Horoscop
Înapoi la

Horoscopul lunii octombrie 2022: scăpăm de 5 retrograde într-un festin cosmic ce încurajează curățarea sufletului și transformarea sinelui în lumină

Horoscopul lunii octombrie 2022: scăpăm de 5 retrograde într-un festin cosmic ce încurajează curățarea sufletului și transformarea sinelui în lumină

Redactor Andreea Baluteanu

Un adevărat festin astrologic, așa cum a fost descris de către specialiști, horoscopul lunii octombrie 2022 supune zodiile unor evenimente celeste pline de sare și de piper. Încep și se încheie retrograde, Jupiter revine în zodia Pești, iar intensitatea e la ordinea zilei.

Citește și: Cele 4 zodii pe care acest Mercur retrograd le lovește din plin

Află din rândurile de mai jos care sunt principalele caracteristici ale horoscopului lunii octombrie 2022 și cum te vor afecta în funcție de zodie!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Horoscopul lunii octombrie 2022: evenimentele care ne rețin atenția

Vești bune luna octombrie are: majoritatea retrogradelor în curs se vor încheia în a doua lună a toamnei, așa că scoate din frigider șampania ta cea bună!

femeie frumoasa in noapte care priveste la luna

Luna începe în trombă, Mercur revenind la mișcarea directă în zodia Fecioară, ceea ce dă undă verde proiectelor noastre. Pe 5 octombrie, și Vesta renunță la retrograd în Vărsător, ajutându-ne să ne concentrăm mai mult pe susținerea altora decât pe propria noastră creștere interioară.

Tabloul mișcărilor directe este completat de Pluto care intră în Capricorn, îmbăind în lumină transformarea propriului sine, în timp ce Saturn își reia mișcarea directă în Vărsător, un moment prielnic pentru a permite lecțiilor pe care le-am învățat să ne ajute să ne restructurăm viața.

Nici Juno nu mai vrea retrograd, pe 23 octombrie intrând direct în Pești și conducând parteneriatele noastre la un nivel mai profund și mai spiritual.

Pe 30 octombrie, Marte intră însă retrograd în Gemeni, aducând întârzieri și lentoare în toate sectoarele vieții, dar în special în comunicare.

Alte evenimente notabile ale lunii sunt reprezentate de Luna Plină în Vărsător, care ne crește dorința de independență și ne stimulează să avem experiențe noi. Pe 23 octombrie, Soarele intră în Scorpion, determinându-ne să dăm curs unui proces profund, intim și intens de vindecare interioară, iar Venus i se alătură în aceeași zi, transformând momentul într-unul ideal pentru relațiile romantice.

Luna Nouă și Eclipsa Solară în Scorpion, de pe 25 octombrie, ne învață că trebuie să punem capăt ranchiunei și conflictelor cu cei apropiați. Pe 27 octombrie, Jupiter reintră în Pești, ceea ce mai alină din frustrarea cauzată de retrogradul lui Marte.

Horoscopul lunii octombrie 2022: ce se întâmplă cu zodiile?

BERBEC. Ai atâtea opțiuni și oportunități la dispoziție că nu mai știi ce să alegi din ceea ce îți dăruiește luna octombrie. Problema cu atât de multă abundență e că poate avea efectul contrar și te poate determina să fii mai degrabă neliniștită și confuză. Firea ta agitată și intensă va fi încă și mai activă într-o lună plină de influențe astrologice, așa că așteaptă-te la triumfuri pe plan profesional și experiențe noi cât cuprinde. Ai însă limba otrăvită și poți răni un om care a ținut dintotdeauna la tine. Problematică e și relația cu partenerul sau cu prietenul cel mai bun, care nu mai reușesc să țină pasul cu tine.

Cele mai norocoase zile: 4, 12, 28

TAUR. Și afaceri, și plăcere: le ai pe toate în horoscopul lunii octombrie. Ce îți lipsește e însă limita: poți ajunge să te bucuri de tot cu inima larg deschisă, ceea ce îți va compromite la un moment dat starea de sănătate. Viața bună e ispititoare mai ales pentru un Taur și vei trăi pe picior mare în această lună, dar nu uita să te și odihnești. Prezența ta charismatică și super puterea de atracție sunt de asemenea ridicate, așa că admiratorii vor roi la ușa ta. Alege-i însă numai pe cei responsabili și serioși fiindcă va crește și riscul să închei a doua lună de toamnă cu inima frântă.

femeie la picnic toamna care citeste si bea cafe

Cele mai norocoase zile: 7, 22, 30

GEMENI. Ești mai mult decât ispitită să te răzbuni pe toți cei care ți-au provocat cea mai mică suferință în acest an, spune horoscopul lunii octombrie 2022. Totuși, va merita? Nu uita să îți adresezi și această întrebare. În rest, și astrele au un strop de responsabilitate, căci te ajută să îți zdrobești competiția și să te afirmi cu orice ocazie. Te sprijină mult colegii, dar și familia în acest interval: aranjamentele cu ei vor fi benefice mai ales pentru tine, oferindu-ți contextul necesar pentru a străluci. Pe plan profesional ești tentată să îți asumi cât mai multe riscuri și se pare că în toate vei izbândi.

Cele mai norocoase zile: 8, 16, 27

RAC. Confuzie, dificultăți, alegeri dificile: așa se face că luna octombrie 2022 nu priește prea tare celor născuți în zodia ta. Sentimentele sunt intense, iar emoțiile, aproape strivitoare, mai ales în preajma retrogradului lui Marte. În prima parte a lunii se anunță schimbări dramatice care te vor face să simți că îți fuge pământul sub picioare. Pe plan profesional ai parte de câteva oportunități însemnate care, în starea în care ești, provoacă un stres ce te îmbolnăvește. Pe plan amoros treci dintr-o furtună într-alta, dar partea bună măcar e că înveți ceva din toate aceste turbulențe emoționale.

Cele mai norocoase zile: 5, 23, 25

LEU. Exuberanța ta atinge cote incredibile în horoscopul lunii octombrie; practic vei țopăi de la un capăt la altul al lunii, bucurându-te de cele mai mărunte daruri ale vieții. Dar cuvântul pe care ar trebui să îl reții de aici e „mărunt”, mai degrabă decât „dar”. Deși e adevărat că ai parte și de niște surprize plăcute, acest interval în aparență binefăcător te poate determina să îți neglijezi munca. Nu numai că sarcinile neîncheiate se vor aduna și se vor prăbuși asupra ta în noiembrie, dar îți pot de asemenea strica starea de spirit. Reproșurile partenerului tău de viață sunt mai fondate decât crezi, vor astrele să reții.

Cele mai norocoase zile: 1, 17, 22

FECIOARĂ. Ești flatată de toată atenția care ți se oferă pe plan profesional în luna octombrie 2022. Nici în viața personală nu îți lipsesc admiratorii, deși ar trebui să ai grijă cum procedezi, fiindcă pot ajunge să se îndrăgostească de o imagine falsă a ta. Mult mai preocupată - și pe bună dreptate – ar trebui însă să fii de un acord sau de un contract pe care ești pe cale să îl semnezi fără să fii conștientă de „chichițele” sale. Nu știi totul, așa cum vei pricepe atunci când vei citi tot textul aranjamentului. Cineva apropiat te împinge de la spate să închei acest act pentru propriile sale beneficii, nu pentru bunăstarea ta.

Cele mai norocoase zile: 3, 12, 19

BALANȚĂ. Bani trag la tine, iar dacă nu te-ai abonat încă la abundență, nu e nimic, horoscopul lunii octombrie 2022 știe cum să vă pună în legătură. Cel mai probabil, acum câștigi bani de pe urma unor eforturi depuse în trecut, dar este la fel de posibil și să fii recompensată în urma unui noroc „chior”. Numai să ai răbdare. Lasă-te cuprinsă de sentimentele de bine și fă tot ce trebuie ca să te simți excelent în pielea ta, spun astrele, dar nu merge prea departe. Nu cheltui în exces, ci descoperă beneficiile pe care le are filosofia hygge. Un partener de lucru sau chiar sufletul pereche îți vor da un sfat de milioane.

Cele mai norocoase zile: 2, 9, 26

SCORPION. Te visezi regină a unui castel, dar în realitate nu găsești nici fondurile necesare ca să îți mobilezi apartamentul cu două camere? Tocmai această discrepanță dintre ceea ce ai și ceea ce ai vrea să ai își va pune amprenta asupra ta: dacă nu încerci să cobori cu picioarele pe pământ și să trăiești mai responsabil, vei avea de suferit. Suișurile și coborâșurile lunii te duc de la exaltare emoțională la dezastru sentimental, iar la un moment dat vei fi ispitită să renunți la un job sau la relația amoroasă. Nu o face, vor veni și vremuri mai bune, chiar dacă simți că întreaga lume e contra ta acum!

femeie care ridica un steag cu multe simboluri de emotii

Cele mai norocoase zile: 3, 14, 28

SĂGETĂTOR. Totul merge de minune în horoscopul lunii octombrie 2022, iar armonia e prezentă pe toate planurile. Poate cea mai bună veste a perioadei este aceea că poți transforma un hobby într-o sursă de venit. Ai grijă ce faci cu banii astfel câștigați: investește-i, programează o călătorie sau cumpără ceva de care aveai nevoie în casa ta. Partenerul te copleșește cu atențiile sale, făcându-ți viața un rai, iar atât timp cât îți vei menține mintea relaxată, deschisă la nou, orice dificultate va fi depășită fără nicio problemă.

Cele mai norocoase zile: 10, 26, 30

CAPRICORN. Un proiect pe care l-ai tot amânat e acum îmbrățișat de către astre, care pompează în tine energie binefăcătoare pentru a-i da curs. Nu te gândi numai la un aspect profesional, poate fi și unul personal. Nu știi ce soluții să mai găsești la o problemă care tot revine în existența ta? Visează! Imaginația va ști să îți inspire cel mai sigur și mai eficient răspuns. Viața de familie e însă cea favorizată acum, căci vei avea parte de armonie și de căldură sufletească alături de oamenii pe care îi iubești cel mai mult pe lume.

Cele mai norocoase zile: 2, 22, 27

VĂRSĂTOR. Ai atâtea oportunități pe care horoscopul lunii octombrie ți le așterne la picioare, dar astrele vor neapărat să știi ceva: nu trebuie să te dai de ceasul morții pentru a le bifa pe toate, poți pur și simplu să te scalzi în conștiința glorioasă a faptului că ai de unde alege. Cu alte cuvinte, mai mult fun și mai puțin stres. Dacă te-ai certat cu cineva, Vesta și Soarele în Scorpion te vor ajuta să obții împăcarea. Pe plan profesional îți merge de minune grație lui Mercur, dar fii atentă la eforturile depuse în echipă. Se poate să dai vina pe cine nu trebuie și să nu îți recunoști propria responsabilitate.

Cele mai norocoase zile: 5, 22, 27

PEȘTI. Din când în când, nu strică să îți mai organizezi puțin viața. Știm, nu îți stă în caracter să fii prea strictă atunci când imaginația e punctul tău forte, dar compartimentând toate nevoile și ambițiile tale, vei vedea că le satisfaci mult mai ușor. Nu există opțiunea de a renunța sau de a da înapoi în această lună: dimpotrivă, află că visele tale se vor îndeplini dacă persiști să crezi în ele, cu atât mai mult cu cât Jupiter se află iar în semnul tău. Ai parte de tot sprijinul și înțelegerea familiei și a prietenilor, așa că măcar din acest punct de vedere ești exact acolo unde ți-ai dorit.

Cele mai norocoase zile: 3, 12, 13

Horoscopul lunii octombrie 2022 ne scapă de multe retrograde, dar presupune propriile sale dificultăți. 

Surse foto: iStock

Surse articol: knowinsiders.com, yearly-horoscope.org

Articolul urmator
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Ce faza a lunii te reprezinta?
Incepe quiz
Ce faza a lunii te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.