Horoscop
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Ce zodie eşti în zodiacul românesc

Redactor Andreea Baluteanu

Ne-am obișnuit să consultăm prezicerile astrelor corespunzător cu horoscopul european, deși recunoaștem că mai trișăm din când în când și cochetăm și cu zodiile chinezești. Azi te îndemnăm însă să scoți la înaintare instinctul tău patriot și să descoperi ce zodie ești în zodiacul românesc.

Numit Gromovnic și influențat de egipteni și de sirieni, zodiacul românesc vechi conține nu numai descrieri și caracteristici ale zodiilor, dar și previziuni pentru viitor. În mare asemănător cu zodiacul european, dar nu identic, cel tradițional românesc diferă la unele denumiri ale zodiilor, dar și la caracteristicile lor. Află tot ce trebuie să știi din rândurile de mai jos!

Zodiacul românesc de iarnă: care sunt zodiile sale?

În ultima perioadă, am pus tot mai mult accent pe reîntoarcerea la tradiții și ne place să ne reconectăm la sinele vechi, la esența noastră populară. Așa că de ce nu am consulta și zodiacul românesc vechi? Conform Radio România Antena Satelor, iată care sunt reprezentantele zodiacului românesc, ordonate în funcție de lună și de anotimp!

femeie in port national

Zodiacul românesc vechi de iarnă cuprinde trei zodii: zodia Țapului, zodia Udătorului și zodia Arcașului.

Dacă te-ai născut în luna decembrie, în zodiacul românesc vechi corespondent îți este Arcașul, respectiv Săgetătorul din astrologia europeană. Iată cu ce caracteristici te poți lăuda!

„Copilul ce se va naşte sub acest semn al Arcaşului va fi cu minte bună și cu socotinţă, înţelept, cucernic, iubitor de chipul cel duhovnicesc, drept, smerit, milostiv, ruşinos, norocos, sfătuitor bun, bine va grăi; de rău nu se bucura, frumos la stat, minunat la obraz, cu ochi negri, va fi tare în umeri, părul neted, trupul drept, va fi vesel, blând, bun la minte, cu chiverniseala aşezată. Dinţii lați, nasul lung și cărnos, de statură mijlocie, buzele late. Când se mânie, se învineţeşte și îi ies nişte vine în față. Va suferi de durere de cap și de junghiuri, va avea semn la piept sau în frunte.”

Lunii ianuarie îi este corespunzătoare Zodia Țapului, practic reprezentantul Capricornului. Considerată una dintre „zodiile rele” în Gromovnic, Țapul are următoarele caracteristici:

„Cine se va naşte sub această zodie va fi dulce la vorbă, lungăreţ la obraz și rumen. „Frumos la căutătură, muncitor, viclean, lacom, gânditor, tăcut, iubitor de avuție, mânios, sărăcăcios, foarte păzitor de taină. Căutătura lui îndreptată tot la pământ, nasul lat și cărnos, tare în genunchi, dar lesne se îmbolnăveşte. Semn va avea în piept sau într-un genunchi sau în obraz, va fi înalt, la vorbă multe va făgădui și puțin va da. Născocitor de pricini, mâhnit la față, când va gândi ceva va uita lesne. Plecat la griji și la jurăminte neînfricoşat, nepăsător, de pedepse fricos, nu aşa bun la negustorii după cum vrea să se arate, făţarnic și îndemânatic la fapte rele.”

Încheiem anotimpul friguros cu zodia Udătorului, care se întinde pe parcursul lunii februarie. Iată cum ești caracterizată în această interpretare a Vărsătorului din horoscopul românesc.

„Cine se va naşte în această lună este minunat la obraz, vorbitor și bine povăţuitor. Va fi slab la sânge, blând la vorbă, la trup drept, dar una va vorbi și alta va face. Va fi cuminte, smerit, milostiv, credincios, gânditor la lucruri mari și norocos. Îi va rămâne mare moştenire de la rudenii. Frumos la trup, cu nişte vine ieşite în față, blând, cu mintea înaltă și bun chivernisitor. Copilul de parte bărbătească va fi iubitor de învăţături, când se gândeşte la ceva se uită melancolic. Se va însura tânăr, după 30 de ani va petrece viaţa mai bună și fericită. Copila de se va naşte sub acest semn, va fi veselă. Trebuie să se ferească de apă, de bărbatul cel dintâi se va lipsi și va muri de o fiară cu patru picioare. Să se păzească de fiare sălbatice si de câini turbaţi. În genere, cel născut în această zodie, va fi gânditor, iubitor de învăţătură, care îi va aduce bogăţie.”

Zodiacul românesc de primăvară: zodiile celui mai dulce anotimp

Te-ai născut primăvara? Iată căror zodii poți corespunde!

În martie, zodiacul vechi românesc cinstește Peștii, considerați una dintre cele 4 zodii bune. Iată ce trăsături ai!

„Cine se naşte sub acest semn al Peştilor nu va fi nici mare nici mic, scurt la grumaz, minunat la față, frumos la statură, drept, bun, plănuitor. Când se supără se îngălbeneşte, mândru și îndrăzneţ, și plecat către învăţătură. Va avea un semn la mână sau la față, mare la chip, nasul de mijloc, buzele cărnoase, voinicșsi viclean. Pe nimeni nu va crede, se va lăuda cu învăţătura, din țara lui va călători și de la străini multă bogăţie va câştiga. Iar copilele ce se vor naşte în această zodie vor fi mânioase și iubitoare de pricini, înşelătoare, iubite de oameni, de bărbatul cel dintâi se vor despărţii și se vor însoţi cu un altul, care li se va părea mai bun.”

Trecem mai departe, la luna aprilie, care corespunde nimeni altului decât Berbecului! Uite cu ce te lauzi!

„Cei născuți în această luna vor fi buni, sârguitori, slabi la sânge, ciudați la făptură, lungăreţi la obraz, mânioși, vorbitori de rău asupra altora, nestatornici, îndrăzneți. Vor fi bogați și cinstea curând o vor pierde și iar curând o vor dobândi. Cu oamenii cei buni nu se unesc, sunt arţăgoşi, biruitori la război, gata în tot momentul la certuri și bătăi, înfierbântați la vine, vorbesc tot de rău pe vecinii lor. Mulți născuți în această zodie vor avea răni sângeroase pe trupurile lor, jură lesne pe numele lui Dumnezeu și al părinților, fără a se gândi la cele ce vor urmă.”

Ultima lună de primăvară, superbul mai corespunde zodiei Taurului în zodiacul românesc, precum în cel european! Iată ce se spune despre tine!

„Pruncii ce se vor naște sub această lună vor fi vrednici a semăna holde și a chivernisi casă. Iubitori de jocuri, buni, îndrăzneți. Iubitori de adânci învățături, veseli și iubitori de muzică. La statură înalți și la față curați, cu ochii frumoși, cuvioşi înaintea oamenilor, deschiși la minte, fără de niciun rău, viața lor plină de tot dorul. Când vor ajunge la anii cei desăvârşiţi, se vor scumpi și se vor îmbogăți, se vor pleca mai mult la chipul cel duhovnicesc. Vor căuta să aibă tot vorbe bune, dar nu vor mulțumi pe oameni cu faptele cele bune. Iuți la fire, pe obraz vor avea un semn, vor fi tăcuți și tainici. Pe nimeni nu vor asculta ce i-ar învăța, ar dori să fie tot crezuți și lăudați de toți. Vor fi înalți de statură, când vor vorbi vor clipi din ochi. Vor fi mândri să se roage lui Dumnezeu, să nu fie prea iubiți de către oameni, precum li se arată natura, vor fi sângeroşi și foarte supărăcioşi, mânia îi aduce la mari pagube, vor trăi cinstiți și în desfătări. Aceasta e una din zodiile cele bune pentru orișicine care s-a născut într-însa.”

Zodiacul românesc de vară: la ce să te aștepți

Te-ai născut când afară era cald și bine? Iată care sunt trăsăturile zodiei tale, conform zodiacului românesc vechi!

Dacă ai fost adusă pe lume în iunie, ești în zodia Gemenilor. Iată cum te descrie zodiacul românesc!

„Cel născut sub acest semn al Gemenilor va avea o fire nestatornică. Cu dorința spre învățătura lucrurilor celor adânci, adică cu pricepere la toate. Va fi om glumeț, va face multe și lungi călătorii, îndrăzneț la vorbă dar rău la minte. La statură scurt, barbă rară, dinți lungi, plin de vorbă, curat, cu pricepere pentru orice lucru. Mulți de sub această zodie ajung și domni mari. Această zodie este de mijloc, face pe om în genere cu nărav, ţiitor de minte, stăpânitor și biruitor de fiare, află comori de argint și alte metale scumpe, dar din toate nu e bogat.”

Ziua ta de naștere cade în iulie? Atunci ești zodia Cancerului (nu te gândi la nimic rău) sau a Racului, cu următoarele caracteristici!

zodiac

„Cine se va naște în această zodie va fi priceput de mari înțelegeri, iubitor de fapte bune, iar de meșteșuguri urâtor. Nu va iubi mâncare și multă băutură, iute la mânie, înțelept, mândru și îndrăzneț. Trăieşte mulțumit cu ceea ce are și va fi mai mult sărac. Va suferi multe boli, va fi pizmaş și nu va băga în seamă dreptatea, va fi tare în mâini, nu va scăpa de răni de arme, semn va avea sub brâu sau într-o parte.Omul născut în această zodie se va veseli mai mult în lucruri slabe, îi place somnul, e credincios, lesne se va îmbolnăvi și va trăi mult tot într-o stare și într-o fire.”

Spunem „adio” verii cu zodia Leului, corespunzând lunii august. Iată ce spune zodiacul românesc despre personalitatea ta!

„Copilul născut în această zodie este frumos și cărnos, cu ochii mari, iubit de mai marii lui, puțini la număr ca dânsul. De mic cam gălbinicios la față și aplecat la bună rânduială, la adevăr și dreptate, cu bună înțelegere în viața sa. Voinic cu îndrăzneală, iubitor de ostenele, bine văzut de cei mari. Părinții nu-l vor iubi, de alții va fi căutat și îngrijit, numai faptele lui nu vor aduce mulțumirea altora. Va avea mare mânie și în curând se va întoarce, va fi om vrednic și va face lucrurile sale spornice, va avea mari norociri și vrednicii. Va fi bun povățuitor pentru alții și lucrător de multe lucruri bune, deștept, fără de niciun rău. Mai bun pentru alții decât pentru sine. Îi va plăcea mult dreptatea, cinstea și mândria și va fi om voinic.”

Zodiacul românesc de toamnă: care sunt zodiile sale

Încheiem cu anotimpul mănos și cu cele trei zodii care îl reprezintă!

În zodiacul românesc, luna septembrie este reprezentanta zodiei Fecioarei. Iată cu ce daruri ai fost înzestrată!

„Omul ce se va naște în zodia Fecioarei are firea nestatornică, cu pricepere la învățături adânci și la toate lucrurile și meșteșugurile, iar mai ales la aritmetică, adică la socoteli cu numere, la lucruri de cancelarie. Cu mult noroc, va fi bun de fire, cinstit și va vorbi minunat. Oamenii străini vor ținea mai mult la dânsul decât ai săi. Va avea dragoste mare la haine scumpe, va ajunge și om mare. Bolile lui vor fi friguri, vărsat, va scuipa mult și va tuși. Spre bătrânețe îi va pieri grăsimea și chinuindu-se mult cu gândul, poate ajunge stricat la minte. E om cu nărav și ţiitor de minte, drăgălaș peste fire, înclinat spre trebile sufletești și osebit sunt și norocoși.”

În octombrie ne întâlnim cu zodia Cumpenei sau Balanța din zodiacul european. Uite cu ce însușiri ești tu dăruită!

„Care se naște sub acest semn al Cumpenei va fi de treabă, frumos, curat, iubitor de dreptate, grăitor de adevăr, dacă obiceiurile cele rele nu-i vor schimba firea. Milostiv, cu bunăcuviinţă, vesel și iubitor de muzică. Curat la față, ochi frumoși, statură de mijloc, cărnos la nas, minunat la obraz. Cuvios la toți oamenii ce-l văd, când tăcut, când prea vorbitor. Cu inima deschisă, fără nicio sminteală, viața lui plină de tot dorul, să se roage lui Dumnezeu să nu fie prea mult iubit, după cum îl arată natura, sângeros, iute la mânie, dar îndată se întoarce și îi pare rău de vorbele sale rostite din iuțeală și mânia lui îi aduce mare pagubă. Va trăi cinstit, va fi adesea și mândru, iubitor de înțelepciune și va fi văzut înaintea altora. Oamenii nu vor prea îndrăzni a-i face vreun rău pe față, dar în spate va avea mulți dușmani.”

Care este ultima zodie de toamnă? Scorpia sau Scorpionul, astfel caracterizată de horoscopul românesc!

„Cel născut în zodia Scorpiei va fi mânios, ucigător, vărsător de sânge, fără de rușine, înșelător, mincinos, vorbitor de rău, nestatornic. Împilat în patimi, viclean și va fi și iubitor de argint. Pururea la armă gândește și va fi biruitor. Lucrător la toate, gata în tot ceasul la certuri și bătăi foarte rele. Iute la sânge, roșu la față și cu părul aspru, în tot ceasul gândește de rău să sfătuiască pe alții și să clevetească pe vecinii săi și n-are astâmpăr de a face rău. Va fi vorbitor și în nimenea nu se va încrede și toate le vrea să fie cum vrea el. Dintre cei născuți în această zodie vor avea răni sângeroase pe trupurile lor, vor jura îndată de fiece lucru și fără de sfială pe tot ce e mai sfânt și nu se tem de nimic ce li s-ar întâmplă în urmă. Cu muierile lor vor trăi necontenit în ceartă și în bătăi. Cu toate acestea vor avea și oarecare nărav bun.”

Acestea sunt zodiile din zodiacul românesc! Abia așteptăm să aflăm dacă tu ești de părere că ți se potrivesc!

Vezi și ce lecții primesc zodiile din partea Universului în Pluto în retrograd în Capricorn. Vezi și cine se îndrăgostește de sufletul tău în funcție de zodie în luna iunie.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta