Horoscop
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Ce impresie au ceilalți despre tine și cum ești tu în realitate, în funcție de zodie

Otilia Geavlete

Imaginea de sine este foarte importantă, pentru că este ca un fel de carte de vizită pe care o prezentăm celor din jurul nostru. Ea se formează prin interacțiunea convingerilor noastre asupra propriei persoane cu ceea ce cred ceilalți despre noi.

În psihologie se vorbește despre ”Fereastra lui Johari”, un cadran al personalității care cuprinde mai multe dimensiuni. Există o parte din noi pe care o cunoaștem foarte bine și este accesibilă și celor din jur, partea deschisă sau publică a personalității noastre. Sunt, apoi, lucruri pe care numai tu le știi despre tine, cele care formează așa numita ta viață secretă, la care cei din jur nu au acces. Dar există și o parte pe care doar ceilalți o văd la tine, iar tu nu  știi prea multe despre ea, acea numită ”zonă oarbă” pe care o poți cunoaște doar dacă parcurgi un traseu de dezvoltare personală. 

femeie oglinda

Zodiacul îți poate dezvălui câteva dintre secretele personalității tale și te poate face să înțelegi că modul în care te văd ceilalți nu coincide uneori cu felul în care te vezi tu însăți. Este foarte important să înțelegi acest lucru și să îl accepți, ca să previi dezamăgiri viitoare și să încerci să aduci partea ta secretă și cea publică la un echilibru. 

Cum te văd ceilalți și cum ești tu în realitate

Berbecul

Nu o dată ți s-a spus că ești impulsivă, iei hotărâri pripite și ești mult prea posesivă. Aceasta este imaginea pe care cei din jur și-au format-o despre tine. În plus, te consideră pasională și activă, sensibilă și generoasă. Aceatsă impresie pe care ceilalți o au despre tine corespunde, în parte, cu ceea ce crezi și tu despre personalitatea ta. Însă sunt și secrete pe care cei din jur nu le cunosc, precum complexele tale de superioritate și convingerea că ceilalți nu te judecă la adevărata ta valoare. Ai o tendință de autosacrificiu pe care nu o dezvălui nimănui, dar care îți ghidează multe acțiuni. Tinzi să te învinovățești pentru orice, dar, pe de altă parte, tolerezi foarte greu suferința și frustrarea. Ești deschisă către dezvoltarea personală, în special către împlinirea prin iubire și evoluția spirituală. 

Taurul

Mulți te consideră a fi un exemplu de calm și seninătate și îți admiră mintea organizată. Nuy-i lași pe cei din jur să vadă latura ta vulnerabilă. să-și dea seama că ești sensibilă și ușor de rănit. Prietenii îți apreciază bunul gust,  simțul estetic și artistic. În toate cercurile ești văzută ca un arbitru al eleganței și stilului. De asemenea, oamenii te consideră pragmatică și îți apreciază sfaturile financiare. Însă mulți se lovesc de încăpățânarea ta, de tendința ta de a domina lumea și de a face doar conform voinței tale. Ceea ce nu înțeleg ceilalție ste că această trăsătură a personalității tale reflectă teama secretă de a scăpa lucrurile de sub control și nevoia de a diminua haosul din lume prin ordinea propriei minți. Singura persoană în care ai încredere ești tu însăți, dar acest lucru nu îl mărturisești celor din jur. 

Gemenii

Oamenii adoră să te aibă în preajmă pentru că ești interesantă și amuzantă. Toți îți admiră talentul în arta conversației și se delectează cu umorul tău. Chiar dacă ești considerată mai degrabă cerebrală, prietenii îți cer sfatul și în chestiunile de suflet. Toți știu că se pot baza pe ajutorul tău, dar numai cei foarte apropiați au intrat în contact cu latura ta capricioasă sau cu tendințele tale sarcastice și arogante. Semnul tău dublu îți aduce o parte de umbră care nu este cunoscută de nimeni, uneori nici chiar de tine. Ți-e teamă de sentimentele de descurajare și deznădejde pe care le ai uneori și nu vrei ca lumea să-ți cunoască preocupările profunde legate de lipsa de sens sau de dificultatea de a rămâne într-o relație. 

Racul

Cei din jurul tău te văd ca pe o adevărată mamă a răniților, care încearcă mereu să se asigure de confortul și fericirea celorlalți. Sari întotdeauna în ajutorul prietenilor și cunoscuților, iar lumea îți apreciază grija și îți prețuiește sfaturile. Totuși, mulți consideră că exagerezi cu controlul și au tendința de a păstra secrete față de tine, pentru că încerci mereu să rezolvi chiar și ceea ce nu poate fi rezolvat. De asemenea, oamenii te consideră capricioasă și destul de ușor de rănit. În carieră, ești văzută ca o persoană care se concentrează foarte mult pe câștigul financiar și ușor oportunistă. Nimeni nu poate pătrunde cu adevărat în intimitatea ta și să descopere bogăția de sensibilitate caracteristică firii tale lunare. Ești mult mai profundă decât cred cei din jurul tău, dar ai și o mare cantitate de anxietate, cu care alegi să te lupți singură. 

Leul

Ai, cu adevărat, un aspect regal și capacitatea de a ieși în evidență în mijlocul mulțimii. Combinația unică de entuziasm, generozitate, stil și umor pe care o deții atrage magnetic oamenii către tine. Sunt încântați, de asemenea, de tendința ta de a gândi lucrurile la scară mare, ceea ce încurajează propriile lor fantezii legate de succes și putere. Apreciază energia ta, tendința spre acțiune tipică firilor solare. Multe persoane te văd ca pe un  lider, deși unele pot fi deranjate de ego-ul tău exagerat. Ceea ce nu știu ceilalți despre tine este că, în străfundurile sufletului, te simți adesea singură și neîmplinită și ai nevoie să fii în lumina reflectoarelor, pentru a-ți crește stima de sine și a te convinge de importanța ta. 

efect

Fecioara

Toată lumea se bazează pe tine când vine vorba de finalizarea unei sarcini, pentru că toți știu că nu lași niciodată lucrurile la jumătate. Prietenii consideră că ai o capacitate incredibilă de a analiza orice problemă într-o manieră realistă și logică și de a găsi cele mai bune soluții. Mulți îțic er sfatul atunci când sunt în situații aparent fără ieșire sau când se confruntă cu o problemă sentimentală spinoasă.  Ești apreciată pentru capacitatea ta de a pune lucrurile în ordine și de a crea priorități, iar gusturile tale culturale și estetice sunt considerate fără cusur. Pe de altă parte, oamenii remarcă faptul că nu-ți dezvălui sufletul și că păstrezi o rezervă față de cei din jur. De aceea, te pot percepe rece, critică și trufașă. Mulți nu știu despre tine că ești o persoană foarte pasională, care vrea cel mai mult să primească și să dăruiască iubire. 

Balanța

Oamenii se  simt foarte bine când sunt cu tine, pentru că ești o persoană sociabilă, care valorizează foarte mult prietenia. Pari să le înțelegi întotdeauna punctul de vedere, ești tolerantă și caldă și ai abilități incredibile de a magnetiza mulțimea și de a te situa în centrul interesului celorlalți. Pe de altă parte, pentru că ai nevoie de aprecierea celorlalți, tinzi să dai prioritate intereselor lor, neglijând nevoile proprii. Acest lucru te poate face să pari influențabilă și ușor de modelat în ochii celor care vor să te manipuleze. De asemenea, unii te consideră vanitoasă și exagerat de preocupată de imaginea de sine. Ceea ce numai tu știi despre tine este că ai o mare capacitate de a citi adevărata față a oamenilor, că ești foarte calculată și faci ca lucrurile să iasă întotdeauna cum vrei tu, folosindu-te de aspectul tău inofensiv și jovial. 

Scorpionul

Natura ta ascunsă și misterioasă îi face pe ceilalți să fie fascinați de tine, să se întrebe mereu ce gândești și ce secrete ai. Ești considerată o adevărată putere în grupul tău, persoana cu cea mai mare influență, care poate citi viitorul și inimile oamenilor. Mulți cred că și atunci când spui lucrurile în glumă, de fapt le comunici un adevăr. De asemenea, bărbații cunosc reputația ta de persoană senzuală și visează, în taină, la o noapte de dragoste cu tine. Frecvent ești văzută ca o persoană extrem de ambițioasă, care vrea să-și impună exagerat de mult controlul, chiar înfometată de putere. Dar ești considerată și o persoană de încredere, pentru că niciodată nu îți încalci promisiunile. Pe de altă parte nu-i lși decât pe cei foarte aporpiați să pătrundă în lăcașul intim al gândurilor tale, acolo unde te simți adesea vulnerabilă și lipsită de putere. Singurul lor în care consideri că ești protejată este familia ta, pentru că nu ai niciodată încredere în alte persoane.

Săgetătorul

Oamenii îți apreciază foarte mult optimismul și simțul inepuizabil al umorului. Indiferent cât de prost merg lucrurile, ești mereu gata să dai o explicație pozitivă și să privești cu încredere în viitor. Ești, de asemenea, prima care se oferă voluntar să-i ajute pe colegi sau pe prieteni, de aceea atragi multe aprecieri din partea celorlalți. Apropiații îți apreciază franchețea, deși unii pot considera că nu ai suficient finețe și intri prea ușor cu bocancii în sufletul persoanelor mai sensibile. În general, pari detașată și independentă, un spirit neîmblânzit și impredictibil. Nimeni nu știe că te lupți adesea cu singurătatea și te simți neînțeleasă, nici că ești o fire extrem de influențabilă, chiar superstițioasă și te temi mereu de ce va aduce viitorul. 

Capricornul

Ești văzută adesea ca o forță imposibil de învins iar oamenii îți oferă poziții de conducere, pentru că au încredere în tine și se simt în siguranță în preajma ta. Ești faimoasă pentru realismul și pragmatismul tău, iar atunci când au nevoie de o opinie clară și rațională, mai ales în vreme de criză, mulți apelează la tine. În relațiile personale ai mulți prieteni care îți încredințează problemele și secretele lor, dar sunt și persoane care nu au încredere în perspectiva ta, pentru că o consideră prea limitată. Toată lumea este de acord că nu te oprești până nu îți atingi scopurile și este imposibil să fii scoasă de pe traiectoria ta, atunci când ai un anumit obiectiv. Partea nevăzută din tine este cea de sensibilitate și dăruire față de toți cei pe care îi iubești, precum și altruismul care stă la baza multora dintre deciziile tale. 

Vărsătorul

Te înconjori de prieteni și pari cea mai deschisă, sociabilă și iubitoare persoană din Univers. Ceilalți te văd ca pe cineva împlinit, cu relații frumoase, o viață confortabilă, o carieră de succes. Imaginea pe care cei din jur și-o fac despre tine este esențială și te lupți din răsputeri s-o păstrezi neștirbită. Pentru că, în realitate, te simți nesigură și îți este imposibil să-ți dezvălui ființa autentică în fața altora.Este important ca cei din jur să te placă, să ai prieteni și să fii agreată de persoanele cu autoritate. Dar ceea ce expui în fața altora este doar o mască și nu ai curajul să intri într-o relație autentică, de teama că ai putea fi rănită. Deși te văd fermecătoare, mulți simt o barieră de comuncare cu tine și au senzația că ești independentă și neimplicată. Numai persoana care nu se lasă descurajată de zidurile pe care le ridici în jurul tău poate ajunge la inima ta. 

femeie fantezie

Peștii

Toți cunoscuții și prietenii se cred speciali în ochii tăi și consideră că au atenția ta deplină și că sunt printre favoriții tăi. Ai această capacitate extraordinară de a face oamenii să se simtă bine, de a aduce confort și bucurie în viața celor din jur. Ești o persoană strălucitoare, de care toți sunt atrași și ești sufletul petrecerilor și întâlnirilor de grup. Pari ingenioasă, vioaie, mereu preocupată de lucruri noi, oarecum boemă și foarte sensibilă. Oamenii au încredere în tine, dar mulți te consideră slabă și dependentă în relații.  Nu lași să se vadă finețea și ascuțimea inteligenței tale, spiritul tău critic remarcabil și nici capacitatea ta manipulativă mai mare ca a oricărui alt semn zodiacal. 

Surse foto: Pixabay, Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Horoscop complet 1-7 martie: prima săptămână de primăvară îți aduce lumea la picioare (11871 vizite)
  2. Meghan Markle și prințul Harry, noi dezvăluiri tulburătoare despre Familia Regală, în cel mai așteptat interviu al anului (6513 vizite)
  3. Regretata Diana, cea mai frumoasă prințesă a tuturor timpurilor, potrivit oamenilor de știință (5123 vizite)
  4. Alexandra Dinu + Mircea Radu = LOVE. Detalii neștiute despre relația celor două vedete (4535 vizite)
  5. Horoscop complet 8-14 martie: zodiile strălucesc ieșind din „umbra” lui Mercur postretrograd (4258 vizite)
  1. Sfaturi de care orice Scorpion trebuie să țină cont, dacă vrea să îi meargă bine în viață (nota 4.6)
  2. Diana Bianca: "Mama e mereu o prelungire a fiintei mele." (nota 4.5)
  3. Horoscop chinezesc 2021. Sfaturi pentru noroc la bani în anul Bivolului de Metal (nota 4.2)
  4. Vitamina B12 poate calma probleme cu tenul și pielea uscată? Ce spun specialiștii (nota 3.8)
  5. 4 trucuri ce te ajută să ai o piele cu aspect tânăr și luminos (nota 3.3)
  1. Cinci beneficii ale consumului de șampanie (0 comentarii)
  2. Trucuri simple pentru rufe mai curate, fără pete! (0 comentarii)
  3. Nu ajungem întotdeauna să fim până la adânci bătrâneți cu iubirea vieții noastre (și asta e în regulă) (0 comentarii)
  4. Carolyn a renunțat la zahăr acum mai bine de 30 de ani și corpul ei parcă nu a mai îmbătrânit (0 comentarii)
  5. La 15 ani de la moartea Laurei Stoica, mărturisirile dureroase ale mamei ei îți sfâșie sufletul (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!