Horoscop
Înapoi la

Conjuncție între Venus și Mercur, în Scorpion: zodiile se luptă cu trecutul

Conjuncție între Venus și Mercur, în Scorpion: zodiile se luptă cu trecutul

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Conjuncția dintre Venus și Mercur este, de obicei, o combinație ideală, deoarece ambele planete au influențe pozitive asupra zodiilor. Amândouă sunt guvernate de zeitățile ce facilitează relațiile și comunicarea, dăruind nativilor o mare putere de persuasiune, elocvență și diplomație. Când Venus se află în conjuncție cu Mercur, apar oportunități ample de creștere în ceea ce privește finanțele și cariera.

Dacă energia liniștitoare a lui Venus întâlnește capacitatea persuasivă a lui Mercur, zodiile vor avea multe zile bune, dominate de dragoste și înțelegere. Pe data de 30 octombrie, conjuncția are loc în semnul Scorpionului, maestrul mașinațiunilor din umbră și al jocurilor de putere, precum și al instinctelor primare, ale morții și sexualității. De aceea, zodiile vor trece printr-o perioadă în care momentele pozitive vor alterna cu stări de tensiune și de conflict, în special în sfera relațiilor romantice.

peisaj fantastic

Berbecul este posesiv și gelos

Cu sau fără motiv, Berbecul va face câteva crize de gelozie în perioada care urmează, aducând în discuție și greșeli mai vechi ale partenerului. Pentru că are senzația că lucrurile îi scapă de sub control în relație, Berbecul tinde să fie posesiv și intolerant, iar acest lucru pune o pecete sumbră pe comunicarea cu persoana iubită.

Taurul se abandonează pasiunii

Venus este planeta care îl guvernează, de aceea Taurul se află mereu sub semnul iubirii. Dar conjuncția dintre Venus și Mercur în Scorpion scoate la iveală partea sa cea mai pasională și necontrolată. Există posibilitatea ca unii Tauri să se arunce în aventuri amoroase dezlănțuite în perioada ce vine, dacă se ivește ocazia. Acest lucru ar putea duce la despărțiri neașteptate, chiar și în cuplurile cele mai stabile.

Gemenii sunt persuasivi

Dacă au de încheiat un târg, de purtat o negociere, de obținut un salariu mai mare sau un post mai bun, Gemenii sunt foarte convingători și își ating toate obiectivele. Mercur le dă elocvență, iar Venus le amplifică magnetismul, astfel că nimeni nu rezistă farmecului lor. În relația de dragoste însă nu se arată prea inspirați și rănesc sentimentele partenerului cu gafele și replicile lor lipsite de sensibilitate. Tot ei sunt cei care repară răul făcut, folosind darul persuasiunii, pe care îl au din belșug în această perioadă.

Racul se simte vulnerabil

Sensibilitatea Racului este foarte accentuată în perioada ce vine, iar conjuncția dintre Venus și Mercur, sub semnul Scorpionului, îl face de-a dreptul vulnerabil. Orice replică a partenerului îl rănește și vede lumea numai în alb și în negru. Mai mult decât atât, toate vechile probleme de cuplu ies la suprafață, iar furtuna stă să izbucnească dintr-un moment în altul. Cea mai bună soluție ar fi ca Racul să lase lucrurile să treacă, pentru ca apele să se limpezească de la sine.

Leul este suspicios

Conjuncția dintre Venus și Mercur îi dă strălucire nativului Leu, făcându-l extrem de atractiv și simpatizat de cei din jur. Dar efectele Scorpionului îi accentuează nesiguranța provocată de complexe mai vechi, astfel că va privi cu neîncredere atât declarațiile de iubire, cât și complimentele și bunele intenții ale celor din jur. De aceea, pot apărea certuri și conflicte acasă și la serviciu, venite pe acest fond de suspiciune.

Fecioara trece peste o perioadă grea

Mercur în conjuncție cu Venus are efecte benefice asupra Fecioarei, punându-i la dispoziție resursele emoționale ascunse sub semnul Scorpionului. Întrucât Mercur este planeta care guvernează Fecioara, de obicei îi este favorabil, dar poziția sa retrogradă din 31 octombrie aduce tulburare în viața Fecioarelor. Cu toate acestea, conjuncția cu Venus îmblânzește efectele nefaste ale lui Mercur, ajutând-o pe Fecioară să iasă din stituațiile materiale și sentimentale dificile ce o înconjoară.

Balanța își adună forțele

Condamnată la izolare și amânări de către Mercur retrograd, Balanța este destul de dezechilibrată, dar conjuncția lui Mercur cu Venus îi îndulcește puțin chinurile. Viața sa interioară începe să se armonizeze, datorită planetei sale protectoare, blânda Venus. Tot zeitatea dragostei îi dă farmec și putere de atracție Balanței, astfel încât așteptarea sa va fi răsplătită cu o mai mare claritate în relații, în special către sfârșitul perioadei retrograde a lui Mercur.

Scorpionul își descoperă resursele emoționale

Conjuncția dintre Mercur și Venus are loc chiar sub semnul său, de aceea Scorpionul capătă ușurința de a-și exprima emoțiile, în special în aria romantică. Folosește toate resursele sale interne, în special intuiția, imaginația și creativitatea, pentru a readuce bucurie și suspans în relația cu partenerul sau pentru a găsi noi ocazii sentimentale. Unele probleme ar putea să apară din dorința anumitor nativi de a se amesteca în relațiile altor persoane și în chestiuni care nu-i privesc.

Săgetătorul are succes în afaceri

Mercur în conjuncție cu Venus îi aduce Săgetătorului simț practic și intuiție în ceea ce privește beneficiile materiale, astfel încât se va lansa în tot felul de afaceri și acțiuni care îi cresc veniturile. Pe de altă parte, conjuncția are loc în Scorpion, astfel că Săgetătorul va avea de înfruntat emoțiile negative ale partenerului, care încearcă să-și exercite posesivitatea asupra sa. De aceea, perioada următoare va alterna pentru Săgetător între veștile bune pe plan profesional și financiar și crizele de gelozie ale iubitului sau iubitei.

Capricornul renunță la iluzii

Capricornul va avea ocazia perfectă pentru a practica o introspecție profundă, ce îi clarifică aspectele relaționale iluzorii și tendința de a evada în fantezie. Perioada care urmează este caracterizată de realism și de accentuarea laturii pragmatice, ajutându-l pe Capricorn să se debaraseze de toate „reziduurile” din relația de cuplu, dar și din activitățile inutile și consumatoare de timp.

Vărsătorul caută sprijin în familie

Pentru că relația sa cu soțul sau iubitul este destul de tensionată ori se simte neînțeles, Vărsătorul apelează la familia sa extinsă pentru a cere sfaturi și sprijin. Mercur în conjuncție cu Venus îi dăruiește Vărsătorului capacitatea de a-și comunica emoțiile și nevoile, iar cei dragi îi sar în ajutor. Chiar dacă acest lucru este benefic, ar putea amplifica prăpastia de comunicare dintre Vărsător și partenerul său.

Peștii au o stare de nostalgie

femeie melancolica

Conjuncția dintre Venus și Mercur îi duce pe Pești într-o zonă de nostalgie, aceștia rememorând momente pline de bucurie din trecut. Peștii se vor refugia în muncă, deoarece nu vor să fie destabilizați de emoții. Cu cât încearcă să stăvilească amintirile, cu atât acestea devin mai intense și mai greu de controlat. Poate că este vremea ca Peștii să privească aceste amintiri cu onestitate și să înțeleagă de ce au devenit atât de prezente în momentul actual al vieții lor.

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Ce animal salbatic ai fost intr-o viata anterioara?
Incepe quiz
Ce animal salbatic ai fost intr-o viata anterioara?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.