Horoscop
Înapoi la

Horoscop complet toamnă 2023: toamna aceasta se numără perechile și se trimit la culcare retrogradele

Horoscop complet toamnă 2023: toamna aceasta se numără perechile și se trimit la culcare retrogradele

Redactor Andreea Baluteanu

Partea cea mai bună când vine vorba despre horoscopul toamnei 2023? Se preocupă să șteargă cu buretele toate toanele și capriciile unei veri toride și pline de retrograde.

Mantra lunii septembrie: ce să manifești în funcție de zodie ca să îți fie bine toată luna

În plus, toamna 2023 vine cu transformări pline de inspirație dictate de eclipsele desfășurate în acest sezon în care interiorizarea specifică anotimpului ploios ia forma unor parteneriate profesionale și amoroase echilibrate. Spune „adio” mentalității de lup singuratic, toamna aceasta se numără perechile!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Horoscopul toamnei 2023 trimite la culcare retrogradele!

Deși începutul de septembrie coincide mai degrabă verii decât toamnei, zodiile sunt răsfățate, cu mic, cu mare, cu o pauză de la retrograde. Atât Mercur, cât și Venus își reiau mișcarea directă, aducând mai multă claritate, dar și Saturn iese din retrogradul îndelungat în Pești pe 4 noiembrie, iar umanitatea va începe din nou să beneficieze de darurile puse la comun ale semnelor.

Debutul oficial al toamnei 2023 are loc însă pe 23 septembrie, când Soarele intră în Balanță și se petrece magicul echinocțiu. De aici încolo, lumina începe să se retragă precaută din fața întunericului, iar individualismul face loc colectivității. Parteneriatele, atât cele strategice, cât și cele amoroase, ne vor reține atenția. Fie că îți faci ochi dulci sau aduni roadele muncii tale, e clar că nu vei fi singur/ă.

Următorul capitol preferat al toamnei sunt eclipsele. Din nou, cele două mișcări lunare și solare au loc în pereche. Prima, în Balanță, de pe 14 octombrie, va împrospăta legăturile sentimentale, va aduce pe tapet traumele emoționale și va invita mesageri care să ne transmită semnale esențiale în dragoste. Cea de-a doua se manifestă pe 28 octombrie, în Taur: iată un prilej bun pentru schimbări în carieră, dar numai dacă sunt susținute de logică și stabilitate. Dacă ai muncit din răsputeri pentru un obiectiv profesional, pregătește-te să culegi laurii!

Cum trăiești toamna 2023 în funcție de zodie

BERBEC. Nu ți-a fost ușor în restul anului: ai trudit, ai transpirat, ai dat din coate, și ți s-a părut de multe ori – nu fără motiv – că astrele picură sare pe rănile tale spirituale. Însă luna octombrie, ce coincide cu intrarea lui Marte în Scorpion, acolo unde se află și Soarele, va reprezenta momentul ideal pentru o pauză cu vibrații cosmice. Ai încredere în tine și dobândești puteri vizionare, înțelegând unde ai greșit și ce rost au avut schimbările. Jupiter în Taur te îmbie la un alt moment de respiro în care vei alina răni emoționale.

chip de fata pe fundal de toamna

TAUR. Folosește-ți vocea ca să faci lumea un loc mai bun: așa sună sfatul „de la inimă la inimă” al toamnei 2023. Eclipsa de pe 28 octombrie, din semnul tău, pune punct unui ciclu concentrat pe evoluții interioare. Ești invitat/ă să îți domolești așteptările, atât de la sine, cât și de la ceilalți, și să trăiești mai mult viața așa cum curge. Venus, planeta ta dominantă, se află în Fecioară, și la rândul său te încurajează să nu mai recurgi la critici. Depășești momentele dificile ale toamnei cu cărți bune, tratamente cosmetice și neapărat o ieșire la teatru.

GEMENI. Începi cu munca, continui cu plăcerea. Parcă te-ai tot săturat de accentul pus pe responsabilități al lui Saturn în Pești, dar să știi că Marte în Scorpion imprimă productivitate și circumstanțe favorabile pentru cariera ta, alungând confuzia. Însă distracția e cuvântul de ordine al toamnei 2023, începând cu noiembrie. Mercur în Săgetător și Venus în Balanță „își dau mâna”, apropiindu-te de prieteni, cu care împărtășești momente speciale, și conturând conexiuni intime. Poate fi sezonul în care îți găsești sufletul pereche!

RAC. Îngrijește-te puțin de casa ta; doar nu degeaba e spațiul tău sacru! Eclipsa în Balanță se produce tocmai în acest sector, determinându-te să te confrunți cu disconfortul semnalat de transformările sufletești și încurajându-te să îți transformi locuința „într-un cuib”. Soarele și Marte în Scorpion accentuează acest „feeling”, de acasă, insistând că, dacă vei cumpăra ceva, trebuie musai să donezi altceva. Ideea ar fi să descoperi plenitudinea recunoștinței și plinătatea de resurse în ceea ce deții acum. Încearcă să limitezi orice achiziții!

LEU. Prea multă informație în lumea noastră, nu crezi? Atât de multe imagini, de conținut și de text, încât la un moment dat, invariabil, ne vom detașa de cine suntem cu adevărat și riscăm să ne pierdem esența. Mercur în Balanță și Soarele în aceeași zodie atrag atenția asupra acestor pericole, dar adevărata furtună copleșitoare se petrece pe 20 octombrie, când cel mai sănătos gest e să renunți la tehnologie și să ștergi aplicațiile de social media măcar pentru o zi. Restul toamnei insistă de asemenea să te eliberezi de influențe și să trăiești conform propriului crez. Dă unfollow dependenței, plecând într-o călătorie.

FECIOARĂ. E mereu loc pentru creștere și pentru evoluție, mai ales cu un semn ca al tău. Dar toamna 2023 nu este despre progres constant, ci despre transformări interioare ce necesită răbdare și persistență. Începi sezonul cu Mercur în semnul tău, în urma unui retrograd puternic, ce va pune accent pe necesitatea de a stabili rutine mai favorabile sănătății tale. Amintește-ți că repetiția e mama învățării și că inclusiv Fecioarele au nevoie de trei încercări pentru a institui un obicei, cu toate că lor le place să creadă că le iese perfect din prima.

BALANȚĂ. Romantismul și relațiile sunt „în focus” în această toamnă, dar nu va fi atât de plăcut pe cât sună. Te afli într-o dilemă dureroasă: să fii prezent/ă pentru ceilalți sau să te bucuri de timp în singurătate? Marte în zodia ta are un răspuns interesant: deși de obicei a face orice ca să eviți conflictele, acum e important să îți rostești în gura mare adevărul. Mercur te ajută să îl evidențiezi din obscuritatea subconștientului. Din noiembrie, ție și partenerului vă merge mult mai bine, dar nu uita de acele clipe de solitudine când vei medita la adevărurile ce ți se revelează în briza rece a toamnei.

SCORPION. Dacă până acum ți s-a părut că trebuia să depui eforturi considerabile ca să ții pasul cu oricine și orice, vine Marte în semnul tău și îți dă determinare de oțel și voință de fier. În sfârșit, ești capabil/ă să faci orice și nu mai ai nevoie de ajutor de la nimeni. Cu Venus în Balanță și Saturn în Pești, se deschide însă și o breșă a creativității. Lasă copilul interior să preia măcar o dată conducerea și, în acest an, fii cel/cea care organizează petrecerea de Halloween, jucându-te cu concepte precum identitatea și misterul.

frunze colorate la suprafata unei ape

SĂGETĂTOR. Familia a tot fost în atenția ta odată cu intrarea lui Saturn în Pești, dar nu a fost nicicum vorba de sentimente plăcute, calde sau intime. Dimpotrivă, te-ai simțit tot mai mult deconectat/ă de rădăcinile tale, dar în același timp nostalgic/ă după o conexiune profundă. Din fericire, planeta își reia cursul direct în zodia de apă și sparge în sfârșit bula de confuzie. Nu e o perioadă strălucită pentru renovări sau achiziții materiale pentru casă, ci pentru a te apropia de cei pe care îi consideri „ai tăi”, fie că sunteți legați de sânge sau de suflet.

CAPRICORN. Te afectează profund modul cum ești perceput/ă de ceilalți și ești cuprins/ă de o revoltă amară fiindcă ai impresia că nu ești apreciat/ă așa cum meriți. De aceea, nici măcar o promovare sau o mărire salarială nu te mulțumesc dacă nu sunt dublate de laude la scară largă. Și relația cu prietenii și colegii scârțâie din fix aceleași motive. Din fericire, intrarea lui Venus în Balanță îți ușurează povara de pe umeri, iar noiembrie va veni cu entuziasm, creativitatea și joacă. Optimismul și imaginația îți transformă existența acum.

VĂRSĂTOR. Sunt persoane care vor să te împiedice să îți trăiești viața de vis, dar presiunea societății va fi întâmpinată cu mai multă tărie din partea ta, etern neconvenționalul zodiacului. O opoziție paradoxală vine însă din influența lui Saturn în Pești. Atunci când planeta sobră, a seriozității practice, se întâlnește cu un semn al abundenței și al generozității, ești chemat/ă să analizezi aspecte cruciale al vieții tale. Ai găuri în buget? Cheltuieli neconștientizate? Achiziții care au un singur scop, să epatezi? Pune-le punct ca să investești în casa ta, acolo unde Jupiter în Taur aduce numai bunăstare.

PEȘTI. Mercur se află în Fecioară în perioada echinocțiului, determinându-te să fii mai prezent/ă în relațiile cu ceilalți. Darul înțelegerii e specific Peștilor, dar planeta comunicării și austerul semn de pământ îi conferă mai multă raționalitate – care uneori se va dovedi iritantă. Însă când intervine și Venus, se creează contextul ideal unei relații amoroase stabile. Dintr-odată pricepi că nici nu trebuie să îl așezi pe celălalt pe un piedestal, dar nici să îl scufunzi în critici pentru defecte care pot fi unice și chiar adorabile. Analizează cu precauție o super ofertă profesională.

Sobru, dar plin de surprize, horoscopul toamnei 2023 poate descătușa un potențial extraordinar.

Surse foto: Pixabay

Surse articol: tablemagazine.com, Elle, refinery29.com

Articolul urmator
De ce te simți mereu singur/ă, în funcție de zodie
De ce te simți mereu singur/ă, în funcție de zodie
Unde îți vei întâlni dragostea în această toamnă?
Incepe quiz
Unde îți vei întâlni dragostea în această toamnă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.