Horoscop
Înapoi la

S-a decis, gata! Care este cea mai deșteaptă dintre toate zodiile

S-a decis, gata! Care este cea mai deșteaptă dintre toate zodiile

Ramona Jurubita

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Suntem ființe individualiste, iar asta înseamnă că fiecare persoană este pricepută într-o anumită arie a cunoașterii. Nu toți ne descurcăm la fel de bine în orice domeniu, unii oameni sunt buni la științele exacte, în timp ce alții se îndreaptă mai mult spre artă.

Totuși, putem clasifica semnele zodiacale în funcție de dibăcia lor și de rapiditatea care le caracterizează atunci când vine vorba de a se descurca într-o situație critică. Cinci dintre nativii zodiacului sunt realiști, obiectivi și se adaptează ușor situațiilor de criză, iar aceste trăsături îi fac să intre în topul celor mai inteligente zodii. În plus, gândirea logică îi definește în totalitate, mai ales atunci când au de luat decizii importante. Vezi dacă te regăsești în clasament:

O mână care atinge reprezentarea creierului uman, ilustrație a unei conexiuni de rețea pe un fundal cu lumini colorate.

1. Vărsător

El nu se află întâmplător pe locul întâi la această categorie - gândește realist și nu se grăbește să judece, având în vedere că are o privire de ansamblu bine dezvoltată. Poate vedea dincolo de aparențe și citește ușor printre rânduri, lăsându-se cu greu păcălit de alții. Are spirit practic și găsește mereu soluții inovatoare, scăpând rapid de orice problemă.

Chiar își dorește să fie cel mai inteligent sau măcar să se simtă cel mai deștept dintr-o încăpere în care este înconjurat de multă lume. Încearcă să iasă în evidență prin ideile sale și unele personae îl consideră rigid și lipsit de simțul umorului. Uneori se lasă învăluit de gânduri profunde și nu renunță până nu dezlușește și cele mai bine păzite mistere, folosindu-se de ochiul minții. Nu îi pasă de părerile celorlalți care, de multe ori, îl consideră un ciudat pentru înclinația sa spre pragmatism.

Fuge de emoțiile sale și atunci când nu reușește să le evite, face tot ce poate pentru a le masca. Este înțelept și folosește detașarea emoțională ca pe o metodă de a-și mări spațiul de stocare în care să poată acumula mai multe informații științifice. Dacă se lasă condus de sentimente, uită să mai analizeze aspectele practice ale vieții și își pierde titlul de „cea mai inteligentă zodie”.

Citește și: Înțeleptele zodiacului - acestea sunt femeile cu inteligență emoțională supraomenească!

2. Scorpion

Bătălia pentru primele două locuri a fost destul de strânsă, dar Scorpionul a rămas în urma Vărsătorului pentru că el își ascultă din când în când intuiția și se lasă ghidat și de emoție. Punctele lui forte sunt abilitățile cognitive, iar gândirea critică îl ajută să descopere fiecare lucru ascuns despre oamenii și situațiile care îi ies în cale.

Este considerat atât de inteligent pentru că încearcă întotdeauna să afle sensul profund al lucrurilor și nu se mulțumește cu explicațiile de la suprafață. Este convins că în fiecare minciună există un sâmbure de adevăr și nu renunță până nu îl găsește. Este un detectiv înnăscut și dacă s-a îndreptat spre alt domeniu, și-a ratat cariera. Se pricepe cel mai bine la aflarea secretelor și la a cunoaște oamenii după doar câteva interacțiuni.

Nu este mulțumit până când nu „despică firul în patru” și până nu înțelege în profunzime de unde provine fiecare componentă a unei situații, de exemplu. În mintea lui, fiecare efect are o cauză și nu crede în coincidențe sau în destin.

Emoționalitatea sa este ca o sabie cu două tăișuri, având în vedere că uneori îl face să se piardă cu firea. Nu este o slăbiciune pentru că tot ea îi dă putere să fie atent la ce se întâmplă în jur și să analizeze cu ochi de vultur.

3. Gemeni

Era și normal ca nativul Gemeni să se afle în top, ținând cont de faptul că este guvernat de Mercur, planeta intelectului și a comunicării. Puterea sa mentală este axată pe competiție și întotdeauna se concentrează pentru a fi cel mai bun într-un concurs. Nu pierde niciodată și iese învingător de fiecare dată când își propune, mai ales că știe cum să îi intimideze pe ceilalți cu abilitățile sale.

Există anumite studii care arată că bebelușii născuți în iunie au cel mai mare IQ, iar când se dezvoltă, au toate șansele să devină intelectuali, în adevăratul sens al cuvântului.

Persoana născută sub acest semn zodiacal poate filtra, organiza și interpreta o mare varietate de informații. De asemenea, capacitatea sa de stocare este imensă și reține multe lucruri pe care le folosește întotdeauna pentru a-și îndeplini scopurile.

4. Capricorn

Capricornul nu este cel mai rapid și nu are cea mai ageră minte, dar cu siguranță știe cum să pună în aplicare tot ce a asimilat de-a lungul vieții. Acest lucru îl face să dețină cea mai practică inteligență din zodiac. Strălucește când vine vorba de luarea unor decizii înțelepte, iar pragmatismul îl ajută să nu se abată niciodată de la calea cea bună.

Este foarte organizat și datorită acestei calități, reușește să facă față oricărui obstacol, pentru că ia totul pas cu pas și nu lasă nimic neterminat. Nu o să vezi un Capricorn care trece mai departe fără să încheie o sarcină începută.

Atingerea obiectivelor dificile este un fleac pentru el, având în vedere că nu își pierde concentrarea și nu se dă bătut niciodată. Chiar dacă mai greșește uneori, învață din faptele sale și nu repetă aceeași eroare. Imediat își dă seama ce are de schimbat pentru a se descurca mai bine data viitoare.

5. Fecioară

Deși pare înceată și nehotărâtă, Fecioara este una dintre cele mai deștepte zodii, fiindcă analizează orice situație din toate unghiurile pentru a se asigura că nu greșește. Fiind guvernată de Mercur, la fel ca Gemenii, știe să ia deciziile corecte, bazându-se pe raționamente logice.

Inteligența acestei zodii iese în evidență prin atenția sa la detalii și prin focusarea pe obiectivele stabilite. Niciodată nu îi scapă nimic și observă cu lejeritate fiecare detaliu important. Cel mai bine se pricepe la a face planuri și întotdeauna are o listă cu lucruri de făcut, încercând să se asigure că a bifat fiecare paragraf în parte. Având în vedere că este un semn de pământ, își pune determinarea în orice activitate în care se implică.

Din păcate, de multe ori, Fecioara tinde să se piardă în detalii și să exagereze în anumite privințe, făcându-i pe ceilalți să se teamă de „obsesiile ei”.

Ai observat deja trăsăturile enumerate la acești nativi? Ei nu au cum să își ascundă inteligența pentru că nu se pot abține de la a face zi de zi noi cercetări, iar setea de cunoaștere îi ajută să se dezvolte permanent.

Vezi și care sunt cele 3 zodii de femei foarte inteligente. S-au născut ca să depășească pe toată lumea

Surse articol: PopularastrologyBestlifeonlineNypost

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Fricile care te țin treaz noaptea, în funcție de semnul zodiacal
Fricile care te țin treaz noaptea, în funcție de semnul zodiacal

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.