Horoscop
Înapoi la

Horoscop Chinezesc 2021: Anul Bivolului de Metal – Zodiile vor trece prin schimbări radicale

Horoscop Chinezesc 2021: Anul Bivolului de Metal – Zodiile vor trece prin schimbări radicale

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Anul 2021 este reprezentat de Bivolul de Metal, în horoscopul chinezesc. Acesta este un semn muncitor, metodic și foarte echilibrat, ceea ce înseamnă că Anul Nou aduce recompense, binecuvântări și stabilitate, pentru acele semne zodiacale care vor depune efoturi considerabile. Cu alte cuvinte, la polul opus față de haosul reprezentat de anul 2020, horoscopul chinezesc din 2021 ne așteaptă cu vești mai bune. 

Energia Yin, specifică Bivolului de Metal, va fi destul de intensă. Urmează un an în care fiecare nativ va simți pe deplin greutatea responsabilităților, în care este necesar ca munca să fie dublată, pentru ca rezultatele bune să apară. În 2021 nu vor avea loc evenimente tragice sau catastrofale, deci este un an favorabil pentru redresarea economică sau consolidare, un an al investițiilor pe termen lung, în special pentru crearea unui stoc de rezervă pentru următorii ani neproductivi. Anul Bivolului de Metal este, de asemenea, ideal pentru a face ordine în viața de familie. La urma urmei, dacă în viața personală este pace, totul se rezolvă.

Află de mai jos ce caracteristici are Bivolul de Metal, cum ne va influența principalele sectoare ale vieții și ce aduce pentru fiecare zodie horoscopul chinezesc în 2021!

Anul 2021, anul Bivolului

Care sunt primele gânduri care îți vin în minte atunci când te gândești la un Bivol de metal? Pentru noi, determinarea și încăpățânarea sunt definitorii. Din multe puncte de vedere, Bivolul este asemănător Taurului din zodiacul european, deși există și diferențe.

an chinezesc 2021 anul bivolului de metal cu bivol pe fundal roz inflorat

O legendă chinezească descrie atât de bine caracterul Bivolului. Se spune că, vrând să decidă ierarhia din lumea animalelor, Împăratul a dat o petrecere, urmând ca ordinea în care ajungeau viețuitoarele să reflecte și poziția lor ulterioară. Determinat din fire, Bivolul a sosit primul, dar cu Șobolanul în spate, care îl rugase pe drum să îl transporte și pe el. Dată fiind viclenia Șobolanului, nu e de mirare că a profitat de ocazie și a sărit din cârca Bivolului, fiind primul în fața Împăratului. Tenacele și totuși naivul nostru Bivol a trebuit să se mulțumească cu locul al doilea.

Principalele caracteristici ale Bivolului de Metal sunt onestitatea, sinceritatea, puterea de muncă, ambiția și determinarea. Loial, acest semn nu va renunța niciodată la cei dragi și îi va proteja și în cele mai grele condiții. Atunci când îi cucerești inima, Bivolul e blând, afectuos și săritor, fiindu-ți aproape și la bine, și la rău. Un semn ideal pentru un amic sau chiar un partener de viață.

Așadar, horoscopul chinezesc din 2021 ne îmbie să depunem eforturi temeinice dacă vrem să ne îndeplinim visele și să acceptăm că uneori munca noastră poate rămâne fără rezultat. Ai grijă de asemenea de cei dragi și conștientizează că în aceste vremuri turbulente sunt tot ce ai mai prețios. 

Vezi și ce spune zodiacul chinezesc despre fericirea ta! Află dacă ai sau nu șanse la bunăstare sufletească în funcție de previziunile orientalilor! 

Zodiac chinezesc 2021-2022: ce aduce în bani și carieră

După un an greu precum 2020, anul 2021 este unul de reconstrucție. Punem umărul la reclădirea a tot ce a dărâmat anul Șobolanului de Metal și nu mai așteptăm să primim nimic, ci înțelegem că e cazul să trudim precum un bivol pentru ceea ce ne dorim. Pe de o parte, anul 2020 a fost o trezire, un semnal de alarmă că nu ne îndreptam către direcția corectă, iar horoscopul chinezesc din 2021 duce lecția mai departe, învățându-ne că singurele vise care au valoare sunt cele pentru care muncești cu sudoarea trupului și a minții.

bibelou cu bivol chinezesc de metal pe fundal auriu cu globuri si decoratiuni sclipitoare

Ce ne mai atenționează horoscopul chinezesc din 2021? Că în carieră, multe dintre eforturile noastre vor rămâne fără rezultat. Cu cât vom accepta mai repede că nu trebuie să primim un premiu special pentru orice realizare, cu atât ne vom împăca mai bine cu acest an special.

Așa că, pune-te pe treabă, pentru că recompensele vor veni, încet, dar sigur.

Zodiac chinezesc 2021-2022: ce aștepți în iubire?

Familia și cele mai apropiate relații sunt un punct major de interes pentru horoscopul chinezesc din 2021. Din nou, datorită turbulențelor din 2020, ne-am apropiat de cei dragi, iar anul Bivolului de Metal va desăvârși această lucrare. Cum Bivolul e blând, loial și iubitor, protecția sfântă a celor mai profunde legături va deveni unul dintre dezideratele anului.

Desigur, vor exista și suișuri, și coborâșuri. E posibil să ai de suferit în relațiile în care nu ai depus eforturi sau să pierzi oameni pe care i-ai neglijat. Fiecare își redefinește și reanalizează legăturile cele mai apropiate, așa că se pot anunța schimbări esențiale.

Ce trebuie să reții? Că e cazul să redai importanța oamenilor pe care îi iubești și poate să te redescoperi pe tine, nu din prisma realizărilor tale, ci așa cum te vezi oglindită în ochii și în sufletul lor. 

Zodiac chinezesc 2021-2022: cum stăm cu sănătatea?

Începem cu vestea cea proastă, ca să scăpăm de ea: Bivolul de metal are probleme cu sănătatea plămânilor, așa că infecțiile respiratorii sunt un pericol major pentru 2021. Însă, nu trebuie neapărat să te alarmezi. Cum horoscopul chinezesc din 2021 pune accent pe prevenție, pe determinare, pe muncă, vom avea grijă cu râvnă de sănătatea noastră, așa că majoritatea riscurilor vor fi minimizate.

„Paza bună trece primejdia rea”: iată lecția pe care am învățat-o în 2020 și o aplicăm și în 2021. Accentul pus pe sport și o alimentație echilibrată crește. Vizitele la doctori se vor înmulți, dar nu pentru a trata, ci pentru a verifica și a îmbunătăți starea fizică și psihică.

Așa că nu ar fi de mirare ca, la finalul lui 2021, să descoperi că ești mai puternică, mai sănătoasă și mai robustă decât la începutul său. 

femeie frumoasa cu ochii inchisi cu luna rosie simbolizeaza misterul in zodiac chinezesc

Porc - 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

În 2021, cei născuți sub semnul Porcului vor fi precum un magnet de bani. Dacă își doresc să investească bani în ceva nou, trebuie să continue ceea ce au început, fără îndoială. Acestor nativi le plac strategiile și uneori se gândesc prea mult înainte de a lua o decizie, dar acum au de partea lor energia semnului Bivolului de Metal, care oferă cadouri și mult noroc în viață.

Horoscop chinezesc 2021: Șobolanul ce are pregătit?

Șobolan - 1936, 1948, 1960, 1972, 1996, 2008

Pentru cei născuți sub semnul Șobolanului, idealurile și conexiunile personale vor fi foarte importante în următoarea perioadă. Anul 2021 vine cu o energie specială deoarece optimismul lor este la apogeu și va fi cel care le va da putere și ambiție să își îndeplinească toate planurile, în special cele legate de carieră. Pe plan amoros, Șobolanii trebuie să fie atenți la comunicare, deoarece la începutul anului nu este foarte eficientă.

Bivol - 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

În 2021, pe plan sentimental, cei născuți sub semnul Bivolului vor trece printr-o perioadă de care probabil nu s-au bucurat de mult timp, plină de pace, liniște și bunăstare în relație. Anul viitor va fi unul de bun augur pentru Bivol. În 2021, munca grea, calmul și caracterul răbdător al nativilor Bivoli va asigura o "recoltă" bogată și realizări semnificative, atâta timp cât aceștia nu cad pradă unei încăpățânări excesive.

Tigru - 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Anul următor este unul bun pentru dezvoltare, evoluție și cunoaștere. În 2021, Tigrii se vor orienta către un stil de viață mai bun, au multe de învățat, de înțeles și de explorat zone mai subtile din interiorul lor. Se pot orienta către un proces de dezvoltare spirituală. Este, totodată, un an foarte bun pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru mediul socio-profesional în care activează.

Zodiac chinezesc 2021 pentru Iepure: planuri de a avea copii

Iepure - 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

În timpul anului 2021, vor exista multe discuții între părinți și copii, dar și planuri de a avea copii ori nativii Iepure vor decide să se implice mai mult în viața generațiilor mai tinere. Mai ambițioși decât de obicei, vor înceta să se refugieze în roluri secundare și vor îndrăzni să atragă mai multă atenție asupra lor. Eforturile le vor fi răsplătite chiar de la începutul anului chinezesc 2021. Sunt posibile câteva întârzieri, până la sfârșitul anului, dar nu trebuie să își facă griji, soldul final al anului 2021 va fi unul pozitiv.

Dragon - 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Dragonii vor avea parte, în 2021, de o carieră promițătoare. Cei născuți sub acest semn zodiacal vor putea, mai mult ca oricând, să își folosească abilitățile analitice pentru strategii de finalizare a proiectelor, pe tot parcursul anului. Toate provocările apărute în cursul celor 12 luni ale anului următor vor fi rezolvate cu ușurință, cu inteligență și expertiză. Afacerile vor excela, în special în marketing și vânzări, partenerii străini (chiar și din alte țări). Călătoriile la distanță pentru afaceri sunt, de asemenea, binevenite pentru dezvoltarea vieții profesionale.

Șarpe - 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Anul 2021 îi va ajuta pe Șerpi să găsească răspunsuri la cele mai profunde și mai dificile întrebări. Dorințele lor se vor împlini, dar doar la momentul potrivit, exact când vor avea cel mai mult nevoie ca acel lucru să apară în viața lor. Cei născuți sub semnul Șarpelui vor fi un ajutor de încredere pentru prietenii lor și îi vor inspira pe cei din jur, astfel încât vor deveni și mai populari în cercul lor de prieteni.

an nou chinezesc 2021 desen cu bivol pe fundal alb

Cal - 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Visele, aspirațiile și conexiunile personale vor fi esențiale pentru cei născuți sub semnul Calului, în anul următor. Anul 2021 va veni cu o energie specială, cu multe idei pe care vor trebui să le pună în practică, iar prietenii și oamenii apropiați le vor fi de mare ajutor, oferindu-le sprijin în tot ceea ce intenționează să facă. Optimismul va fi la un nivel înalt, iar nativii au nevoie de mai multă încredere în alte persoane, iar aceasta este un ingredient foarte necesar pentru realizarea planurilor.

Oaie / Capră - 1943, 1955, 1967, 1991, 2003, 2015

În timpul anului 2021, Caprele se vor bucura de multă tandrețe și dragoste. Anul chinezesc 2021 este unul dintre cei mai importanți ani pentru cei născuți sub zodia Caprei, deoarece au șanse remarcabile și unice de a evolua în toate sferele vieții. În schimb, nativii Capră sunt mari artizani, artiști sau scriitori și pot urmări cu încredere orice carieră care implică utilizarea abilităților artistice sau a creativității. Spre sfârșitul anului, acești nativi ar putea întâmpina unele dificultăți în menținerea concentrării, ar putea să-și piardă calmul și, de asemenea, o sumă importantă de bani. 

Horoscop chinezesc 2021 Maimuță: de bine sau de rău?

Maimuță - 1944, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Poate că nativii Maimuță nu vor crede acest lucru acum, dar anul 2021 este important pentru ei, deoarece îi va ajuta să găsească răspunsuri la cele mai intime și profunde întrebări. Vor reuși să găsească echilibrul și calea pe care să meargă mai departe. În 2021, vor câștiga din ce în ce mai multă încredere în ei și vor găsi cele mai bune soluții. De asemenea, vor fi un adevărat ajutor pentru prietenii lor, pe care îi vor încuraja, oferindu-le cele mai bune sfaturi.

Cocoș - 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

În 2021, vor exista noi posibilități de venit din propria muncă, sfârșitul unei etape de câștig de la și prin intermediul altora, soluții privind moștenirile sau afacerile, pentru nativii Cocoș. Au o mare dorință de schimbare, vor ceva nou, indiferent dacă se mută într-o altă țară sau își schimbă locul de muncă. Însă, de reținut, că va fi în interesul lor să se gândească mai întâi la ceilalți, apoi la ei. Fie că este vorba despre carieră, despre dragoste sau despre viața de familie, nu trebuie să ia vreo decizie fără să încerce să anticipeze consecințele pentru cei din jur.

sarbatoare an nou chinezesc cu lampioane rosii decorate cu semnele zodiacului chinezesc

Câine - 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Pe nativii Câine nu îi va ajuta nici tendința lor de a cheltui bani pe lucruri scumpe de care nu au nevoie, nici cea de a se juca cu bani prin speculații financiare sau prin pariuri. Spre sfârșitul anului 2021, finanțele lor sunt cât se poate de stabile, chiar dacă nativii nu sunt cei mai raționali cumpărători și deseori rămân fără bani. Cei născuți sub semnul Câinelui au, de multe ori, unele economii rezervate pentru zilele ploioase. Pe tot parcursul anului, tind să funcționeze eficient ca parte a unei echipe decât pe plan individual. 

După cum ai văzut, horoscopul chinezesc din 2021 este dificil, dar promițător! Anul Bivolului de Metal îi recompensează pe cei harnici și „bătăioși”, așa că abia așteptăm să ne apucăm de muncă!

Zodiac chinezesc calcul

Spre deosebire de zodiacul european, împărțit pe luni, zodiacul chinezesc corespunde unui ciclu de 12 ani. Fiecărui an îi corespunde un animal (atenție, vorbim despre anul chinezesc, nu cel din calendarul gregorian), în următoarea ordine: Șobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe, Cal, Oaie/Capră, Maimuță, Cocoș, Câine și Porc.

Ca să afli ce zodie ești în zodiacul chinezesc, trebuie să execuți un calcul matematic destul de simplu. Împarte anul nașterii tale la 12: trebuie să te uiți la rest, care îți va indica ce animal corespunde destinului tău. În cazul în care împărțirea este exactă, ia valoarea de 0 pentru rest. Vezi mai jos cum se atribuie zodiile:

 • 0 - Maimuță;
 • 1 - Cocoș;
 • 2 - Câine;
 • 3 - Porc;
 • 4 - Șobolan;
 • 5 - Bivol;
 • 6 - Tigru;
 • 7 - Iepure;
 • 8 - Dragon;
 • 9 - Șarpe;
 • 10- Cal;
 • 11 - Oaie. 

Matematica nu este și nu a fost niciodată punctul tău forte? E simplu: află-ți zodia din horoscopul chinezesc aici!

Horoscop chinezesc 2021: trăsături zodii

Am aflat ce ne rezervă anul în funcție de zodie, dar prin ce este caracterizat fiecare semn? Află din rândurile de mai jos!

Șobolanul este inteligent, fermecător și convingător. Se caracterizează de asemenea printr-o voință tenace.

Bivolul este un caracter răbdător și blând, care se poate dovedi însă uneori mult prea încăpățânat și destul de conservator.

De partea cealaltă, Tigrul are o personalitate autoritară și este deosebit de curajos. Se dovedește însă de multe ori copleșit de intensitatea emoțiilor sale.

Iepurele este sincer și popular. Inima sa plină de compasiune îl va ajuta adesea în viață. 

Dragonul este netemător și charismatic. Are un coeficient energetic ridicat și un suflet bun.

Șarpele poate fi șarmant și vorbăreț, dar este în realitate destul de introvertit. Generozitatea și inteligența sunt alte trăsături care îl caracterizează.

Independent și nerăbdător, Calul dă pe dinafară de energie. Adoră de asemenea să călătorească precum animalul său de suflet.

Oaia/Capra e delicată, blândă și timidă, dovedindu-se o mare diplomată. Se remarcă de asemenea grație manierelor și gingășiei sale.

Oamenii adoră compania Maimuței, deoarece e mereu activă, fun și vorbăreață. Fiind atât de energică, nu spune niciodată nu unei aventuri.

Muncitor, cu o fire practică și independentă, Cocoșul e destinat succesului financiar și profesional. E o fire cu o capacitate ridicată de analiză și spirit de observație.

Câinele e loial, generos și răbdător. Această zodie constituie un prieten minunat, cu o fire bună și caldă.

Încheiem cu Porcul cel tolerant și sincer, care adoră să se distreze și apreciază compania luxului. E însă o personalitate bună și iubitoare.

Află și ce spune horoscopul iernii 2020: vezi ce te așteaptă!

Surse articol: The Chinese Zodiac / China Highlights / Sun Sign, Infoplease, Travel China Guide

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Cat de cuminte ai fost anul acesta?
Incepe quiz
Cat de cuminte ai fost anul acesta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (14)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.