Horoscop
Înapoi la

Bărbatul Vărsător: temperament, calități, cum îl cucerești și cum este în relația de cuplu

Bărbatul Vărsător: temperament, calități, cum îl cucerești și cum este în relația de cuplu

Redactor Raluca Margean

Bărbatul Vărsător este inteligent, carismatic și independent. Iubește libertatea, este aventuros și rebel și nu suportă să fie constrâns de reguli. Îi place să ia propriile decizii și nu se înțelege bine cu persoanele autoritare. Prin urmare, dacă vrei să-l cucerești, trebuie să fii, la rândul tău, independentă și să te comporți cu el ca și cum l-ai vrea, dar nu ai nevoie de el ca de aer. Este important să știe că-l iubești, dar și că ești dispusă să-i dai drumul, deoarece nu-i place să se simtă legat sau sufocat de dragostea cuiva. Bărbatul Vărsător este imprevizibil, află tot ce trebuie să știi despre el dacă vrei să-l păstrezi!

Calitățile bărbatului Vărsător

Fiind guvernat de Uranus, planeta schimbărilor neașteptate, a noului, ideilor și originalității, bărbatul Vărsător are o gândire progresistă, este inventiv, original și independent. Este întotdeauna plin de idei și uneori poate fi considerat avangardist și excentric. Are foarte multe de oferit, iată care sunt principalele calități ale nativului din Vărsător:

 • Este captivant prin unicitatea și autenticitatea sa 

Acest bărbat nu își dorește să se încadreze în normele societății, el va dori să fie întotdeauna original. Este imprevizibil și fascinant, de aceea mulți oameni își vor dori să-l cunoască, dar puțini îl vor înțelege vreodată.

 • Poate fi considerant un geniu sau cel puțin o personalitate excentrică 

Este foarte inteligent și vizionar, iar datorită ideilor sale, este adeseori perceput ca fiind cu câțiva pași înaintea tuturor. Concepțiile sale sunt atât de radicale și noi, încât majoritatea oamenilor nu sunt pregătiți să le audă. De multe ori, bărbatul Vărsător se dezvoltă cel mai bine, atunci când găsește persoane cu idei asemănătoare, cărora să le poată împărtăși viziunile sale despre viitor.

Bărbat care își face un selfie lângă un lac

 • Este rebel, independent și aventuros

Un bărbat născut în această zodie va avea întotdeauna o gândire ”out of the box” și nu va respecta regulile și standardele impuse de altcineva. El este o persoană independentă, care se impune în toate aspectele vieții, atât cea profesională, cât și personală. În plus, îi plac aventurile, astfel va căuta mereu experiențe noi, pline de adrenalină.

 • Este inventiv, creativ și îi place tehnologia

Nativul din Vărsător este plin de idei. Îi place să fie la curent cu tot ce este nou și să aibă cea mai modernă tehnologie.

 • Ține foarte mult la familia sa și comunitatea din care face parte 

Dacă familia sau prietenii lui nu te plac, atunci ai o problemă majoră. Este important ca aceștia să te accepte, înainte ca el să se atașeze mai mult de tine.

 • Îi plac cauzele umanitare

Are principii morale foarte puternice și își dorește să schimbe lumea. Compasiunea și simțul puternic al dreptății îl fac să lupte pentru ceea ce crede el că este corect. Este genul de om care participă la proteste și își susține cauza până la capăt.

 • Nu-i judecă pe alții, dar nu suportă mincinoșii

Bărbatul Vărsător este foarte deschis la minte și vrea să învețe de la orice persoană pe care o întâlnește. Dezbate idei și ascultă cu interes opiniile și convingerile altora și nu emite prejudecăți. Dar, dacă i-ai promis ceva, ar fi bine să te ții de promisiune deoarece el este responsabil și respectuos și se așteaptă ca toți ceilalți să se comporte la fel.

 • Este foarte determinat să aibă succes

Din momentul în care își pune ceva în cap, face tot ce-i stă în putință să reușească. Nu face nimic pe jumătate și nu pierde timpul cu ceva sau cineva care nu este de interes pentru cauza sa.

 • Este un om pe care te poți baza

Nativul din Vărsător va fi mereu lângă tine, atunci când ai nevoie, ascultându-ți problemele și oferindu-ți cele mai bune sfaturi. Poți conta pe opinia sa, deoarece el este capabil să se detașeze și să privească lucrurile în mod obiectiv. Este un prieten bun, care te va susține în orice situație.

 • Este o persoană extrem de sociabilă, dar are nevoie și de timp pentru el însuși

În general, bărbatul Vărsător este foarte popular, având foarte mulți prieteni și fiind invitat pe la mai toate petrecerile. Are un simț al umorului foarte dezvoltat și este foarte comunicativ, iar aceste calități sunt apreciate de toată lumea. Totuși, are momente când simte nevoia să fie singur, să se relaxeze și să-și reîncarce bateriile.

 • Nu este gelos

Bărbatul născut sub semnul zodiacal Vărsător nu este gelos. El are propria sa viață și nu are timp să-și facă griji de ce faci tu, atunci când nu ești cu el. Cu toate acestea, dacă încerci să-l faci gelos, se va îndepărta de tine, deoarece nu vrea să-și piardă vremea cu jocuri copilărești.

Defectele bărbatului Vărsător

Deși este o persoană magnetică, care atrage prin tot ceea ce face, bărbatul Vărsător are și câteva trăsături mai puțin plăcute. Iată care sunt principalele sale defecte:

Bărbat care ridică mâinile

1. Este detașat emoțional. Este super inteligent și o persoană extrem de cerebrală. În general, este genul de om care își intelectualizează și procesează emoțiile, mai degrabă decât să le exprime. Se detașează cu ușurință de sentimentele sale, iar acest lucru poate dăuna relației de cuplu. Partenera sa nu trebuie, însă, să-l constrângă să fie mai romantic sau mai intim. El este un semn fix, cu o încăpățânare de neegalat, așadar, este puțin probabil să facă așa cum i se va spune.

2. Este omul extremelor. Știe că este unic și îi place acest lucru. Uneori exagerează și adoptă o poziție contrară doar de dragul de a fi diferit. Totuși, asta se întâmplă mai ales când este într-o dispoziție proastă.

3. Se plictisește foarte repede. Bărbatul Vărsător este aventuros și îi plac lucrurile noi. Vrea să experimenteze și nu se va obișnui cu rutina și cu activitățile repetitive. Acest lucru este valabil atât în carieră, cât și în dragoste. De aceea, nu-l vei găsi în job-uri plictisitoare, care îl inhibă prin reguli și nu-i permit să-și dea frâu imaginației. Acest lucru este valabil și în dormitor, așadar, este important să-i menții atenția prin jocuri sau poziții noi.

4. Este exagerat de încăpățânat. Nativul din Vărsător este un om care gândește liber și este deschis la minte. Cu toate acestea, este un semn zodiacal fix, ceea ce înseamnă că poate fi super încăpățânat, dogmatic și convins că doar el are dreptate. În niciun caz nu-i place să dea înapoi și să recunoască că a greșit.

5. Este imprevizibil. Fiind guvernat de Uranus, planeta schimbărilor, Vărsătorul este întotdeauna plin de surprize și gata să șocheze. Se schimbă de pe o zi pe alta, ceea ce îl face să pară volatil sau haotic.

6. Este deseori perceput ca fiind rece și greu de abordat. Bărbatul Vărsător este detașat emoțional, ceea ce îi face pe ceilalți oameni să creadă despre el că este o persoană rece. De asemenea, având nevoie de multă libertate, independență și timp cu sine însuși, el poate dispărea rapid din peisaj, fiind și greu de găsit.   

Ce apreciază bărbatul Vărsător la o femeie?

Bărbatul Vărsător este original, unic și iese în evidență prin atitudinea, felul său de a se purta, vorbi și îmbrăca. De obicei, caută o parteneră cu o personalitate asemănătoare sau chiar mai neobișnuită decât a sa și, de cele mai multe ori are nevoie de ”o prietenă cu beneficii”.

În general, un bărbat născut în această zodie va fi atras de femeile îndrăznețe, asertive, sigure de sine și inteligente. De asemenea, el este o persoană orientată spre obiective, iar din această cauză va căuta o femeie care să-l ajute în activitățile sale. Are standarde înalte atunci când își alege partenera, deoarece nu vrea să-și consume energia într-o relație care nu merită.

Femeie frumoasă cu părul lung

Iată ce apreciază bărbatul Vărsător la o femeie și cum arată iubita ideală a acestui nativ:

 • Independentă. El își dorește o femeie a cărei viață să nu se învârtă în jurul lui. Nu-și dorește să fie sufocat de partenera sa, așadar, va prefera pe cineva care iubește libertatea așa ca el.  
 • Misterioasă. În general, este atras de o femeie neconvențională și enigmatică. Fiind curios din fire, bărbatul Vărsător este nerăbdător să descopere secretele ascunse ale iubitei sale.
 • Încrezătoare în sine și curajoasă. Spre deosebire de alți reprezentanți ai sexului masculin, care sunt intimidați de femeile inteligente și puternice, bărbatul născut în zodia Vărsător este fascinat de femeile încrezătoare în propriile puteri, care au visuri mărețe și își cunosc valoarea.
 • Inteligentă și deschisă la minte. El vrea să aibă pe cineva alături cu care poate să discute despre orice, de aceea are nevoie de o persoană educată și avidă de cunoaștere.  Își dorește ca partenera lui să fie deschisă la minte și dornică să experimenteze.
 • Cu simțul umorului. Nu poate trăi cu o femeie care nu știe să glumească și care ia viața prea în serios. Lui îi plac persoanele pozitive, care știu să facă haz de necaz și cărora le place să se distreze.
 • Aventuroasă și rebelă. Viața unui Vărsător este o continuă aventură, așadar, trebuie să poți ține pasul cu el, dacă vrei să-i fii iubită. Este important să-ți placă experiențele noi și oamenii din culturi diferite, deoarece Vărsătorul te va purta peste tot prin lume.
 • Sociabilă. Fiind el însuși o persoană foarte comunicativă și prietenoasă, caută o parteneră sociabilă, care să se simtă bine în mijlocul oamenilor. În plus, pentru că el participă la foarte multe acțiuni de caritate, va avea nevoie de o persoană care să-l ajute în activitățile sale umanitare.

Ce urăște Vărsătorul?

Dacă vrei să păstrezi un bărbat Vărsător cât mai mult timp într-o relație, trebuie să ai grijă să nu-l superi cu anumite lucruri frivole. Iată ce urăște cu adevărat un Vărsător:

 • Să-i pui la îndoială inteligența;
 • Să-i îngrădești libertatea și să-l sufoci cu gelozia ta;Cuplu tânăr care se ceartă pe bancă
 • Să-l înșeli și să-l minți;
 • Să nu comunici cu el și să nu-i spui direct ce te deranjează;
 • Să fii o mică ”drama queen”;
 • Să-i faci program sau să-l faci să urmeze o rutină;
 • Să nu fii interesată de cauze nobile;
 • Să nu reciclezi.

Citește și: Ce să nu-i spui niciodată unui Vărsător

Cearta cu bărbatul Vărsător: cum ieși învingătoare?

Deși, în general, bărbatul Vărsător este o persoană iertătoare, dacă îl superi foarte tare cu ceva, el se va retrage în interiorul său și se va gândi dacă să te reprimească în inima sa. Va construi un perete înalt în jurul său, pe care îți va fi foarte greu să-l dărâmi. Nu-ți va mai răspunde la mesaje, te va bloca pe social media, va dispărea dintr-odată și îți va fi dificil să-l găsești. Din acest motiv, este mai ușor să nu-l superi sau să aplici anumite tehnici pentru a ieși învingătoare dintr-o ceartă cu el.

De exemplu, nu este suficient doar să-ți ceri scuze, dacă ai greșit ceva. Trebuie să argumentezi de ce îți pare rău și trebuie să fii sinceră cu el. Vărsătorul este foarte inteligent și își va da seama repede dacă-l minți.

De asemenea, trebuie să știi că, atunci când vorbești cu el, este important să-ți ții emoțiile în frâu. El preferă întotdeauna o comunicare directă și clară, fără gesturi melodramatice sau țipete puternice. Este mai bine să încerci să-ți păstrezi calmul și să discuți rațional cu el, altfel nu va sta prea mult la discuții cu tine.

Totodată, este esențial să-ți recunoști greșeala și să nu joci în defensivă. Lui îi plac discuțiile intelectuale, așadar va trebui să-i oferi explicații logice de ce ai făcut lucrurile care l-au supărat. În plus, este important să-i arăți respect și să nu-i jignești inteligența.

În general, atunci când îl vezi supărat, trebuie să încerci să-l tratezi ca pe un prieten și nu ca pe un iubit. Încearcă, deci, să lași emoțiile deoparte și să vezi lucrurile și din perspectiva sa. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să te justifici în fața lui, ci să-i arăți că-l înțelegi. Iar dacă nu este pregătit să vorbească, ai răbdare. Acordă-i spațiul și intimitatea de care are nevoie pentru a decide dacă te poate ierta și dacă mai poate avea încredere în tine. De cele mai multe ori, cu răbdare și un dialog rezonabil, rezolvi orice problemă cu un bărbat Vărsător supărat.  

Zodii compatibile cu bărbatul Vărsător

Cuplu care se ține de mână

Bărbatul Vărsător nu este un om pe care să-l descifrezi foarte ușor. Independent, schimbător și rebel, nu știi niciodată la ce te poți aștepta de la el. Se înțelege bine cu alte semne de aer (Gemeni, Balanță sau Vărsător), dar găsește puncte comune și cu  zodiile de foc (Berbecul, Săgetătorul și Leul)

Semnele de aer reprezintă cei mai potriviți parteneri pentru Vărsător, deoarece aceștia au personalități asemănătoare și ”vorbesc aceeași limbă”. Sunt ambii jucăuși, sociabili, inteligenți și aventuroși, așadar nu se vor plictisi deloc împreună. Vor avea conversații lungi și inteligente, vor fi mereu în căutare de experiențe noi, vor călători și vor explora împreună diverse lumi. În general, zodiile de aer știu să trăiască clipa și să se bucure de ce are viața să le ofere în prezent, astfel vor face o echipă extraordinară împreună.

În ceea ce privește zodiile de foc, Vărsătorul tinde să fie fascinant de pasiunea și unicitatea Berbecului. În plus, amândoi înțeleg nevoia celuilalt de spațiu, prin urmare, astrologii spun că cele două semne zodiacale se vor înțelege de minune. De asemenea, Vărsătorul face casă bună cu Săgetătorul, care este la fel de independent și avid de cunoaștere. Deși Săgetătorul este mai impulsiv și Vărsătorul mai calm și liniștit, cei doi se vor completa foarte bine unul pe celălalt. Cu Leul, Vărsătorul va avea o chimie și o legătură unică. În timp ce Leul îl încurajează pe Vărsător să iasă în evidență, Vărsătorul îl învață pe Leu importanța comunității.

Zodii incompatibile cu bărbatul Vărsător

Zodiile cel mai puțin compatibile cu bărbatul Vărsător sunt semnele de Apă (Rac, Scorpion și Pești) și semnele de Pământ (Taur, Fecioară și Capricorn).

Semnele de Apă sunt foarte posesive și simt nevoia să fie mereu cu persoana iubită. Din păcate, Vărsătorul își prețuiește prea mult libertatea și nu este dispus să renunțe la ea pentru nimeni.  

În ceea ce privește semnele de Pământ, acestea cred că au întotdeauna dreptate și nu sunt pregătite să facă deloc compromisuri. Sunt foarte încăpățânate și Vărsătorul nu va găsi foarte multe puncte în comun cu ele, de aceea vor exista prea multe certuri într-un cuplu format din aceste zodii. Nu vor face față tensiunilor și, într-un final, se vor despărți.

Așadar, bărbatul Vărsător este o persoană alături de care nu te vei plictisi niciodată. Dacă reușești să-l înțelegi, veți avea parte de o relație frumoasă și palpitantă.

Surse foto: iStock.com, Pixabay.com

Surse articol: Cosmopolitan.com Thoughtcatalogue.com Bustle.com

Articolul urmator
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Cum arata barbatul potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Cum arata barbatul potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.