Horoscop
Înapoi la
Nu Skin

Miniluna din iunie 2017 afectează viaţa zodiilor

Ionelia Olteanu

Dacă anul 2016 a fost despre Superlună, un fenomen astronomic dezbătut îndelung, în 2017 atenţia se îndreaptă către Miniluna, eveniment care se va putea vedea pe cer în iunie. Cu siguranță insomniacii cu un interes crescut pentru astronomie sunt extrem de curioși să observe Miniluna, dar ce este atât de special la acest fenomen?

Pentru a simplifica lucrurile, Miniluna este o Lună plină care se află la cel mai îndepărtat punct de orbita Pământului. În astronomie, acest punct este cunoscut sub deumirea de apogeu, opusul perigeului - punctul cel mai apropiat de Pământ. Teoretic, o Minilună poate apărea cu până la 14% mai mică decât o Superlună. Cu toate astea, un expert de la NASA a declarat pentru space.com că această diferenţă de mărime este extrem de dificil de observat, chiar şi pentru cei mai pasionaţi de fenomenele Lunii.

luna

Superluna şi Miniluna apar deoarece orbita Lunii nu este circulară, ci eliptică, doar o parte a acesteia fiind mai aproape de Pământ. Deşi Luna în sine rămâne aceeaşi, distanţa faţă de Pământ pare să devină mai mare sau mai mică, dimensiunea în care astrul este perceput depinzând de locul unde se află cei care îl observă.

Acest fenomen este un bun prilej pentru astre să decidă soarta zodiilor. Schimbările care se întrevăd nu sunt majore, dar Miniluna va avea influenţe pe parcursul celor trei luni de vară. Lucrurile se mişcă repede, zodiile sunt într-o continuă mişcare, iar cine este adaptabil şi ţine pasul, are de câştigat.

Berbec

Miniluna din iunie vine pentru nativele zodiei cu surprize sau răsturnări de situaţie. Este o lună favorabilă în plan financiar. Se întrevăd provocări la locul de muncă legate de comunicare, negocieri sau interviuri. Se pare că lucrul în echipă este mult mai benefic în astfel de situaţii.

Taur

În plan sentimental, Miniluna face adevărate minuni pentru cele născute în zodia Taur. Este sporită senzualitatea şi puterea de seducţie. Munca şi responsabilităţile sunt o constantă a lunii. Încă nu le sunt recunoscute meritele, dar totul se va rezolva într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Gemeni

Miniluna le-ar putea cauza ceva probleme Gemenilor cărora li se mai pun beţe în roate. Îşi găsesc, însă, puterea de a trece peste asta şi de a rezolva toate problemele. Le este recomandat să nu se grăbească pe plan financiar pentru că există riscul de a pierde. Din punct de vedere fizic, nativele din Gemeni se bucură de o formă de excepţie. Le este recomandat, totuşi, să se ferească de excese şi tensiuni pentru a nu avea probleme care să le strice vara.

Rac

Luna iunie este pentru Raci una plină de iniţiativă şi acţiune în plan profesional. Le este activat spiritul întreprinzător şi ambiţia şi reuşesc să îşi îndeplinească obiectivele. Aparent au foarte multă energie, dar s-ar putea să fie vorba doar despre dinamism şi agitaţie decât o stare fizică bună.

Leu

Viaţa sentimentală a nativelor din Leu ar putea să fie presărată cu ceva contradicţii. Au senzaţia că nu sunt înţelese de partener şi au tendinţa să ridice ştacheta cam sus. În profesie şi în afaceri, este de preferat ca cele din zodia Leu să se concentreze pe lucruri sigure, asupra cărora să deţină controlul.

Fecioară

În luna iunie veştile sunt bune pentru Fecioare. Acestea au parte de succes, prestigiu şi evidenţiere iar acest lucru pare să domine pe parcursul întregii veri. Moralul este şi el la cote înalte dar, cu toate acestea, nu trebuie neglijată sănătatea. Se recomandă atenţia la deplasări şi la manevrarea obiectelor care ar putea fi periculoase.

Balanţă

Balanţele au o perioadă bună din toate punctele de vedere. Pe plan profesional se pot aştepta la victorii importante iar ambiţia le determină să lupte cu îndârjire pentru ceea ce îşi doresc şi pentru a-şi atinge obiectivele. Este o perioadă în care se poate acumula stres şi care le poate determina pe native să facă excese.

Scorpion

Norocul în dragoste este promis nativelor din Scorpion luna aceasta. Au multă afecţiune de dăruit şi, prin aceasta, vor primi foarte multă afecţiune. Pot trece prin unele frământări interioare şi au tendinţa de a despica firul în patru şi de a căuta răspunsuri la probleme complicate.

Săgetător

Cele născute în zodia Săgetător pot trece printr-o perioadă de stres şi nelinişte interioară accentuată. Pe de altă parte, este momentul potrivit pentru rezolvarea unor probleme de sănătate. Pe plan profesional, succesul depinde mai mult ca oricând de lucrul în echipă şi de felul în care interacţionează cu cei din jur.

Capricorn

În ciuda unor mici piedici sau întârzieri, luna iunie este eficientă şi productivă pentru cele născute în Capricorn. Este o perioadă favorabilă etalării talentelor şi pasiunilor profesionale. Din punct de vedere al sănătăţii se impune atenţie, un regim de viaţă sănătos, dar şi o vizită la medic.

Vărsător

Pentru cele născute în Vărsător este de aşteptat să primească o răsplată generoasă a eforturilor depuse. Luna iunie este favorabilă pentru acţiunile de promovare şi pentru preocupările creativ-artistice. Sunt pline de energie şi se bucură de rezistenţă fizică.

Peşti

Nativele din Peşti au chef de distracţie şi de activităţi casnice, decât de muncă. Perioada este bună pentru a pune ţara la cale şi a face planuri sau proiecte. Financiar, există o oarecare presiune, iar risipa şi riscul trebuie reduse cât de mult posibil.

Crezi că pe tine te afectează fenomenul astronomic al Minilunii din iunie?

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta