Horoscop
Înapoi la

Personalitatea ta ascunsă în zodiacul lui Jung

Personalitatea ta ascunsă în zodiacul lui Jung

Redactor Divahair.ro

Una dintre multele teorii pe Carl Gustav Jung ni le-a oferit în psihologie se referă și la latura ascunsă a personalității fiecăruia dintre noi. De la Jung ”citire” tema secretelor pe care le ascunde fiecare persoană în propriul sine nu a mai reprezentat un tabu, ba dimpotrivă, un subiect la modă.

Conform lui Jung, personalitatea fiecăruia dintre noi are două laturi: persona – care menține legătura directă cu lumea exterioară și umbra – partea pe care nu o arătăm celor din jur. Din punctul său de vedere, este perfect legitim ca această dualitate să existe în fiecare dintre noi, lucru pe care trebuie să învățăm să îl acceptăm.

Carl Jung

În psihologia jungiană, mintea noastră nu este conștientă de ”umbră”, ceea ce l-a făcut pe psihoterapeut să o denumească drept partea întunecată inconștientă sau ascunsă a personalității noastre. Tot Jung considera că această umbră este și resortul creativității noastre. Cu alte cuvinte, toată forța noastră creatoare este conectată la acea parte a personalității de care nici nu suntem conștienți.

Analizând zodiile prin prisma teoriei lui Jung, putem diferenția personalitatea ascunsă a fiecăreia dintre cele 12 semne.

Berbec

Este cunoscut faptul că Berbecii sunt impulsivi, dornici să fie tot timpul în control și cred că le știu pe toate. Însă ce nu vor să arate este faptul că impulsivitatea și controlul lor pot deveni maniacale. Este ceva latent, care poate fi declanșat destul de greu, însă care îl poate transforma pe Berbec într-un adevărat maniac.

Taur

Par că au totul planificat foarte bine, sunt tot timpul preocupați să facă bani - și reușesc să scoată un venit chiar și din piatră seacă și se spune despre ei că sunt independenți. Însă, în ciuda aparențelor că au gândit fiecare pas în detaliu, Taurii, de fapt, tânjesc după o persoană care să facă totul pentru ei. Exact! Își doresc un sclav care să le răspundă tututor dorințelor și nevoilor, iar ei să doar să se răsfețe în lux, fără să miște un deget pentru a-l obține.

Gemeni

Aparent comunicativi, personalitatea Gemenilor ascunde, de fapt, contrariul. Discută, glumesc, dau mâna cu toată lumea, dar, în realitate, prea rar simpatizează pe cineva. La fel de bine ascund și impulsul de a le spune ce crede despre ei persoanelor despre care nu au o părere prea bună. Dar, la fel, prea dornici să manipuleze, preferă să trăiască în această minciună frumoasă cum că s-ar înțelege bine cu toată lumea.

Femeie cu doua fete

Rac

Dependenți de iubirea și emoțiile cuiva în permanență, Racii par niște plângăcioși. Subconștientul lor însă ascunde o personalitate teribilistă – ei doresc, de fapt, să demosntreze că pot fi buni la toate.

Leu

Pe cât de siguri de ei sunt la exterior, pe atât de multă nesiguranță se manifestă în interiorul unui Leu. Se doresc a fi fețele regale ale zodiacului, când, în realitate, sunt cerșetorii. Toate actele de grandoare de care dau dovadă sunt făcute, de fapt, din dorința de a avea parte de atenție. În subconștientul lor, atenția celor din jur le oferă Leilor validarea de care au atâta nevoie pentru a-și hrăni starea de nesiguranță.

Fecioara

Prea critice, prea dure, prea analitice... Fecioarele sunt cunoscute pentru faptul că te studiază din cap până în picioare de câte ori interacționezi cu ele, fie că ești cineva pe care abia l-a cunoscut sau un vechi prieteni. Nu vei scăpa în nicio circumstanță de ochiul ager al acestei native. Ce se ascunde, de fapt, în spatele acestor impulsuri? Matrița perfectă pe care mintea ei a construit-o pentru fiecare lucru sau situație în parte. Ea știe de la bun început ce trebuie făcut când un obstacol se ivește în drum și are cel mai bun plan dacă trebuie să înfăptuiască un obiectiv măreț.

Balanța

Comunicative, cu simțul umorului, iubărețe, se spune despre Balanțe că sunt persoane foarte inteligente. Însă calitățile lor afective sunt doar niște aparențe, pentru că, în realitate, Balanța empatizează foarte rar și este egoistă. Se iubește foarte mult pe ea, știe să se aprecieze la adevărata valoare și va fi vindecată cu adevărat de egosimul ei ascuns de o persoană pe care o va considera egalul ei.

Latura duala a zodiilor

Scorpion

Pe cât sunt de misterioși, pe atât de pasionali sunt Scorpionii. Însă patima lor exacerbată în orice întreprind ascunde, de fapt, o persoană foarte calculată, cu sânge rece, care nu ar avea o problemă să elimine pe cel mai bun prieten sau partenerul de viață, dacă aceștia ar sta în calea planului lor.

Săgetător

Se plictisesc repede, sunt aventuroși, sunt însetați după experiențe noi, în permanență. De fapt, aceste nevoi evidente ale Săgetătorului vin din niște frustrări pe care acest semn zodiacal nu le conștientizează. Toate sunt legate de faptul că, în subconștient, Săgetătorul nu este mulțumit de faptul că nu are un scop bine definit în viață.

Capricorn

Capricornii sunt obsedați de control și vor ca totul să iasă perfect. Însă, în realitate, această obsesie rezidă din faptul că semnelor născute în Capricorn le este mult prea teamă să nu eșueze.

Ce secrete ascunde personalitatea ta

Vărsător

Rebel până în măduva oaselor. Așa este considerat nativul în Vărsător. De fapt, Vărsătorul vrea, fără să realizeze, să se diferențieze de mulțime, să nu fie la fel ca ceilalți.

Pești

Se lasă duși de vali, sunt sensibili. Personalitatea lor ascunde, însă, o forță pe care acești nativi nici măcar nu o realizează. Când suferă, trec peste obstacole cu demnitate, pentru că ei cred că așa este normal. Însă aici intervine, de fapt, puterea interioară de care Peștii nu bănuiesc că sunt capabili.

Articolul urmator
De ce te simți mereu singur/ă, în funcție de zodie
De ce te simți mereu singur/ă, în funcție de zodie
Ce carte erotica iti descrie personalitatea?
Incepe quiz
Ce carte erotica iti descrie personalitatea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (74)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.