Horoscop
Înapoi la

Cum îți afectează personalitatea și viața amoroasă ascendentul în Capricorn

Cum îți afectează personalitatea și viața amoroasă ascendentul în Capricorn

Ramona Jurubita

Ascendentul, care mai este numit și semnul zodiacal în creștere, joacă un rol important în viața ta. Uneori, nu este suficient să știi ce zodie ești pentru a cunoaște totul despre personalitatea ta, ci ai nevoie să îți calculezi și ascendentul, care poate dezvălui o mulțime de lucruri despre modul în care te percep ceilalți.

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Dacă zodia ta este dată de sezonul/perioada în care te-ai născut, ascendentul este semnul zodiacal care apare la orizontul de răsărit, sau estic, în momentul exact al nașterii tale. Pare complicat? Nu este chiar așa! Și oricum, nu trebuie să faci tu calcule elaborate pentru a-ți afla semnul în creștere. Există o mulțime de site-uri care te ajută să îți afli ascendentul doar dacă introduci anumite date cum ar fi ziua, luna, anul, ora și minutul nașterii.

Trebuie să știi că zodia te definește aproape în totalitate, iar ascendentul este imaginea ta care se reflectă în ochii altora. Practic, de semnul în creștere depinde modul în care ești perceput/ă de cei din jur, mai ales la prima vedere. Asta nu înseamnă că nu te reprezintă deloc, fiindcă trăsăturile celor două semne se pot întrepătrunde.

De exemplu, poți fi Pești cu ascendent în Taur. Asta înseamnă că ești un om sensibil și creativ, chiar dacă anumite persoane te pot considera plictisitor și static. De ce? Ele văd, aparent, doar trăsăturile tale oferite de ascendent.

Vezi? Astrologia nu e așa complicată precum pare. Dacă încă ai nelămuriri, poți consulta acest articol care explică mai în amănunt ce spune ascendentul tău zodiacal despre tine.

Ilustrație zodia Capricorn pe un fundal colorat cu negru și mai multe nuanțe de albastru

Toate detaliile despre personalitatea cuiva cu ascendent în Capricorn

Dacă ai aflat că ascendentul tău este Capricornul, trebuie neapărat să descoperi cum îți poate influența el personalitatea. Se pare că prima ta casă de identitate și imagine de sine este guvernată de Capricorn, iar asta înseamnă că oamenii văd în tine calitățile acestei zodii.

Chiar dacă ești Berbec, Taur, Gemeni sau orice alt semn și tu te comporți așa cum face semnul în care te-ai născut, cei din jur te vor vedea ca pe un Capricorn veritabil. Inevitabil, în ochii lor ești un om muncitor, ambițios și extrem de puternic. Și dacă începi și tu să îți însușești aceste trăsături, vei deveni așa, în cele din urmă.

Ai toate șansele să ajungi ușor la succesul pe care îl visezi, fiindcă determinarea acestui nativ este foarte mare. Odată ce o preiei, nimic nu ți se va mai părea greu. Saturn, conducătorul spiritual al Capricornului, te va ajuta să îți urmezi obiectivele și să evoluezi constant, dar pentru asta ai nevoie de muncă.

„Sunt foarte ambițioși și hotărâți să reușească și să atingă stăpânirea de sine.”, a spus despre Capricorni astrologul Valerie Mesa pentru Elite Daily.

Și expertul în astrologie Christopher Renstrom a oferit un punct de vedere cu privire la acest subiect. Iată ce a zis:

„Ceea ce îmi place la sensibilitatea Capricornilor, și, de asemenea, în semnul ascendent, este că sunt în propriul lor colț atunci când lucrurile nu merg așa cum era de așteptat. Poate exista o oarecare autocritică, dar de-a lungul timpului, o doză de umor va ieși la iveală, odată ce ascendentul în Capricorn începe să își pună amprenta.”

De asemenea, îți poate fi greu să legi noi prietenii, fiindcă pentru tine contează mai mult conexiunile vechi și stabile. Asta înseamnă inclusiv că anumiți oameni te vor percepe ca pe o persoană dură și ușor arogantă. Și modul tău tăios de exprimare i-ar putea face pe ceilalți să te înțeleagă greșit, dar nu ar trebui să te afecteze din moment ce ai suficientă putere de convingere și obții ce vrei.

🃏Pont: După ce împlinești 30 de ani, ascendentul va începe să te domine, așa că te vei comporta mai mult ca un Capricorn. Interesant, nu? Dar să nu te gândești că schimbarea se produce brusc, fiindcă în tine stau ascunse acele trăsături încă de când te-ai născut. Este vorba despre o trecere treptată, care are loc odată cu maturizarea emoțională.

Cum îți influențează ascendentul în Capricorn viața amoroasă

În dragoste, vei căuta permanent pe cineva echilibrat, care preferă activitățile practice și știe să rămână cu picioarele pe pământ. Nu vrei să îți pierzi timpul, așa că spui întotdeauna ce simți, mai ales că vrei ca persoana cealaltă să știe care sunt intențiile tale. Ai tehnici de flirt bine gândite și știi cum să cucerești pe oricine în orice moment.

Îți dorești să faci parte dintr-un cuplu puternic, în care să ai parte de stabilitate pe toate planurile. De fapt, ai mare nevoie de cineva care să te susțină inclusiv în carieră și să discute cu tine despre obiective mărețe.

Te înțelegi bine cu Taurii, Vărsătorii și Racii, fiindcă ei rezonează cu trăsăturile tale vibrante. Sunt ambițioși, muncitori și chiar știu să te asculte așa cum ai nevoie.

Ai observat la tine aceste asemănări cu zodia Capricorn? Atunci, tot ce îți rămâne de făcut este să te bucuri de ele, fiindcă nu oricine se poate descurca ușor cu o astfel de personalitate puternică.

Află: Cine sunt dușmanii de moarte ai Capricornului! Cu cine nu se înțelege niciodată

Surse foto: iStock, Pixabay

Surse articol: ElitedailyMindbodygreenCosmopolitanOhmymag

Articolul urmator
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Cum va fi viața ta amoroasă în următorii 3 ani? Răspunde întrebărilor testului și află!
Incepe quiz
Cum va fi viața ta amoroasă în următorii 3 ani? Răspunde întrebărilor testului și află!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.