Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Unghii cu gel vs. unghii false: ce să alegi

Andreea Baluteanu

Ce femeie nu îşi doreşte unghii lungi, colorate, cu aspect impecabil? Manichiura e cartea noastră de vizită, dar câte dintre noi avem timp să mergem la salon atât de des precum ne dorim?

Să fim sincere: oricât de tare ne place să ne colorăm unghiile în nuanţe vii şi oricât de ispititor se dovedeşte acest proces, câte dintre noi avem timp să ne facem unghiile de trei ori pe săptămână? Iar atunci când te confrunţi şi cu probleme precum unghiile fragile de la natură, imaginile glossy de nail art de pe Instagram par mai îndepărtate ca niciodată. Este momentul să apelezi la unghiile false! Află totul despre ele în rândurile de mai jos!

Tot ce trebuie să ştii despre unghiile false cu gel sau acril

Manichiurile fabuloase etalate cu generozitate de Rihanna ţi se par irezistibile? Îţi dăm o veste tristă: unghiile naturale nu pot ţine pasul cu o asemenea creativitate, dar cele false, da. Acestea sunt de mai multe feluri, cele mai importante şi mai răspândite fiind unghiile cu gel şi cele cu acril.

Rihanna

Sursa foto: Instagram

Unghiile cu gel reprezintă cea mai strălucitoare stea pe firmamentul manichiurii acum! Multe femei nu le consideră unghii false, dar realitatea e că specialiştii le includ în această categorie. Gelurile sunt asemănătoare lacurilor de unghii, în sensul că presupun un strat de bază, un gel colorant şi un top coat, aplicate pe unghie sau pe tipsuri. Fiecare unghie trebuie uscată la lampa UV. Aspectul final e unul natural, similar unghiilor pe care ţi le-a dat Mama Natură.

De partea cealaltă, unghiile cu acril presupun o combinaţie de substanţe în formă lichidă şi de pudră, care, în urma unor reacţii chimice, creează un strat protector deasupra unghiei. Sunt mai groase decât gelurile, dar se usucă la aer, fără a necesita expunerea la o lampă UV.

Unghii false cu gel versus unghii cu acril: avantaje şi dezavantaje

Principalele diferenţe dintre unghiile cu acril şi cele cu gel ţin de textura lor. Acrilul e mai gros şi are o suprafaţă poroasă, ceea ce înseamnă că poate păta mai repede, nefiind atât de uşor de manevrat. Gelul e nonporos, mai tare, aşa că nu există un risc atât de mare să păteze. De partea cealaltă, acrilul e mai rezistent şi poate fi îndepărtat de pe unghii la tine acasă, în timp ce unghiile false cu gel se pot rupe mai repede şi, în cazul în care nu eşti profesionistă, necesită deplasarea în cabinetele de frumuseţe pentru a fi scoase.

unghii cu acril

Sursa foto: Instagram

Iată şi alte diferenţe importante dintre gel şi acril!

Preţul. Unghiile cu acril sunt mai ieftine, dar cele cu gel presupun reaplicări mai frecvente. De asemenea, primele rezistă mai mult, un factor important pentru portofelul tău.

Cât de mult dăunează unghiei. În general, aici totul ţine de experienţa şi talentul tehnicienei care îţi pune unghiile. Însă unghiile cu acril pot să afecteze patul unghiei, iar construcţia mai groasă poate crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, ceea ce creşte riscul de a dezvolta ciuperca unghiei. De partea cealaltă, unghiile cu gel pot dăuna din cauza necesităţii de a le îndepărta prin pilire, proces care, executat incorect, îţi poate distruge şi fragmente din unghia ta naturală. De asemenea, expunerea la lampa UV mai ridică încă unele semne de întrebare.

Flexibilitate. Fiind mai groase, unghiile cu acril se dovedesc mai puternice, dar mai rigide, în timp ce unghiil cu gel sunt mai flexibile.

Cât se menţin. Aşa cum am spus, unghiile cu acril sunt mai generoase cu tine, fiindu-ţi alături pentru mult timp. De partea cealaltă, unghiile cu gel nu rezistă mai mult de o lună.

Miros. Acrilii presupun degajarea unor substanţe chimice ce se pot dovedi periculoase. Din cauza mirosurilor puternice, femeile însărcinate sunt sfătuite să renunţe la acest tip de unghii false. Nu este cazul pentru gel.

unghii in gel lungi

Sursa foto: Instagram

Dacă se rup? În cazul în care ai unghii cu acril, nu ai temei de griji: le poţi lipi uşor. De partea cealaltă, unghiile cu gel vor necesita intervenţia unui profesionist în majoritatea cazurilor, aşa că fii atentă!

Cum se îndepărtează. Unghiile cu acril se înmoaie în acetonă şi se desprind singure, pe când majoritatea tipurilor de unghii false cu gel necesită pilirea pentru a fi îndepărtate în condiţii de siguranţă.

Cum se usucă. Unghiile cu acril au nevoie de aer, cele cu gel trebuie expuse la lampa UV.

Unghiile false în gel şi în acril: ce alegi?

Ţi-am arătat care sunt avantajele şi dezavantajele unghiilor cu acril şi ale celor cu gel. Dar întrebarea rămâne: ce alegi? Ţine cont de criteriile de mai jos pentru a lua cea mai bună decizie!

unghii roz cu gel

Sursa foto: Instagram

Factorul financiar. În cazul în care banii nu sunt o problemă, eşti liberă să te îndrepţi către ce fel de unghii false îţi doreşti. Totuși, dacă finanţele te presează, unghiile cu acril sunt cea mai bună decizie: sunt mai ieftine şi pot fi îndepărtate şi acasă.

Lookul. Deşi ambele manichiuri arată minunat, atunci când sunt executate de cineva care se pricepe, trebuie să ştii că unghiile cu gel au un look mai natural, fiind mai subţiri.

Priceperea ta. Dacă ai ceva experienţă în îngrijirea unghiilor, atunci poţi opta pentru cele pe bază de gel. Dacă nu, trebuie să ştii că unghiile cu acril sunt mai rezistente şi mai uşor de întreţinut.

Cât de dăunătoare sunt pentru unghie. O adevărată profesionistă va şti să minimizeze daunele în ambele cazuri, aşa că şi aici alegerea îţi aparţine. Multă vreme s-a considerat că gelurile sunt mai benefice pentru unghie, din cauza compoziţiei chimice mai consistente a acrilului, dar adevărul e că cele mai mari daune sunt provocate unghiei prin pilire, nu prin aşternerea stratului de gel sau acril. Ai grijă, deoarece majoritatea profesioniştilor au tendinţa de a suprapili unghia, ceea ce va constitui, pe termen lung, principala cauză a fragilizării acesteia.

unghii lungi cu acril

Sursa foto: Instagram

Aşa cum se întâmplă mereu în viaţă, alegerea unghiilor cu gel sau cu acril depinde de preferinţele tale. Însă ambele opţiuni se pot dovedi victorioase, dacă apelezi la un profesionist desăvârşit!

Surse foto: Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!