Horoscop
Înapoi la

De ce îți este greu să-ți faci prieteni, în funcție de zodie

De ce îți este greu să-ți faci prieteni, în funcție de zodie

Lorena Pintilie

De ani de zile, oamenii de știință avertizează că ne aflăm în mijlocul unei epidemii de singurătate, iar separarea fizică forțată a pandemiei cu siguranță nu ne-a ajutat să păstrăm legătura. Sondajele arată că extrem de multe persoane și-au pierdut prietenii datorită celor doi ani de restricții sociale din ultima perioadă, însă cercetătorii au mai declarat că această pantă descendentă a început cu mult înainte de debutul pandemiei. Totuși, să nu uităm că sunt și anumite caracteristici dictate de zodiile sub care ne-am născut care ne pot face să fim ceva mai reticienți în a lega noi prietenii. 

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Unii consideră că aceasta este o schimbare pozitivă, o chestiune de reducere a vieții noastre sociale la legături mai puține, dar mai puternice. Dar sunt și persoane care sunt afectate de lipsa unui cerc mare de prieteni. Însă, să știi că nu doar pandemia a cauzat distanțarea dintre oameni, ci există mult mai mulți factori, printre care și influența semnului zodiacal sub care te-ai născut asupra vieții tale sociale.

Se pare că sunt anumiți nativi care leagă mai greu prietenii. Fie ca nu vor, fie că sunt prea timizi, cert este că vei descoperi imediat care sunt semnele zodiacale care își fac prieteni destul de greu. 

Berbec: Oamenii nu pot ține pasul cu tine

Adevărul este că oamenii chiar vor să fie prietenii tăi! Pari amuzant/ă și vrei ca oamenii să aibă o experiență minunată alături de tine. Cu toate acestea, uneori, ești atât de entuziasmat/ă încât devii impulsiv/ă; îți schimbi planurile frecvent, nu prea te ții de consecvență și te dai peste cap pentru a face lucruri de care nu are nimeni nevoie. Ai atât de multe pe cap încât oamenilor le este greu să țină pasul cu tine.

Taur: Ești ușor critic/ă

Nu lași oamenii să intre cu ușurință în „spatele zidurilor tale” și ai un sistem de verificare destul de puternic. Deși ar putea părea ușor pentru oricine să-ți devină prieten, nu este chiar așa, mai ales că ție îți ia extrem de mult timp să te convingi dacă persoana merită sau nu efortul. Însă unora nu le place să aștepte atât de mult timp pentru a vedea dacă sunt acceptați. Nu ești atât de preocupat/ă să îți faci o mulțime de prieteni noi pentru că ai deja oamenii pe care îi vrei în viața ta și spui mereu că nu ai nevoie de altcineva.

Gemeni: Tendința ta de a te sustrage din planuri

Chiar nu este greu pentru un fluture social ca tine să își facă prieteni. Emiți destule vibrații interesante pentru a atrage oamenii și probabil că aceștia vor să fie prieteni cu tine din prima clipă. Cu toate acestea, poți fi distra/să relativ ușor; îți iei angajamente față de planuri pe care ai putea să le ratezi mai târziu, dacă ai uitat sau dacă apare o altă oportunitate. Poate deveni frustrant pentru cei din jurul tău, mai ales dacă se întâmplă des!

5 zodii care se lovesc constant de ghinion în dragoste

Rac: Dai impresia că ești sufocant/ă

Îți iubești cu adevărat prietenii și îți place să cunoști oameni noi care au interese similare! Cu toate acestea, uneori, ești cam lipicios/lipicioasă. Crezi în exprimarea a ceea ce simți, dar pentru unii oameni, afecțiunea și mesajele constante pentru a verifica ce simt pot părea puțin copleșitoare. Ei pot spune că ai o inimă bună, dar s-ar putea să se simtă și ei puțin sufocați, așa că ia-o mai ușor!

Leu: „Reflectoarele” tale sunt copleșitoare

Ești sufletul petrecerii! Îți faci apariția într-o încăpere, iar oamenii știu deja că ai ajuns. În timp ce te admiră, se pot simți, de asemenea, copleșiți de forța ta; vor să îți devină prieteni, dar nu vor pur și simplu să umble în umbra ta. Dacă observi acest lucru imediat, le poți arăta că îți pasă de părerea lor și că nu intenționezi să demonstrezi superioritate față de nimeni, dar totuși, nu uita că până să faci asta prima impresie poate face o mare diferență!

Fecioară: Rămâi închis/ă în fața oamenilor

Știi că nu ești tocmai cea mai adorabilă persoană. Deși, sincer, ești un/o prieten/ă fantastic/ă pentru că ești mereu foarte atent/ă. Cineva trebuie să fie capabil să facă față criticilor constructive, să se bucure de sarcasm și să nu aibă nevoie de cuvinte ostentative pentru a dovedi că sunteți prieteni, iar majoritatea oamenilor pur și simplu nu apreciază acest tip de conexiune de la primele întâlniri.

Balanță: Ești indecis/ă

Nu ai absolut nicio problemă în a-ți face prieteni și toată lumea știe asta. Oamenii sunt atrași de tine, iar tu ai o simpatie care îi face pe oameni să vrea să te cunoască mai bine. Singura capcană este lipsa ta de hotărâre; dacă cineva nu este dispus să preia conducerea și să ia decizii, s-ar putea să se plictisească de faptul că niciodată nu ești decis/ă. Chiar și așa, cei mai mulți oameni știu că încerci doar să îți asiguri că toată lumea este fericită, așa că probabil că vor rămâne în preajma ta oricum.

Scorpion: Ești intimidant/ă

Cei mai mulți oameni care te întâlnesc ar vrea să fie prieteni cu tine, dar nu sunt siguri cum să te abordeze. Poți fi oarecum intimidant/ă pentru oamenii noi. Ești rezervat/ă și adesea misterios/misterioasă atunci când interacționezi pentru prima dată cu alte persoane. Dacă cineva reușește să aibă curaj, de obicei nu ești o persoană care să stea la taclale și ai tendința de a sări la întrebări mai profunde, mai personale. Acest lucru tinde ori să întărească interesul oamenilor, ori să îl taie de la rădăcină, deoarece oamenii fie te întâlnesc la nivelul tău, fie se simt copleșiți de faptul că te miști prea repede în conversație.

Săgetător: Nevoia ta de independență

Ești ușor de abordat, dar nu atât de ușor de menținut pe aproape, asta e sigur. Atitudinea ta pozitivă îi poate face pe ceilalți să se simtă ca și cum te-ar cunoaște dintotdeauna. Cu toate acestea, ai o nevoie puternică de independență care îi lasă pe ceilalți confuzi. S-ar putea să nu ți se pară neobișnuit să dispari pentru o vreme și apoi să apari din nou, dar asta nu se potrivește întotdeauna cu oamenii care vor să fie prieteni apropiați.

Zodiile care țin cu dinții de ceea ce iubesc cu adevărat! Sunt dispuse să plăteasă orice preț

Capricorn: Nu încerci să te implici cu oamenii

Nu ești cea mai ușoară persoană cu care să te împrietenești. Nu încerci în mod activ să ții oamenii departe de tine, dar ai tendința de a nu te implica prea mult în conversații decât dacă este ceva interesant pentru tine (sau dacă este esențial). Ai un simț al umorului destul de inexpresiv, ceea ce poate fi deranjant pentru persoanele care nu te cunosc, dacă nu se întâmplă să îl împărtășească și ele. Poți fi un pic pesimist/ă și poate părea că ești chiar singuratic, iar majoritatea oamenilor nu mor de nerăbdare să fie prieteni cu cineva care încearcă mereu să fie „realist”.

Vărsător: Nu ești consecvent/ă în comunicare

Ești o persoană interesantă, nimeni nu te poate contrazice în privința asta. Ai un vibe ușor de acceptat și o dorință de a te conecta cu oameni care contează pentru tine. Cu toate acestea, ai tendința de a ține oamenii la distanță din punct de vedere emoțional. Nu-ți place să te simți legat/ă de oameni sau de situații și îți dorești libertatea deplină de a face ceea ce vrei și când vrei. Ai nevoie de genul de prieteni care nu se supără că ești distant/ă și nu vorbești cu ei săptămâni sau luni de zile, și să se reconecteze atunci când apari din nou; dar este nevoie de ceva timp pentru a construi acest tip de încredere și înțelegere.

Pești: Oamenii se feresc de bunătatea ta

Ești o persoană cu o inimă caldă și ușor de înțeles, iar majoritatea oamenilor simt că se pot deschide față de tine despre orice. Încerci să fii înțelegător/înțelegătoare și deschis/ă la minte față de toți cei pe care îi întâlnești. Deși acest lucru poate fi liniștitor pentru unii, îi poate face pe alții să se simtă neîncrezători. Poți părea aproape „prea prietenos” uneori - oamenii se pot simți suspicioși cu privire la adevăratele tale intenții, chiar dacă acestea sunt total nevinovate.

Așadar, ai descoperit care sunt nativii care își fac prieteni mai greu, cât și factorii care contribuie la această situație. Ce părere ai, te-am nimerit? 

Surse foto: Istock.com

Surse articol: Thought Catalog, Inc. 

Articolul urmator
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!
Incepe quiz
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.