Horoscop
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Se împlinește o profeție biblică? Nașterea unui vițel roșu stârnește panică printre creștini

Miercuri, 26.09.2018
de Andreea Marinescu

Se crede că o profeție biblică care prezice sfârșitul lumii tocmai s-a împlinit. Primul vițel roșu din ultimii 2000 de ani s-a născut de curând în Israel. The Temple Institute din Ierusalim a anunțat nașterea acestui vițel pe YouTube, spunând că animalul va fi supus unei examinări serioase pentru a se constata dacă este complet roșu sau nu.

Potrivit The Sun, dacă evaluarea va arăta că animalul este complet roșu, atunci institutul va declara că acesta „aduce promisiunea reinstalării purității biblice în lume”. Află mai multe detalii despre acest eveniment mai jos!

Cum a ajuns vițelul roșu să stârnească panică

Atât în creștinism, cât și în iudaism, vițelul roșu este cel care prezice sfârșitul timpurilor. După sacrificarea acestuia, poate începe construcția celui de al Treilea Templu în Ierusalim.

The Temple Institute și alte grupări din lumea întreagă doresc să construiască cel de al Treilea Templu pe muntele Moriah (care se mai numește și muntele Templu).

Vițelul roșu (sau vaca roșie) simbolizează animalul care a fost adus preoților pentru sacrificare în Biblia  ebraică. Evreii și fundamentaliștii creștini cred că nașterea acestui vițel roșu este, de fapt, semnul că pot începe reconstruirea celui de al Treilea Templu pe muntele Templu din Ierusalim. Totuși, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să fie demolată clădirea care există în prezent pe munte - Domul Stâncii, un loc sfânt islamic.

vaca si vitel rosu

În cadrul iudaismului ortodox, odată ce templu va fi reconstruit, lumea îl va putea primi pe Mesia evreilor. Atunci umanitatea poate să se prezinte la Judecata de Apoi. Toți cei care au fost virtuoși și care au crezut în Dumnezeu vor avea privilegiul de a-și vedea numele scris în Cartea Vieții. Cei care nu îl vor regăsi în acele pagini (necredincioșii), vor „cădea în lacul de foc” (Revelation 21:8).

Totuși, unii teologi afirmă că această construire a celui de al Treilea Templu este legată de Ziua Judecății sau de „sfârșitul timpurilor”.

Acest eveniment apocaliptic va aduce ceea ce creștinii numesc „bucuria” - momentul în care creștinii (morți și vii) se vor ridica la cer și se vor alătura lui Iisus Hristos, iar cei care nu cred în Dumnezeu vor fi pedepsiți în Iad.

Rabbi Chain Richman, directorul Institutului, consideră că acum este momentul în care cel de al Treilea Templu trebuie reconstruit, deoarece vaca roșie s-a născut. Deși nu a fost luată nicio decizie oficială până acum, rămâne de văzut dacă nașterea vițelului roșu va determina construirea celui de al Treilea Templu sau nu.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!