Horoscop
Înapoi la

Cel de-al doilea Mercur retrograd al anului deschide răni vechi, aduce dezordine, conflicte și frustrări profunde

Cel de-al doilea Mercur retrograd al anului deschide răni vechi, aduce dezordine, conflicte și frustrări profunde

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

De pe data de 18 iunie, Mercur va intra pentru a doua oară în mișcare retrogradă, în semnul Racului, până pe 12 iulie, când vom putea respira ușurați, pentru că mica planetă se va întoarce la tranziția sa normală. 

Această mișcare retrogradă va avea efecte ample în viețile noastre, mai ales că se petrece sub auspiciile Racului, o zodie cu o emoționalitate puternică și greu de controlat. Mai mult decât atât, Mercur se va afla în sextil cu Uranus (30 iunie)  și în cuadratură cu Marte (8 iulie) în perioada mișcării sale retrograde, ceea ce va spori dezordinea și conflictele, dificultățile de comunicare și neînțelegerile. 

Vom fi copleșiți de emoții care ne vor împiedica gândirea logică și luciditatea, aruncându-ne în suferințe trecute. Relațiile de cuplu vor fi, în mod particular, afectate, cel puțin până pe 25 iunie, când Venus iese din retrograd. 

figura

Cum te afectează Mercur retrograd, în funcție de zodia ta

Berbecul

Planeta ta tutelară, Marte, se va afla chiar în semnul tău de pe 28 iunie, de aceea  vei beneficia de oarecare protecție pe perioada lui Mercur retrograd. Un eveniment tensionat ar putea apărea pe 8 iulie, când Marte se va afla în cuadratură cu Mercur. Este posibil să fie un conflict la serviciu sau cu un colaborator. Te vei simți constrânsă să faci anumite lucruri, ceea ce îți va aduce un sentiment de frustare. Nu reacționa impulsiv, ci retrage-te și încearcă să-ți depășești emoțiile tumultoase. 

Taurul

În perioada lui Mercur retrograd, ești într-un risc crescut de a intra în conflicte familiale și de a spune lucruri care îi rănesc pe ceilalți și îți afectează relațiile. Starea ta iritabilă produce efecte nu numai acasă ci și la locul de muncă, astfel că ar putea să iasă scântei în relația cu unii colegi. Ai grijă și la relațiile amoroase, pentru că Venus, planeta ta, este, de asemenea, în mișcare retrogradă. Dacă începi o nouă legătură după 18 iunie, te poți aștepta la neînțelegeri și gelozii care îți pun în risc dragostea. 

Gemenii

Mercur este protectorul tău, dar în perioada retrogradă scoate la iveală partea ta de umbră și te poate arunca într-un dezechilibru emoțional profund. În plus, pot apărea dificultăți legate de profesie și finanțe. care vor întuneca planurile tale de relaxare și vacanță. La serviciu vor apărea întârzieri, inclusiv legate de bani, în vreme ce acasă va trebui să amâni unele inițiative, precum călătoriile, renovările sau mutarea într-un nou apartament.

Racul

Cu Mercur retrograd chiar în semnul tău, tulburările sentimentale sunt garantate către sfârșitul lui iunie și începutul lui ulie. Dacă vrei să te protejezi, este nevoie să încetinești în această perioadă, să te ocupi mai mult de tine, să practici meditația și relaxarea, pentru că altfel stresul și frustrările își vor spune cuvântul. Nu face planuri prea ample, ci încearcă să te menții într-o zonă de realitate și pragmatism. Ai grijă că vicleanul Mercur ar putea crea neînțelegeri în relația ta de dragoste și dejugă-i influențele, menținându-te calmă și echilibrată. 

Leul

Acest nou ciclu retrograd al lui Mercur te va face să te concentrezi mai mult pe introspecție, astfel că vei prefera să stai departe de lume și să te auto-analizezi în singurătate. Este o perioadă de vindecare pentru tine, în care vor ieși la suprafață frustrări și traume din trecut și trebuie să-ți acorzi timp pentru a te elibera de ele. te vei simți nostalgică și vei fi invadată de amintiri, mintea ta va rătăci mai mult în trecut, de aceea trebuie să faci un efort pentru a o readuce în prezent și a trăi micile bucurii pe care ți le oferă viața. 

Fecioara

Când vine vorba de comunicare, Mercur îți dă expresivitate și putere de convingere, pentru că, la urma urmei, este astrul tău protector. Dar, în perioada sa retrogradă, s-ar putea să cazi pradă unor capcane întinse de persoane care vor să te manipuleze sau să întâmpini blocaje în relații și să te simți neînțeleasă. S-ar putea să ai o stare de confuzie, să nu-ți poți formula cu claritate ideile, să uiți unele lucruri. Toate aceste mici neajunsuri pot crea contexte neplăcute pentru tine la locul de muncă și pot aduce confuntări nejustificate cu persoana iubită. Evită dramele inutile și axează-te mai mult pe ceea ce poți face, fără să ai așteptări exagerate de la tine sau de la ceilalți.

mercur

Balanța

Mercur retrograd va avea efecte intense pentru tine, mai ales în ceea ce privește cariera, pentru că îți va crea obstacole greu de depășit dacă te afli în căutarea unui loc de muncă sau încerci să obții o nouă poziție ierarhică. Pentru orice solicitare legată de serviciu, fie că vrei să accesezi un anumit joc sau să ceri un bonus salarial, este bine să aștepți momentul în care Mercur va ieși din tranziția retrogradă, respectiv pe 12 iulie. Nici în ceea ce privește dragostea nu trebuie să faci alegeri și decizii în această perioadă, mai ales câtă vreme Venus, planeta care te guvernează, se află, de asemenea, în mișcare retrogradă. 

Scorpionul

Ca toate semnele de apă, vei fi afectată destul de profund de mișcarea retrogradă a lui Mercur prin Rac, ce îți va aduce la suprafață emoții greu de gestionat. Vei interpreta multe gesturi și cuvinte ale celor din jur într-o manieră exagerată, prin prisma sentimentelor negative care te copleșesc. Ai scopuri importante legate de  profesie și pasiuni în perioada următoare, dar influența lui Mercur te va face să încetinești și să-ți amâni planurile. Oamenii din jurul tău îți vor cere mai multă dragoste și atenție, dar tu te vei concentra pe ambițiile și aspirațiile tale, ceea ce va crea unele dezechilibre relaționale. 

Săgetătorul

Toată perioada lui Mercur retrograd va fi invadată de probleme mici, dar sâcâitoare, legate de bani, relații și familie. Trebuie să acorzi întreaga ta atenție acestor aspecte și să încerci să le rezolvi pe măsură ce apar, dacă nu vrei să ia amploare. Cere ajutorul prietenilor și încearcă să te întărești, pentru a putea face față energiilor planetare negative. Vei începe să regândești anumite aspecte ale relației tale intime, ceea ce va crea și mai multe necazuri în paradis. Ai grijă și la documentele financiare, fie că este vorba de facturi, taxe sau investiții, ca să eviți  incidente neplăcute în viitorul apropiat. 

Capricornul

Vei simți efectele lui Mercur retrograd în special în viața ta amoroasă, așa că fii pregătită de unele provocări legate de relația ta și de anumite dificultăți de comunicare cu partenerul. Nu te mira dacă începi să observi că legătura ta începe să șchioapete și să se destrame pe alocuri; în realitate, aceste probleme existau de mult, iar ceea ce face Mercur retrograd este doar să le dea pe față. Este necesar să ieși puțin din vâltoarea emoțiilor și să analizezi cu atenție și realism ce vrei de la viața ta sentimentală, să-ți faci unele planuri și să iei unele decizii, pe care nu le mai poți lăsa în așteptare. 

Vărsătorul

Influența lui Mercur retrograd va fi mai subtilă, dar și mai perfidă în cazul tău. Vei simți că nimic nu te mulțumește, că ți-e dor de lucuri vechi care aduceau entuziasm în viața ta și că rutina cotidiană a devenit insuportabilă. Te trezești tot timpul cu gândul la evadare, la cum ai putea să pleci într-o lungă călătorie și să lași baltă toate responsabilitățile și grijile. Dar această permanentă visare face ca lucrurile să îți pară și mai dificile. Este preferabil să analizezi realist ceea ce poți face pentru a-ți fi mai bine și să faci pași mici, dar eficienți, pentru independența și seninătatea ta.

chip

Peștii

Creativitatea este modul tău natural de exprimare, dar va fi afectată în perioada lui Mercur retrograd. Te vei simți distrată, vei avea dificultăți de concentrare, iar unele amintiri neplăcute îți vor da viața peste cap. Dacă ai început o relație sau vrei să-ți îmbogățești viața sentimentală, vor apărea fel de fel de obstacole, care te vor face să simți că lucrurile nu evoluează deloc. Mișcarea inversă a lui Mercur îți va readuce în atenție unele lucruri din trecut, ba chiar s-ar putea să reaprindă o veche flacără, complicându-ți și mai mult viața. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.