Horoscop
Înapoi la

Cele mai comune prejudecăți pe care le ai despre zodia Capricorn

Cele mai comune prejudecăți pe care le ai despre zodia Capricorn

Ramona Jurubita

Persoanele născute între 22 decembrie și 19 ianuarie se află sub semnul Capricornului și au o mulțime de lucruri în comun. Se știe despre ele că sunt răbdătoare, înțelepte, organizate și serioase. Cine are un Capricorn pe care îl ține aproape știe ce om bun este și cât potențial are!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Din păcate, pe lume există și persoane care nu vor ca alții să le eclipseze și să fie priviți cu ochi buni de societate, așa că încearcă să le strice imaginea. Prin urmare, nici nativii aceștia nu au scăpat și au intrat direct în vizorul celor cu intenții nu tocmai bune. De asemenea, concepțiile greșite despre ei au luat naștere și în urma interacțiunilor prea scurte cu oamenii care s-au grăbit să îi catalogheze după o primă impresie.

Semnul zodiei Capricorn pe un fundal colorat în nuanțe de mov, roz, albastru, galben și portocaliu.

Adevărul despre aceștia îl poți afla după multe discuții cu unul dintre ei, așa că nu trebuie să asculți tot ce se spune în jurul tău.

Iată principalele prejudecăți pe care le vei auzi des despre Capricorn și pe care trebuie să le ignori:

Vrea să dețină controlul absolut
Îi place disciplina și vrea să se asigure că totul este pus la punct, fiindcă nu ar suporta să se lupte cu mai multe provocări deodată. De asemenea, îi pasă foarte mult de cei dragi și chiar dacă pare că încearcă să îi controleze, adevărul este că vrea doar să îi ajute să ducă un stil de viață mai organizat. Se gândește doar la binele lor în momentele în care se străduiește să îi convingă să facă anumite lucruri. Oferă iubire necondiționată și nu poate fi egoist sau dornic să vadă că altcineva depinde de el.

Știe doar să muncească
Această afirmație are și un sâmbure de adevăr, căci dacă n-ar mai fi, nu s-ar mai povesti... Este dependent de muncă și se străduiește să obțină cele mai bune rezultate în orice domeniu în care lucrează. Nu degeaba este caracterizat de perseverență, nu-i așa? Dar de aici și până la „a ști doar atât” este cale lungă. Acest nativ se distrează pe cinste când are ocazia, îi place să fie sufletul petrecerii și știe întotdeauna să găsească un echilibru între sarcinile din planul profesional și relaxare.

Este extrem de plictisitor
Doar ce am stabilit că încinge atmosfera la orice distracție. Doar nu o să crezi acum acest mit! Cineva a văzut că este serios, că își vede de treabă și că nu se abate de la obiectivele sale, așa că a decis să îi pună această etichetă. În timpul liber, găsește foarte multe lucruri interesante de făcut și se implică în tot felu de proiecte interactive. Chiar nu are timp să se plictisească sau să piardă vremea în vreun fel.

Nu are sentimente
Adevărul este că ar trebui, mai degrabă, să primească o medalie pentru „cel mai bun actor”. Se pricepe de minune să își ascundă sentimentele și pare extrem de rece la o primă vedere. Totuși, dacă te uiți în ochii lui, poți observa că ascunde ceva și vei fi tentat/ă să îl descoperi. Se deschide în fața oamenilor care îl inspiră încredere, iar aceia vor fi norocoșii care vor descoperi adevăratele emoții pe care le are Capricornul. Empatia de care dă dovadă este vizibilă în multe situații, dar trebuie să îi analizezi atent comportamentul ca să îți dai seama de acest lucru.

Este prea pesimist
Pesimist e un cuvânt prea mare pentru a descrie atitudinea lui circumspectă. Fiind un om atât de calculat din fire, tinde să își facă tot felul de scenarii și să aibă în vedere și partea neplăcută a unei situații. Practic, se așteaptă întotdeauna la ce este mai rău ca să nu fie luat prin surprindere și să sufere. Modul acesta de gândire îl ajută să aibă mai multă încredere în sine. Este, mai bine spus, precaut.

Este materialist
Dacă face economii, nu înseamnă că este materialist sau că se gândește numai la bani. Vrea doar să se asigure că nu îi va lipsi nimic în viitor și că nu va fi nevoie să muncească suplimentar pentru a-și acoperi cheltuielile neprevăzute. De fapt, este un om foarte darnic, oferă ajutor celor aflați în nevoie și nu se apropie de cineva doar pentru situația financiară pe care o are. O sa vezi că are si prieteni cu mai puțini bani in conturi, iar când vine vorba de dragoste, averea persoanei iubite este irelevantă.

Nu este niciodată mulțumit
Ba da, chiar este! Se simte împlinit când vede că munca lui a dat roade, că eforturile depuse nu au fost în zadar. Este adevărat că durează foarte mult până reușește să finalizeze un proiect la nivelul așteptărilor, dar asta pentru că este exigent și dorește să facă totul bine. Autocritica îl ajută să evolueze, să simtă că face pași spre dezvoltarea la care visează. Dacă ar considera că totul este bine făcut din prima, s-ar plafona si nu ar ajunge să trăiască viața la care visează. De ce să se mulțumească doar cu puțin, mai ales când știe că poate mai mult?

Astăzi ai aflat mai multe despre personalitatea Capricornului și probabil ai înțeles că nu merită să fie judecat pe nedrept. Ai crezut și tu până acum în concepțiile greșite pe care oamenii tind să le aibă despre această zodie?

Citește și: Cum să ai o relație fericită cu un nativ Capricorn

Surse foto: iStock

Surse articol: SweetyhighAstrotalkYourtango

Articolul urmator
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.