Horoscop
Înapoi la

Cele mai optimiste semne zodiacale. Te scot și din cea mai neagră depresie, trebuie să le ai în preajmă!

Cele mai optimiste semne zodiacale. Te scot și din cea mai neagră depresie, trebuie să le ai în preajmă!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Personalitatea noastră este influențată major de zodia din care facem parte. Se știe că anumite semne comunică mai bine decât altele, sunt mai pragmatice sau mai visătoare, sunt impulsive sau, dimpotrivă, precaute și rezervate. 

Dacă vrei să dai un exemplu de răbdare, probabil că nu vei alege Berbecul, iar dacă vrei să oferi un premiu pentru fidelitate, vei sări, cu siguranță, peste Gemeni.  În discuții și planificări realiste vei prefera să stai de vorbă cu un nativ din Fecioară, dar, dacă vorbești despre probleme existențiale, probabil că vei alege un Leu sau un Vărsător. 

Desigur, există o doză de stereotip în aceste caracterizări, dar multe estimări chiar funcționează.

De exemplu, dacă vrei să te binedispui, câteva semne sunt cele care te pot scoate din cea mai neagră depresie, în vreme ce altele te pot afunda și mai tare într-o stare de pesimism și izolare. 

cortina

Semnele cele mai optimiste din zodiac

Săgetătorul

Când vine vorba de optimism, nimeni nu se compară cu Săgetătorul. Poate că este lipsit de tact câteodată și nu este foarte atent la sentimentele celor din jur, dar ce este al lui nu poate fi negat: Săgetătorul este cea mai entuziastă zodie, cu un umor care poate descreți și cele mai posomorâte frunți. 

Săgetătorul este foarte flexibil și, chiar dacă vede toate posibilitățile, alege să se axeze pe aspectele pozitive ale vieții și să le ignore pe cele care îl descurajează. Nu înseamnă că nu este realist, ci că nu vede nici un sens să se concentreze pe ce ar putea merge rău, când se poate fixa pe ceea ce merge bine. În plus, incredibilul simț al umorului și preferința de a trata cele mai dificile subiecte într-o manieră jucăușă și glumeață îl fac pe Săgetător cel mai bun companion al persoanelor care vor să scape de depresie. 

Peștii

Empaticii Pești aleg să vadă ce este mai bun la cei din jurul lor și partea pozitivă a tuturor lucrurilor. Fiind cunoscuți ca cei mai visători din zodiac, nu încetează să-și imagineze o lume mai bună, în care toți oamenii sunt fericiți. Tocmai de aceea sunt unul dintre cele mai optimiste semne din zodiac și aduc în jurul lor o stare de bună dispoziție, protecție și confort.  

Chiar și atunci când se simt triști sau sentimentele lor sunt rănite, Peștii aleg să se concentreze pe partea luminoasă a lucrurilor. Preferă să se lupte cu emoțiile negative și să le învingă, pentru că știu că lumea poate deveni un loc mai bun dacă depunem mai mult efort. În plus, empatia lor îi ajută să vadă bunătatea din oameni, fiind cei mai toleranți și mai iertători din întregul zodiac. 

Balanța

Similar Peștilor, Balanța este un semn visător și dornic de comunicare, imaginându-și mereu o lume mai bună, cu oameni mai fericiți. Balanța este încredințată că oamenii pot transforma acest vis în realitate, dacă se concentrează mai mult unii pe ceilalți. Se știe că Balanțele sunt foarte altruiste și pun binele celorlalți înainte propriilor interese, mai ales că vor să evite orice conflict și aleg să se concentreze pe partea pozitivă a oricărei situații. 

Balanțele sunt, în general, persoane foarte sociabile și adesea sunt sufletul grupului, făcându-i pe cei din jurul lor să se raporteze la ele și să le caute compania. Încearcă întotdeuna să păstreze armonia în grup și să dea o lumină pozitivă oricărei situații. Nu este de mirare că vor folosi spiritul lor vesel și atitudinea optimistă pentru ca toată lumea din jur să fie fericită. 

portret

Berbecul

Berbecul este o personalitate a extremelor: fie este pesimismul întruchipat, fie cel mai optimist dintre toate semnele. Atunci când latura sa optimistă preia controlul, Berbecul poate transforma lumea din jurul său prin bucuria sa de a trăi și evindețierea celei mai bune părți din fiecare persoană.

Berbecul înțelege că viața nu este totdeauna ușoară, dar știe și că marile greutăți și dezamăgirile sunt trecătoare. Această viziune eliberatoare îl ajută să treacă mai ușor peste perioadele de criză și să-i ridice și pe cei de lângă el. Energia inepuizabilă a Berbecului îl face să-și asume orice provocare, aruncându-se, literalmente, în cele mai dificile situații cu zâmbetul pe buze și cu convingerea că va ieși învingător. Nu degeaba este tutelat de Marte, care îl transformă pe nativul Berbec în luptătorul cel mai entuziast din zodiac. 

Leul

Ultimul, dar nu cel din urmă  dintre optimiștii zodiacului este nativul Leu. Aflat sub semnul Soarelul, Leul are o personalitate strălucitoare și o încredere inepuizabilă în bunătatea lumii. Farmecul său îi aduce mulți admiratori, persoane pe care le inspiră prin viziunea sa măreață și optimismul solar.

Unele persoane pot considera că Leul este arogant, dar tocmai încrederea în forțele proprii îl face să vadă toate lucurile într-o lumină pozitivă. Leul are o inimă mare, este generos și dornic să aducă fericire, iar buna sa dispoziție este întotdeauna molipsitoare. Se concentrează întotdeauna pe realizări, nu pe eșecuri, de aceea poate fi un bun consilier pentru persoanele care se află într-o stare de criză. 

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.