Horoscop
Înapoi la

Cele mai mari suferințe ale zodiei Rac

Cele mai mari suferințe ale zodiei Rac

Sorina Corneanu

Semn zodiacal încadrat între 21 iunie și 22 iulie, racul este o personalitate oscilantă și foarte sensibilă – deși aparent lasă, deseori, impresia de superficialitate. Racul este semnul astrologiei cel mai încărcat de contradicții, astfel că atunci când vine vorba de independență, oscilează între a fi sau a nu fi independent. Pe de o parte, racul este perseverent și se străduiește să facă ceea ce trebuie făcut, luptă singur pentru planurile sale și își oferă tot ce își dorește, fără să aștepte de la ceilalți nimic. Pe de altă parte, tinde să se atașeze foarte mult de oameni și să depindă de aceștia pentru sprijin și încurajare emțională. Foarte des caută confirmări exterioare și se definesc prin prisma părerilor celorlalți despre ei.

Un rac se va simți foarte rar sigur pe el însuși, în general va avea nevoie de sprijinul constant al celorlalți și nu va fi foarte independent, dorindu-și atenție și confort de la alte persoane și fiind mai fericit atunci când este susținut și apreciat pentru ce este și ce face. Nevoia de a fi observat este majoră. Pe fondul acestei sensibilități înnăscute, se pot naște și cele mai mari suferințe ale zodiei Rac. Iată care sunt aceastea!

Suferințele majore ale zodiei Rac

Racul este extrem de loial celor pe care îi apreciază, este un sprijin necondiționat și unul dintre semnele zodiacale cele mai săritoare. Una dintre cele mai mari calități ale sale este abilitatea de a-i face pe ceilalți să se simtă în siguranță, iubiți și apreciați. Totuși, uită de propriile nevoi, iar atunci când ceilalți profită de beneficiile prieteniei sale, racul suferă cumplit și se închide în sine. Sentimentul de abandon și singurătate se naște și din faptul că, din păcate, înainte să își îndrepte sentimentele către el insuși, le proiectează asupra celorlalți, cel mai adesea asupra celor care nu fac decât să profite.

Fire profundă și introspectivă, racul se confruntă cu o suferința reală atunci când oamenii cu care își dorește să împărtăsească gândurile și opiniile sale rămân indiferenți, se arată superficiali sau se amuză pe seama emoțiilor sale. Cel mai adesea, racul ar putea simți că este neînțeles și va tinde să devină introvertit și să refuze comunicarea viitoare.

Nu doar privirea de ansamblu asupra unei lumi pe care o poate percepe ca fiind superficială îi provoacă suferință unui rac, ci și sentimentele lipsite de profunzime într-o relație de dragoste.

Firi complexe, fragile, imprevizibile și temperamentale, racii au nevoie de sprijin constant și de încurajare, mai mult decât oricare alte semne zodiacale, iar într-o relație de dragoste deviza este „totul sau nimic”. Racul caută absolutul și perfecțiunea. Chiar și atunci când toate nevoile le sunt satisfăcute, racii pot fi iritabili și nemulțumiți. Tocmai de aceea, așteaptă de la persoana iubită același tip de comportament pe care el îl oferă. Atunci când nu se întâmplă astfel, pentru că racul nu poate izbucni și reproșa, se va închide în sine și se va consuma.

Vezi cele mai mari calități și cele mai urâte 12 defecte ale racilor!

Natura contradictorie a racului este și cauza principală pentru care acesta suferă cu ușurință. Schimbările de dispoziție îl fac să se comporte diferit de la o o oră la alta, să se simtă ușor jignit și să se înfurie atunci când te aștepți mai puțin, pentru ca imediat să cadă în extrema cealaltă, să își ceară iertare și să sufere din cauza propriului comportament.

Deși sensibilitatea exagerată nu îi permite să se încreadă în ceilalți prea mult, racul va suferi dacă ei vor proceda la fel. Dependenți de amintiri și obișnuiți să trăiască în trecut, racii își construiesc o lume ideală, bazată pe speranțe, așteptări și ruptă de realitate.  

Partea financiară este foarte importantă pentru ei - și vor suferi o mare dezamăgire și frustrare dacă nu își vor putea permite să își ducă planurile la bun sfârșit din lipsa banilor, având permanent tendința de a se compara cu cei a căror situație financiară prosperă, judecându-se aspru.  

În ciuda acestor suferințe, racii rămân printre cei mai loiali prieteni pe care i-ai putea avea. Nu te vor refuza niciodată atunci când ai nevoie de ajutor, însă, nu uita, au mare nevoie să primească aceeași susținere înapoi. Nu-ți vor cere asta, nu îți vor reproșa nimic, însă buna lor funcționare emoțională va depinde de ceea ce vor primi din partea celor pe care îi iubesc.
  

Surse foto: istock

Articolul urmator
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (135)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.