Horoscop
Înapoi la

Cele mai mari suferințe ale zodiei Capricorn

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Capricornul este unul dintre semnele speciale din zodiac, un nativ de pământ, care se remarcă de celelalte prin ambiție și putere de muncă. Această zodie este strategul și planificatorul zodiacului. Îi place să planifice și să întoarcă situațiile în favoarea lui, iar atunci când își pune mintea la contribuție, chiar reușește să facă toate aceste lucruri. Cei născuți în această zodie sunt persoane practice, cărora le place structura, organizarea, tradiția și stabilitatea.

Capricornii tind să fie extrem de grijulii atunci când vine vorba de imaginea lor socială. Sunt rezervați cu indivizii pe care nu îi cunosc, și de aceea multe persoane au impresia că sunt singuratici și retrași. Acești nativi tind să aibă un cerc restrâns de prieteni cu care pot să fie ei înșiși. Deși acest semn nu are, de cele mai multe ori, probleme existențiale majore, există anumite trăsături de caracter care îi schimbă complet starea de spirit și care îi aduc cele mai mari suferințe.

femeie cu caciula

Cele mai mari suferințe ale zodiei Capricorn

Deoarece Saturn este planeta care guverează această zodie, nativul din Capricorn va avea parte mereu de restricții în decursul vieții sale, pe care singur și le va impune. Influența planetei face din acest semn unul practic și responsabil, dar și rece, distant și neiertător, condus de sentimentul de vinovăție și orientat spre trecut. Capricornul își alimentează singur propria suferință, deoarece nu se poate detașa de trecut și nu poate vedea aspectele pozitive ale vieții.

Aparținând elementului pământ, împreună cu Taurul și Fecioara, acesta este ultimul semn din trioul zodiilor practice și cu picioarele pe pământ. Aceștia nu se concentrează doar pe lumea reală, ci au și abilitatea de a se folosi de aceasta și de a avea cele mai mari beneficii de pe urma acesteia dintre toate zodiile.

Din nefericire, Capricornul se agață extrem de mult de anumite elemente, iar trecerea la un alt nivel în carieră sau în relația de cuplu este destul de greoaie. Îi este foarte greu să accepte diferențele dintre el și persoanele care au un caracter opus lui, motiv pentru care va încerca mereu să își impună agresiv valorile tradiționale și părerile.

Capricornul poate avea parte de clipe de suferință îndeosebi în relația de cuplu. Relațiile de iubire cu acest nativ pot fi destul de complicate, deoarece este o persoană extrem de încăpățânată, care vrea ca totul să se facă după propriile planuri. Acest semn zodiacal poate fi posesiv și gelos cu persoana dragă, uneori chiar neiertător. Toate aceste calități îl fac să aibă legături tensionate, care îl lasă în cele din urmă cu mari regrete, dar și plin de îndoieli.

femeie care se ascunde in pulover

Reticența Capricornului se manifestă și în relația cu cei din jur, îndeosebi cu colegii de muncă. Este neîncrezător în munca pe care alții o fac. Îi place să îi coordoneze pe cei din jur și să îi controleze, însă de cele mai multe ori aceste caracteristici îi aduc doar reproșuri. Acest nativ are impresia că le știe pe toate și tinde să rămână întotdeauna singur, să fie evitat de colegii de muncă, dar și de prieteni.

Cele mai mari suferințe ale Capricornilor sunt cauzate de natura lor introvertită și pesimistă, dar și de autocritică. Deși este o persoană extrem de muncitoare, Capricornului i se pare că eforturile lui nu sunt suficient de bune și că ar putea să facă mult mai multe lucruri pentru a avea un trai mai bun. Aspectul financiar este cel care îl motivează, iar confortul se va afla întotdeauna pe lista lui de priorități. Atunci când acest nativ nu poate obține banii pe care și-i dorește, are tendința de a se retrage în sine și de a-i evita pe cei din jur, chiar și prietenii și familia.

Un alt aspect care îi aduce mari suferințe Capricornului este nerespectarea planului inițial. Capricornul este o persoană organizată, căreia îi place să își planifice totul înainte, cu lux de amănunte. Atunci când haosul și impredictibilitatea își fac apariția, Capricornul poate suferi enorm. Îi este teamă de necunoscut, iar o simplă escapadă neplanificată îi poate aduce multe clipe de neliniște.

Capricornul trebuie să învețe să fie mult mai încrezător în forțele proprii, dar și să învețe să se bucure de această viață. Pentru a reuși acest lucru, ar trebui să se înconjoare mai mult de prieteni și să lase munca pe planul secund.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator Bărbatul Pești în pat - tot ce trebuie să știi despre cel mai fierbinte aspect din viața lui

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (49)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.