duș sau un prosop uscat. Lasă masca să acționeze timp de 30 minute, după care poți îndepărta prosopul. Nu spăla timp de minim o oră, după care poți continua cu șampon natural contra căderii părului.

Toate aceste produse, precum și alte rețete pentru îngrjirea părului, tenului și nu numai, le poți vedea și achiziționa de pe www.earome.ro – magazin online de aromaterapie și uleiuri esențiale pure. De fapt, eArome.ro a fost primul magazin din România care a oferit clienților săi garanția purității uleiurilor esențiale pe care le comercializează.

Părul e printre primele lucruri pe care oamenii le observă la ceilalți, e ca o carte de vizită - fă-o memorabilă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (37)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.