Horoscop
Înapoi la

Mercur retrograd 2021: când așteptăm perioade grele pentru semnele astrale

Mercur retrograd 2021: când așteptăm perioade grele pentru semnele astrale

Redactor Andreea Baluteanu

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

De câte ori auzi sintagma „Mercur retrograd 2021” îngheți de frică și simți cum te cuprinde un val de anxietate? Nu spunem că nu ai dreptate, deoarece această perioadă e întotdeauna acompaniată de confuzie, de întârzieri, amânări și eșecuri care ne pot da mult de furcă.

Însă, în același timp, Mercur retrograd în 2021 reprezintă și un binemeritat și atât de important prilej de a reflecta, de a mai lua o pauză și de a-ți regăsi armonia nativă a ritmului de viață. Ține cont că Universul nu greșește niciodată și că perioadele de retrograd însumează în esența lor lecții care ne pot schimba viața!

Află din rândurile de mai jos când are loc Mercur retrograd în 2021, care sunt efectele asupra ta și cele mai bune sfaturi pentru a trece cu bine peste această perioadă!

Mercur retrograd 2021: ce presupune această tranziție?

De trei sau patru ori pe an, timp de trei săptămâni, Mercur pare să își curme mișcarea directă și să traverseze bolta cerească cu spatele, fenomen care poartă numele de Mercur în mișcare retrogradă sau, mai simplu, Mercur retrograd. Perioada a devenit un adevărat „baubau” în astrologie, fiind asociată cu confuzie, frustrare și întârzieri nedorite, ceea ce, în epoca vitezei pe care o trăim, rimează de cele mai multe ori cu dezastrul.

perpectiva abstracta cu luna pe cer cu flacari, imagine Nasa

Firește, mișcarea este doar iluzorie. Explicația pentru Mercur retrograd este aceea că planetele „ies la plimbare” pe cer, orbitând în jurul Soarelui la viteze și distanțe diferite. Angrenat în aceeași mișcare de rotație, Pământul prezintă la un moment o viziune distorsionată asupra mișcării celorlalte planete, făcând să pară că acestea din urmă se mișcă cu spatele. În realitate, poziția Terrei în raport cu Mercur, dată de diferențele de viteză ale rotirii, conferă iluzia de retrograd. Tocmai de aceea, fenomenul mai poartă numele și de Mercur într-o mișcare aparent retrogradă.

Dacă Mercur retrograd este doar o amăgire din punct de vedere astronomic, fenomenul te afectează cu adevărat din punct de vedere energetic. Îți spunem cum în rândurile de mai jos!

Calendar Mercur retrograd 2021

Cum am spus, Mercur se află în retrograd în trei perioade în 2021, cu implicații diferite, în funcție de semnele astrale care guvernează atunci tranzitul planetei comunicării.

Care este „programul” lui Mercur retrograd 2021?

Prima perioadă de acest gen este cea cuprinsă între 30 ianuarie și 21 februarie, ceea ce înseamnă că suntem în plin Mercur retrograd. Dacă în 2020 mișcarea planetei în retrograd a avut loc în semnele de apă, ceea ce a conturat adevărate furtuni emoționale, acum se petrece numai în semne de aer, astfel că provocările vor fi mai degrabă de natură mentală. Prima perioadă de Mercur retrograd 2021 are loc în Vărsător, accentuând importanța pe care o are acest semn acum: nu numai Mercur, dar și Soarele, Saturn, Venus și Jupiter sunt în Vărsător, iar Lună Nouă de pe 11 februarie este ghidată de același semn. Pentru ca tabloul dificultăților să fie complet, aceste planete se opun lui Uranus și lui Marte în Taur, un semn cu o gândire conservatoare atât de diferită de cea a Vărsătorului. Un singur lucru avem să îți spunem: să nu te aștepți la armonie în această perioadă.

În ceea ce privește restul parcursului lui Mercur retrograd, iată care sunt reperele. Între 29 mai și 22 iunie, planeta se mișcă „înapoi” sub semnul Gemenilor, iar între 27 septembrie și 23 octombrie în Balanță.

Cum te afectează Mercur retrograd

Mercur este planeta guvernantă a comunicării, prin orice formă: emailuri, sms-uri, scrisori, comunicare audio-vizuală, citit, discursuri, dar și alte activități direct înrudite, precum negocierile sau semnarea de contracte. De asemenea, influența lui Mercur se resimte și asupra călătoriilor, fie ele cu mașina, cu avionul sau cu vaporul, dar și în ceea ce privește utilizarea poștei.

mercur in retrograd imagine cu coarne, mercur retrograd probleme, ilustratie mercur retrograd cu text

Mișcarea lui Mercur retrograd 2021 va semăna confuzie, neliniște și disensiuni în toate aceste aspecte. Vor fi planuri amânate sau călătorii împiedicate, iar aspecte negative pot apărea și în relații.

Mai jos îți spunem cum să le faci față!

Cum supraviețuiești lui Mercur retrograd 2021

Deși pot avea aerul unei mici catastrofe, mișcările în retrograd sunt aici să ne învețe ceva. Că trebuie să o luăm mai încet, să avem mai multă grijă de noi, să ne tratăm cu blândețe, cu compasiune și cu înțelegere. Vei vedea că, dacă vei cultiva atitudinea corectă, vei încheia perioada de Mercur retrograd 2021 mai înțeleaptă decât ai început-o.

Care sunt sfaturile astrologilor? În primul rând, fii răbdătoare și flexibilă. Așteaptă-te la întârzieri în desfășurarea călătoriilor și acordă-le un răgaz de timp extins. Nu semna niciun contract de care nu ești sigură și amână orice decizii financiare importante. E evident că nu îți vei putea pune viața pe pauză, dar poți să pui accent pe o planificare inteligentă, poți trata cu toleranță și înțelegere orice inconvenient și poți renunța la o parte din control.

Ce mai poți face? Reflectează! Pentru că ne orientează către trecut, mișcările în retrograd sunt o ocazie minunată de a te gândi la ce s-a petrecut în viața ta, de a deprinde lecții importante și de a analiza în profunzime ceea ce faci. Un punct important îl reprezintă echilibrul dintre viața privată și cea profesională, la care e recomandat să lucrezi intens în această perioadă.

Revizuiește modul în care comunici cu persoanele apropiate, dar și cu colegii, cunoștințele și partenerii de afaceri. Ponderea lui Mercur retrograd 2021 în relații nu e atât de intensă, dat fiind că nici planeta nu „își bagă nasul” în legăturile noastre intime, dar nici Vărsătorul nu e un semn orientat către iubire. Cu toate acestea, nu strică să analizezi cum anume te raportezi la cei din jur și să dai dovadă de mai multă blândețe și toleranță. Cu toții purtăm bătălii grele, chiar dacă nu sunt vizibile întotdeauna de dinafară.

Fii atentă de asemenea la modul în care folosești cuvintele, la profunzimea și implicarea ta, iar această perioadă se poate dovedi chiar una de bun augur, în care să te reconectezi la sinele tău și să fii mai prezentă.

Vezi cum te afectează Mercur retrograd în funcție de zodie, în continuare!

Mercur retrograd 2021 Berbec

Mercur retrograd îți afectează mai ales comunicarea cu grupurile de persoane, neînțelegerile și conflictele fiind frecvente. E musai să dai dovadă de răbdare și să îți alegi cu grijă cuvintele, aspecte care nu sunt neapărat atuurile tale. Poți experimenta de asemenea și vise ciudate sau momente de confuzie, un mod prin care subconștientul îți spune să o iei mai ușor.

Citește și: Sfaturi de care orice Berbec ar trebui să țină cont în viață

ilustratie cu fata in hanorac albastru care sta langa pomi toamna, nostalgie si tristete

Mercur retrograd 2021 Taur

Nimic nu merge profesional pentru zodia Taur în această perioadă de retrograd a lui Mercur, dar poți evolua în continuare…involuând. Cu alte cuvinte, revizitează obiective și vise care ți-au fost dragi în trecut. Ți-ai dorit mereu să scrii o carte sau să vizitezi o anumită țară? Amintește-ți de ceea ce îți aprindea pasiunea în suflet acum ceva vreme, dar nu te reapuca să îți clădești visul, așteaptă până în martie.

Mercur retrograd 2021 Gemeni

Neclaritatea mentală nu te caracterizează aproape niciodată, așa că va fi aproape brutal să dai piept cu ea acum. Însă există soluții: evită să faci presupuneri care nu sunt bazate pe fapte certe și sub nicio formă nu încerca să impui credințele sau părerile tale și altora. Astfel, riști să îți transformi principiile personale în dogme și să devii un mic Hitler pe care cei din jur îl vor evita cu precauție.

Mercur retrograd 2021 Rac

Un pic de „soul searching” nu a stricat nimănui, iar Mercur retrograd 2021 îți oferă șansa de a face ce îți place ție mai mult: să sondezi adânc în forurile tale interioare. Cântărește-ți bagajul emoțional și petrece timp meditând la ceea ce ți-a provocat suferință în ultima perioadă. E timpul pentru iertare și mai ales pentru vindecare emoțională și mentală.

Mercur retrograd 2021 Leu

Această perioadă tulbure te va afecta mai ales din punct de vedere al relațiilor și legăturilor sentimentale. Pot ieși la suprafață probleme vechi sau pot apărea altele noi, important este să nu le ascunzi sub covor, ci să le confrunți față în față, cu curaj. Vei fi provocată și să te deschizi mai mult în relație și să îți afișezi vulnerabilitățile. Nu ar strica să mai reduci și din cheltuieli, deoarece multe dintre ele ți se vor părea inutile după luna februarie.

Mercur retrograd 2021 Fecioară

Ești unul dintre cele mai organizate semne, așa că vei avea de suferit pe perioada lui Mercur retrograd 2021. Nici măcar tu, fata care avea mereu o soluție pentru orice, nu faci față valului de obstacole și de impedimente. Fii mai răbdătoare și mai flexibilă și, dacă ai chef, construiește planuri de back-up pentru orice situație. Pot reveni de asemenea și amintirile unei vechi iubiri: e posibil să fi rămas ceva nerezolvat în urmă.

Mercur retrograd 2021 Balanță

Ceea ce te deranjează cel mai mult acum este că nu mai ești capabilă să generezi idei noi, creative și briliante, pe bandă rulantă. Profită de acest blocaj aparent al imaginației pentru a te întoarce spre trecut: sunt idei și proiecte pe care le-ai abandonat deși aveau potențial, iar acum vor fi minunat reciclate pentru a se potrivi situației actuale. Principiul se aplică și în dragoste; orice relații noi sunt supuse eșecului, dar se poate reaprinde o pasiune din trecut.

Mercur retrograd 2021 Scorpion

Mercur retrograd te lovește mai ales în sectorul emoțional și poate readuce la suprafață traume sau momente de suferință din copilăria ta. Nu le respinge, nu te feri de ele, ci caută să le înțelegi și încearcă să îți explici de ce te mai afectează atât de tare. Perioada e minunată pentru a rezolva neînțelegerile din familie, pentru a face pace cu un fost iubit sau pentru a te apropia de un prieten.

Mercur retrograd 2021 Săgetător

Întâmpini dificultăți mai ales în ceea ce privește comunicarea cu oamenii dragi. Nimeni nu te înțelege, tu nu ești de acord cu ce spun ceilalți și pare că armonia s-a dus precum cerul senin invadat de nori de furtună. Fii atentă când trimiți mailuri sau sms-uri și înfrânează-ți firea focoasă, cumpănind la tot ceea ce ai de spus. Amână de asemenea, dacă e posibil, orice călătorii viitoare și stai mai mult acasă.

Mercur retrograd 2021 Capricorn

Finanțele sunt sub lupă în perioada de retrograd a lui Mercur. Ceea ce înseamnă că trebuie să pui bine banii la pușculiță sau într-un cont bancar la care să nu ai acces. Supraveghează cheltuielile cu sânge rece și limitează înclinația spre terapie prin shopping. Nu ar strica să verifici cu atenție situația contului tău și neapărat să îți plătești facturile la timp.

fata roscata cu coc in varful capului tine in mana o pusculita galbena, fata fericita care economiseste

Mercur retrograd 2021 Vărsător

Se pare că toate evenimentele importante ale perioadei se petrec în semnul tău, ceea ce nu înseamnă, nici pe departe, că ești favorizată. Mercur retrograd 2021 aduce confuzie mentală și incapacitatea de a formula orice idee nouă. Poate că nici nu trebuie să o faci…poate că ceea ce te va ajuta este să privești în interior și să începi să înțelegi cine ești cu adevărat. Renunță la orice preconcepții cu privire la propria persoană.

Mercur retrograd 2021 Pești

Se putea ca această perioadă să nu afecteze Peștii din punct de vedere spiritual? Începi să îți revizuiești credințele și ești zdruncinată profund din acest punct de vedere. Nu căuta distracții pasagere, nu te feri de gânduri, ci lasă-le să te invadeze, pentru că au un semnal pentru tine. Caută o modalitate de a integra credințele și moralitatea ta în viața de zi cu zi: poate mai multe rugăciuni sau sesiuni de meditație îți vor prii. E posibil să descoperi că ești mai puternică decât ai visat vreodată.

Citește și De ce să iubești zodia Pești, femeia cu cel mai sensibil suflet din zodiac

Mercur retrograd 2021 este o perioadă minunată pentru reflecție, pentru a ne pune viața pe pauză. Trăiește acum și aici, meditează, fii blândă cu tine și cu ceilalți, și vei mai aproape de vindecare.

Surse articol: Sfatul părinților, Almanac.com, mindbodygreen.com, Bustle

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Cat de stresata esti?
Incepe quiz
Cat de stresata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.