Horoscop
Înapoi la

Femeia Leu: caracteristici, dragoste și carieră

Femeia Leu: caracteristici, dragoste și carieră

Redactor Raluca Margean

Conform hărții astrologice, femeia Leu este una dintre cele mai puternice și ambițioase persoane din zodiac. Nativa leoaică muncește enorm pentru tot ceea ce are și termenul de ”eșec” nu există la ea în vocabular. Este curajoasă, nu se teme de nicio luptă, fiind în stare să mute munții pentru ca ea, familia și oamenii săi dragi să fie fericiți. Află din acest articol ce alte calități surprinzătoare are femeia Leu și ce trebuie să știi despre ea, dacă vrei să o seduci!  

Imagine alb-negru cu o femeie si leu

Calitățile femeii Leu

Ca o leoaică adevărată, femeia născută în această zodie este o persoană puternică, loială și neînfricată. Se descurcă în orice situație, este aventuroasă, spontană și dispusă întotdeauna să-și asume noi riscuri. Uneori, acest lucru îi poate aduce mai multe probleme, dar femeia Leu este suficient de deșteaptă pentru a ieși din orice încurcătură. Nu se lasă ușor înfrântă și găsește întotdeauna resursele necesare să se ridice, atunci când este la pământ.

Iată și alte calități importante ale femeii născute sub acest semn zodiacal:

 • Este un lider înnăscut. Această femeie nu ezită să preia controlul unui grup, conducându-l cu inteligență și ambiție spre succes. Nativa din această zodie nu suportă să i se dea ordine, ea este întotdeauna cea care își impune autoritatea în fața celorlalți. Dacă îi acorzi flexibilitatea de care are nevoie pentru a-și face treaba așa cum știe, va fi cel mai bun lider posibil.
 • Tenacitate, ambiție și determinare. Femeia născută sub acest semn zodiacal muncește foarte mult și nu se lasă până nu-și îndeplinește obiectivele sau promisiunile. Nu renunță niciodată, indiferent  de obstacolele cu care se confruntă. Pentru ea nu există ”nu se poate” și nu acceptă să eșueze în ceea ce-și propune. 
 • Este loială și generoasă. Bunătatea curge în sângele femeii Leu. Ea își va susține întotdeauna familia și prietenii, oferindu-le o mână de ajutor atunci când au nevoie. Este amabilă și generoasă și va face tot ce poate pentru ca oamenii pe care îi iubește să fie fericiți. În general, dacă i-ai câștigat încrederea, ea îți va fi loială pentru totdeauna.
 • Este obiectivă și sinceră. Femeia Leu este cea mai bună persoană la care să te adresezi pentru o opinie sinceră și imparțială. Ea își va spune părerea, chiar dacă uneori cuvintele sale te vor durea. Îi place corectitudinea și nu te va minți niciodată. Tratează pe toată lumea cu egalitate, dreptate și bunătate, comportamentul său față de prieteni și echipă fiind ireproșabil.
 • Se remarcă prin inteligență. Femeia născută în zodia Leu este, în general, foarte inteligentă. Îi place să converseze și să-și spună părerea despre orice subiect și îi face plăcere să învețe. Dacă o pasionează ceva, va încerca să afle totul despre acel subiect și va vorbi cu tine non-stop despre pasiunea ei.
 • Este sociabilă și plăcută de toată lumea. Îi place să atragă atenția asupra ei, de aceea se simte excelent în mijlocul oamenilor. Știe să se facă plăcută, fiind extrem de populară în cercul său de prieteni și cunoștințe. Personalitatea femeii Leu și energia sa sunt atât de magnetice, încât oricine intră în contact cu ea va fi atras imediat.

Defectele femeii Leu

Simbol zodia Leu

Femeia leu este activă, plină de viață, generoasă și loială. Cu toate acestea, dacă o înfurii, va scoate la iveală trăsăturile sale mai puțin plăcute, inclusiv furia sa de nestăvilit. Asemenea unei leoaice adevărate, nativa acestei zodii poate sfâșia o persoană, atunci când este nevoie. În plus, ea poate fi foarte răzbunătoare atunci când este rănită.

Iată și alte defecte ale acestei femei:

 • Mândră și egoistă. Mândria unei leoaice este incredibilă. Ea nu acceptă să fie criticată și va face tot ce este necesar pentru a-și proteja ego-ul. În majoritatea cazurilor, este egoistă, punându-se pe sine înaintea oricui altcuiva. Nu este vorba că nu-i pasă de tine, însă se pune întotdeauna mai presus pe sine însăși.
 • Este încăpățânată și inflexibilă. Femeia Leu are foarte multă încredere în ea și, prin urmare, este convinsă că are întotdeauna dreptate. Din păcate, asta înseamnă că nu face niciodată compromisuri, indiferent că este vorba despre prieteni, parteneri sau șefi. Nu ascultă părerea celorlalți și nu urmează aproape niciodată sfaturile altcuiva. Face tot timpul doar cum crede ea că este mai bine.
 • Uneori, devine arogantă. Încăpățânarea, egoismul și încrederea enormă pe care o are în sine însăși o face să fie deseori arogantă. Dacă mai punem la socoteală și sinceritatea sa, atunci nu este de mirare că unele persoane o consideră sfidătoare.
 • Dramatică. Își dorește să fie mereu în lumina reflectoarelor și de aceea, cere ca toată dragostea și atenția să se îndrepte spre ea. Dacă este nevoie, apelează la efecte dramatice pentru a primi TOT ce vrea, atunci CÂND vrea.

Adevăruri despre femeia Leu

Așadar, femeile Leu sunt caractere puternice și dominante. Ele pot fi cei mai buni lideri, însă au în interior o latură foarte blândă și sensibilă. Iată câteva adevăruri despre femeia Leu pe care ar trebui să le cunoști:

 1. Este o persoană foarte romantică și își dorește să găsească partenerul potrivit, cu care să se așeze la casa ei.
 2. Dorința sa sexuală este puternică și este dispusă să încerce aproape orice în dormitor.
 3. Deși este ambițioasă și extrem de creativă, femeia Leu are momente în care pierde diverse oportunități, deoarece este foarte leneșă. 
 4. Atunci când își dorește ceva, vrea ca totul să se întâmple rapid, nu are răbdare să aștepte. Această atitudine o face să fie predispusă la anxietate și la eșecuri.
 5. Îi place să cheltuiască bani pe lucruri fizice, care pot fi observate: haine și mașini scumpe, bijuterii de designer și alte obiecte luxoase, deoarece vrea să se facă remarcată cu orice preț.
 6. Dacă este ignorată sau criticată, femeia Leu tinde să fie agresivă, însă dacă este tratată cu respect sau i se cere ajutorul, este foarte caldă și generoasă.
 7. Ca partener, își va alege o persoană de care să fie mândră. Fie că este vorba de aspectul său fizic, inteligența, simțul umorului sau alte trăsături ca acestea.

Semne că femeia Leu este îndrăgostită 

Plină de contradicții, femeia Leu reprezintă un magnet pentru toți cei din jurul său. Puternică, dar cu o latură blândă, dominantă, dar generoasă și cu un suflet mare, nativa din această zodie te poate face să te îndrăgostești iremediabil de ea. Dar, cu atâția pretendenți, cum îți dai seama dacă te iubește pe tine?

Femeia născută în zodia Leu nu este, în general, foarte subtilă, atunci când este îndrăgostită. Ea vrea ca toată lumea să știe, iar acest lucru înseamnă că va spune și va arăta tuturor ”prada” ei cea mai de preț! Dacă se întâmplă să fie o leoaică mai rezervată, atunci posesivitatea și gelozia vor fi cele mai bune semne că simte ceva puternic pentru tine. Dacă vrei s-o pui la încercare, flirtează puțin cu alte femei în fața ei și vezi cum reacționează. Ai grijă să nu întreci măsura cu flirtul, deoarece te va ”mânca” de viu!

Zonele erogene ale femeii Leu

Cu o nativă Leu, sexul este o adevărată aventură și o experiență din care ai ce învăța. Deși este mândră, atunci când luminile se sting, animalul ei interior iese la iveală. Este pasională, își dorește să experimenteze lucruri noi în initimitate și nu se dă în lături de la cuvinte murdare în dormitor. Vrea să-și mulțumească partenerul, dar numai dacă primește și ea ceva la schimb.

Dacă vrei s-o ții cât mai mult alături de tine, trebuie să știi că zona erogenă a femeii Leu este legată de coloana vertebrală. De aceea, un masaj al spatelui, în special al coloanei vertebrale, va face ca inima ei să se încălzează și astfel să i se trezească pasiunea. De multe ori, este de ajuns doar să-ți treci degetele ușor pe spatele ei pentru a o face să tresară.

Zodii compatibilie cu femeia Leu

Simbol zodii și o inimă

Zodia Leu este de Foc, astfel că o femeie născută sub acest semn zodiacal va căuta o persoană la fel de pasională ca și ea. În plus, deoarece vrea să fie iubită și apreciată, va dori pe cineva care să știe s-o trateze ca pe o regină. Nu se va mulțumi niciodată cu ceva mai puțin de atât.

În general, cele mai mari compatibilități ale Leoaicelor sunt zodiile de aer, și anume: Balanță, Gemeni și Vărsător. De asemenea, se înțeleg bine și cu alte zodii de Foc, precum Berbec și Săgetător. 

 • Balanță

Stilul rafinat și sofisticat al Balanței o va atrage rapid pe femeia Leu și de asemenea, complimentele la care Balanța excelează vor fi pe placul nativei Leu. Împreună vor avea conversații lungi și inteligente, vor fi foarte sociabili și mereu în centrul atenției. Amândurora le place să încerce lucruri noi și vor căuta aventură și distracție. În ceea ce privește viața intimă, există o chimie extraordinară între cei doi și o potrivire explozivă în dormitor.

 • Gemeni

Gemenii sunt distractivi, sociabili și aventuroși și de aceea pot scoate în evidență cu ușurință latura jucăușă a Leului. Amândouă zodiile sunt comunicative și doresc să fie în centrul atenției, iar asta va duce la o mică competiție între ei. Acest lucru îi va distra pe cei doi parteneri, mai degrabă decât să-i înfurie. La finalul zilei, dramatismul și carisma femeii Leu fac casă bună cu inteligența și creativitatea unui bărbat Gemeni. În ceea ce privește viața intimă, amândoi sunt afectuoși și aventuroși, astfel că rezultatul este unul pozitiv. Atenție cu flirtul și gelozia, este important ca niciunul să nu exagereze cu ele, altfel vor ieși scântei.

 • Vărsător

Deși sunt în părți opuse ale zodiacului, cele două semne se înțeleg surprinzător de bine. Vărsătorul poate ține pasul cu entuziasmul unui Leu și între ei există multă pasiune și încredere. Amândoi tânjesc după aventură și emoție, astfel vor fi mereu în căutare de experiențe noi. Tocmai din acest motiv și  viața lor sexuală este una excelentă. Deși Leoaica preferă să preia conducerea, va fi încântată de ideile noi cu care vine un Vărsător în dormitor.

 • Berbec

Cel mai probabil, aceasta este o potrivire perfectă. Amândoi se înțeleg din priviri deoarece au personalități care se completează foarte bine. Atât Berbecul, cât și Leul sunt în aceeași măsură egoiști, pasionați și ambițioși și se inspiră continuu unul pe celălalt. Vor fi anumite certuri din cauză că fiecare își dorește să preia controlul, însă de obicei această rivalitate este sănătoasă și inspirațională. Și potrivirea în dormitor este perfectă. Totuși, trebuie ca ambii parteneri să evite să vorbească despre iubiții din trecut, deoarece fiecare vrea să fie cel mai bun iubit pe care l-a avut vreodată cealaltă persoană.

 • Săgetător

Acești parteneri au multe în comun și, în general, relația dintre ei este energică, explozivă și distractivă. Amândoi sunt optimiști, generoși, lipsiți de griji și entuziaști. Le place să se distreze și să trăiască viața  la maximum. Totuși, ambii sunt foarte impulsivi, ceea ce înseamnă că uneori se vor juca cu focul. Poartă conversații lungi și interesante și împreună găsesc soluții suprinzătoare la orice problemă. Cel mai probabil vor fi certuri din cauza criticilor dure ale Săgetătorului, deoarece femeia Leu nu suportă să fie contrazisă sau mustrată. De asemenea, banii pot fi o problemă, pentru că amândorura le place foarte mult să-i cheltuiască!

Cum să o cucerești pe femeia Leu?

Dacă vrei să cucerești o femeie Leu, trebuie să-i acorzi foarte multă atenție. Dacă este ignorată sau se simte neglijată, ea își va arăta repede colții. Iată ce poți face pentru a o îmblânzi:

 • Fă-i mai multe complimente;
 • Fii sincer cu sentimentele tale;
 • Poartă conversații lungi cu ea;
 • Surprinde-o cu gesturi romantice, cadouri scumpe și petreceri surpriză;
 • Îmbracă-te frumos când te întâlnești cu ea;
 • Las-o să preia conducerea în dormitor;
 • Arată-i și spune-i că-ți face plăcere să petreci timp cu ea;
 • Fii pregătit să experimentezi;
 • Fii loial.

Zodii incompatibile cu femeia Leu

Siluetele unui bărbat și femeie

Există destul de multe zodii cu care femeia Leu nu are nimic în comun,  iată care sunt acestea:

 • Rac

Racii și Leii sunt semne complet diferite și nu au multe puncte în comun. Prin urmare, de cele mai multe ori, relația dintre două persoane născute în aceste zodii nu va funcționa. Sunt personalități total opuse și ideile lor despre cum să-și petreacă timpul liber nu corespund. În timp ce Leoaica își dorește să iasă afară, la concerte cu prietenii, Racul vrea să stea acasă și să se uite la film.  

 • Scorpion

Conform site-ului thoughtcatalog.com, Scorpionul și Leul ar trebui să se evite deoarece nu se potrivesc deloc. Ar trebui prea multe compromisuri și eforturi prea mari pentru ca o relație între ei să funcționeze.

 • Fecioară

Nici această combinație nu este prea fericită. Fiind firi complet diferite, nu se vor înțelege nici din punct de vedere emoțional, nici fizic. Cei doi vor avea atât probleme de comunicare, cât și de control. Chiar dacă bărbatul Fecioară pare rezervat, el nu va suporta să fie subapreciat și controlat de femeia Leu. Nici în dormitor nu se potrivesc, așadar mai bine nu încearcă.

 • Taur

Cei doi nu s-ar suporta unul pe celălalt. Deși amândoi sunt foarte ambițioși și muncitori, sunt foarte inflexibili în ceea ce privește opiniile lor. Se încăpățânează să creadă fiecare că are dreptate și se vor lupta la infinit ca să demonstreze acest lucru. În plus, amândoi pot fi agresivi, așadar ar trebui să stea departe unul de celălalt.

 • Pești

Această relație nu are deloc șanse de izbândă. Bărbatul Pești este sensibil, afectuos și va oferi totul femeii pe care o iubește, dar nu va suferi s-o vadă pe leoaică atât de egoistă. De asemenea, determinarea și ambiția nativei Leu va avea de furcă cu visarea și ruperea din cotidian a artistului și sensibilului Pești.

 • Capricorn  

În general, femeia Leu nu este compatibilă cu un Capricorn. Ei au păreri și concepții diferite. Relația va fi destul de slabă pentru că se vor lupta să aibă încredere și să se respecte unul în celălalt. Nici viața sexuală nu este una împlinită, cei doi nu vor fi satisfăcuți în dormitor. În timp ce Capricornii simt nevoia de emoții și blândețe, Leii vor pasiune și aventură. Nu se vor întâlni niciodată undeva la mijloc.

 • Leu

Deși femeia Leu s-ar putea înțelege cu un alt Leu, de cele mai multe ori, o astfel de relație poate fi plină de provocări. Deși au aceleași personalități, leii între ei vor avea o mulțime de probleme și vor avea de lucrat mult la relația lor dacă vor să funcționeze.

Femei celebre în zodia Leu

Sunt foarte multe personalități feminine născute în zodia Leului, printre care amintim: Jennifer Lawrence, Madonna, Whitney Houston, Sandra Bullock,  Martha Stewart, Mae West, Lucille Ball, Kim Cattrall, Julia Child, Jacqueline Kennedy, J.K. Rowling, Halle Berry, Gillian Anderson sau Emily Brontë.

Așadar, femeia Leu este puternică, dominantă, impune respect și cere multă atenție. Totuși, dacă reușești să-i intri sub piele, ai o persoană cu inimă mare și extrem de loială.

Citește și: 10 motive pentru care să iubești o LEOAICĂ

Surse foto: iStock.com

Articolul urmator
Bărbatul Vărsător în pat - tot ce trebuie să știi și să folosești în interesul tău
Bărbatul Vărsător în pat - tot ce trebuie să știi și să folosești în interesul tău

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.