Horoscop
Înapoi la

De ce sunt Berbecii atât de greu de înțeles

De ce sunt Berbecii atât de greu de înțeles

Ramona Jurubita

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Firea complicată a unui Berbec te poate face să devii confuz/ă atunci când nu știi cum să îl mai abordezi sau cum să îi răspunzi dacă vrea să poarte o discuție cu tine. Ca să interacționezi fără probleme cu o persoană care s-a născut sub acest semn zodiacal, ai nevoie de atenție la detalii și de o intuiție foarte bună.

La ce ajută intuiția? Trebuie să ai fler și să te poți mula pe fiecare situație în care te afli față în față cu Berbecul, având în vedere că personalitatea lui este complexă și mereu are lucruri noi de arătat. Nu este imposibil să îl înțelegi, dar ai mult de muncă la capitolul comunicare și nu poți ști la ce să te aștepți din partea lui dacă nu îl cunoști foarte bine.

Imagine cu un bărbat care are coarne de berbec pe cap, trimițând cu gândul la o un monstru din basme.

Iată principalele motive pentru care nativul Berbec este greu de înțeles:

 1. Este egoist
  Pune mereu nevoile lui mai presus de nevoile celorlalți și nu prea îi pasă de sentimentele altora. Este întotdeauna centrat pe gândurile și interesele lui și îi pasă de tine doar dacă îi poți fi de folos într-un fel sau altul. Nu te supăra dacă bărbatul sau femeia Berbec din viața ta nu te apreciază așa cum ai vrea și nu arată un interes crescut față de dorințele tale. Te va întreba și pe tine cum te simți după ce se va asigura că are tot ce și-a dorit. Așa este Berbecul, nu îl poți schimba.
 2. Uneori poate fi exagerat de agresiv
  Fiind și primul semn din categoria zodiilor de foc, Berbecul este impulsiv, pasional, temperamental și uneori este exagerat de agresiv. Gestionarea nervilor reprezintă o problemă gravă pentru el și de multe ori nu reușește să se controleze, transformându-și apropiații în țintele furiei sale. Nu își poate stâpâni temperamentul și de multe ori se ajunge la evenimente neplăcute. Oamenii tind să îl evite ca să nu devină victimele agresivității lui.
 3. Este prea ambițios în unele situații
  Ar fi capabil să facă orice își dorește, fără să țină cont de posibilele consecințe. Nu îi va păsa nici dacă va răni alte persoane în drumul spre atingerea obiectivelor de pe listă. Ambiția lui nu are limită și vede existența ca pe o competiție în care trebuie să își împlinească toate dorințele. Competitivitatea este o trăsătură definitorie a acestui nativ, dar de multe ori îl face să piardă oamenii pe care îi iubește.
 4. Poate fi încăpățânat
  Trăiește cu impresia că părerea lui nu trebuie să fie contestată și nu suportă să fie contrazis. Vrea ca opinia lui să fie superioară opiniilor celor din jur. Dacă ai fost vreodată într-o relație cu un bărbat sau o femeie Berbec, știi că nimic nu îl/o poate face să se răzgândească odată ce s-a hotărât într-o anumită privință. Nu este flexibil și nu acceptă sfaturile altcuiva, nici când ,în sinea lui, poate conștientizează că a făcut o greșeală. Este de neclintit până în momentul în care își dă seama că nu mai poate ieși din situația pe care a creat-o.
 5. Este prea aventuros
  Îl poți remarca imediat într-o mulțime pentru că este singurul om pregătit oricând de aventură. Nu se teme de nimic și este gata să își asume orice risc în orice moment. Dacă ai un Berbec în viața ta, mai mult ca sigur l-ai auzit vorbind despre planurile sale: drumeții, sporturi extreme, călătorii în locuri îndepărtate. Nimic nu îl sperie și ar fi în stare să te tragă și pe tine după el, arătându-ți cum se bucură de momentele pline de adrenalină.
 6. De multe ori arde de nerăbdare
  Nu știe ce este răbdarea, iar dacă îl pui să aștepte câteva minute, îi poți citi imediat nervozitatea pe față. Ai grijă să fii punctual/ă atunci când îți dai întâlnire cu Berbecul, pentru că altfel riști să cunoști latura lui întunecată. În general, acționează fără să analizeze consecințele și ar face orice să termine mai repede activitățile pe care le are de făcut. Trebuie să mai știi că are un grad scăzut de toleranță și nu vrea să piardă timpul cu lucruri inutile.
 7. Este foarte impulsiv în anumite cazuri
  Una dintre trăsăturile lui dominante este impulsivitatea și nici măcar nu își dă seama când îl ia valul și reacționează brusc. Această grabă în ceea ce privește luarea deciziilor îl face să aibă regrete. Este conștient când greșește, dar nu este un lucru pe care îl poate controla. Nu se poate abține niciodată, se confruntă cu oricine îl jignește, indiferent de statut sau vârstă. Din păcate, nu gândește cuvintele pe care le scoate pe gură și rănește oamenii cu atitudinea lui ostilă.
 8. Renunță ușor
  Când lucrurile nu ies din prima așa cum vrea, renunță fără să se mai uite înapoi. Deși pare un paradox, având în vedere firea lui aventuroasă, este adevărat că nu are răbdare să facă mai multe încercări într-un anumit domeniu. Începe multe proiecte cu entuziasm și când vede că eșuează, nu se gândește la soluții, ci abandonează pe loc toată munca. Din când în când poate fi vorba și de lene, dar de cele mai multe ori, este vorba doar de dorința de a încerca altceva.
 9. Îi place să fie independent
  Nu vrea să se gândească la posibilitatea de a cere într-o zi adevărul cuiva. Face tot posibilul să se descurce singur atunci când are probleme și nu apelează nici măcar la familie. Vrea să fie autonom, să nu simtă că depinde de altcineva și să fie convins că se poate baza întotdeauna pe forțele proprii. Nimeni nu o să înțeleagă vreodată această atitudine, mai ales că apropiații se oferă să îl ajute când se află în nevoie, chiar dacă el nu recunoaște acest lucru.
 10. Nu învață din greșelile pe care le face
  Știi și tu că omul devine mai bun atunci când învață din greșelile pe care le face. Ei bine, Berbecul nu vrea să accepte nici măcar că nu acționează întotdeauna așa cum ar trebui. Își repetă greșelile pentru că are foarte multă încredere în tot ce face și vrea să arate că într-o bună zi va reuși să atingă succesul pe calea aleasă de el. Îi ia foarte mult timp să își dea seama că a pornit pe un drum greșit, asta fiindcă vrea cu orice preț să schimbe totul în jur, dar el să nu se clintească.
 11. Este energic
  Pare că până acum i-am enumerat numai defecte și a venit momentul să vorbim și despre o calitate înnăscută. Berbecul are o energie debordantă și molipsește pe toată lumea cu atitudinea lui. Este întotdeauna sufletul petrecerilor și aduce vibrații magice în fiecare loc în care pășește. Dacă se întâmplă să fie și binedispus, toți cei din jur îl vor privi cu admirație pentru lucrurile interesante pe care le face. O să te convingi că este imposibil să te plictisești în preajma lui. Nu încerca să afli de unde vine această poftă de viață fiindcă nu vei reuși să afli.
 12. Nu poate face față criticilor
  Poți face aproape orice în preajma lui, dar să nu îi spui niciodată că a greșit sau că nu s-a îmbrăcat corespunzător, de exemplu. Devine agitat când i se atrage atenția în legătură cu o anumită acțiune de-a sa și se înfurie dacă i se pare că este judecat pe nedrept. Urăște criticile și nu știe să le accepte nici măcar dacă sunt constructive. În schimb, vrea să fie lăudat și apreciat în orice moment.
 13. Are comportament asertiv
  Este asertiv din fire și nu pierde nicio secundă atunci când vine vorba să dovedească lumii acest lucru. Nu vei vedea niciun Berbec, fie femeie sau bărbat, care să nu reacționeze în vreun fel sau să nu își etaleze opiniile. Acest comportament îl face să reacționeze impulsiv în fața oricărei provocări fără să se teamă de repercusiuni. Folosește fără nicio grijă un ton ridicat și anumite expresii ofensatoare.

Dacă îi înțelegi slăbiciunile și fixurile, vei reuși să interacționezi cu el fără probleme. Dacă vrei să afli totul despre Berbec, apropie-te de el ca să îl vezi așa cum este. Acum nu mai ai de ce să îți faci griji că te va surprinde cu o atitudine la care nu te aștepți.

Citește și: 10 motive pentru care prezența unui Berbec în viața ta va fi cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat

Surse articol: LovedevaniTimesofindiaZeenews

Surse foto: iStock

Articolul urmator
De ce te simți mereu singur/ă, în funcție de zodie
De ce te simți mereu singur/ă, în funcție de zodie
Cel mai greu test de cultura generală
Incepe quiz
Cel mai greu test de cultura generală

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.