Horoscop
Înapoi la

Știi care sunt semnele zodiacale, dar ai idee ce semnificație au simbolurile lor?

Știi care sunt semnele zodiacale, dar ai idee ce semnificație au simbolurile lor?

Redactor Raluca Margean

Fiecare zodie are un simbol specific care este asociat cu un semn din mitologie. De exemplu, Săgetătorul este condus de miticul Centaur sau Arcașul, iar simbolul său seamănă cu o săgeată orientată spre cer. Taurul este simbolizat de Taur, iar simbolul său este un cerc cu două coarne deasupra. Aproape toate cele 12 semne zodiacale sunt descrise de un animal, cu excepția Gemenilor, Fecioarei și Balanței.

semne zodiacale simboluri-toate simbolurile

Semne zodicale: simboluri și semnificație

Iată simbolurile fiecărei zodii în parte și semnificația lor profundă: 

Berbec (21 martie-19 aprilie)

semne zodiacale simboluri-berbec

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen menit să semene cu capul unui berbec. Zodia Berbecului este o zodie de Foc și este guvernată de planeta Marte, care are un simbol aparte. Simbolul planetei Marte este reprezentat de un cerc cu o săgeată orientată spre exterior (cercul Spiritului, afirmându-se în lume).

Principala caracteristică a Berbecului este încăpățânarea, așadar persoana aflată în acest semn zodiacal este pregătită oricând să-și „înfigă coarnele” în orice obstacol pe care-l întâlnește în cale. Berbecul este plin de viață și posedă o energie ridicată, ceea ce face ca acest semn să caute mereu o provocare. Persoana tipică din Berbec este plină de vitalitate, curiozitate și are un sentiment crescut de dreptate.

Berbecul este competitiv, provocarea fiind lucrul care-l motivează cel mai bine. Dacă există orice șansă de a câștiga, de a demonstra că este cel mai bun, Berbecul este prezent. Persoana Berbec se simte cel mai bine atunci când deține controlul și îi conduce pe ceilalți, iar dacă se află într-o poziție de conducere, poate fi dură și foarte exigentă. Celor mai multe persoane Berbec nu le place să li se spună ce să facă, mai ales dacă persoana care le spune acest lucru este mai puțin competentă decât ei.

Berbecul este un semn de foc, ceea ce înseamnă că tinde să aibă caracteristicile focului: cald, vital și luminos. Berbecii pot fi uneori impulsivi și au temperamente vulcanice. Cu toate acestea, au o dorință profundă de a proteja și, atunci când au rănit pe cineva din greșeală, vor fi primii care vor încerca să repare greșelile. Berbecul este optimist și nu alunecă în stări depresive, ceea ce-l face să fie intolerant față de persoanele care au astfel de stări.

Puncte forte: puternic, energic și nu are probleme să lucreze ore întregi la un singur proiect. Adesea preia inițiativa și îi place să experimenteze. Berbecul este foarte muncitor și îi plac precizia și claritatea. El trăiește și iubește fără jumătăți de măsură.

Puncte vulnerabile: Berbecul tinde spre perfecționism și asta îl face deseori să pară egoist. El nu îi tolerează pe cei care nu sunt egali cu ei din punctul vedere al temperamentului și intelectului. Dedicarea față de un proiect se poate transforma în încăpățânare sau posesivitate, iar Berbecii care nu se simt apreciați pentru realizările lor devin sarcastici și nepoliticoși.

Taur (20 aprilie-20 mai)

semne zodiacale simboluri-taur

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen menit să semene cu capul unui taur cu coarne. Zodia Taurului este o zodie de Pământ și este guvernată de planeta Venus, care are un simbol propriu. Simbolul lui Venus este înfățișat de Spirit (un cerc) peste materie (o cruce), reprezentând sentimente de senzualitate, eleganță, rafinament și chiar materialism, peste gândire rațională.

Simbolul acestei zodii, capul de taur, exprimă securitatea și perseverența acestui semn zodiacal. Persoanele Taur sunt foarte hotărâte în acțiunile lor, dar în același timp știu să se relaxeze. Fiind o zodie de pământ, cei aflați în această zodie știu să se bucure de toate plăcerile pământești: mâncare, băutură sau distracții. Deoarece Taurul iubește luxul, este dispus să muncească din greu pentru a-l obține. De obicei, nu se înfurie prea ușor, dar, odată deranjat, poate fi extrem de vocal. Taurul caută stabilitate în viața sa, inclusiv în ceea ce privește partenerii și prietenii săi. Se decide destul de greu în orice privință și nu se grăbește atunci când e vorba să hotărască ce i-ar plăcea să facă în viață sau unde ar dori să plece în vacanță.

De obicei, Taurii necesită mult timp pentru a se angaja pe deplin într-o relație, dar, odată ce au făcut-o, se vor dedica acesteia pe termen lung. Majoritatea Taurilor se căsătoresc o singură dată în viață și sunt soți și părinți iubitori și dedicați. Cu toate acestea, dacă se simt dați la o parte sau neapreciați, vor pleca.

Puncte forte: Persoanele din zodia Taur termină aproape întotdeauna ceea ce încep. Le place să se gândească mult și bine, iar atunci când iau decizii, de obicei acestea sunt corecte. Totodată, Taurii se adaptează foarte ușor la noi circumstanțe, mai ales dacă există recompensa de lux pe care o caută. Ei adoră să râdă și să petreacă timp cu familia.

Puncte vulnerabile: Taurul poate fi încăpățânat în privința ideilor pe care le adoptă. De aceea, este dificil uneori să lucrezi cu un Taur la un proiect. El vrea să fie liderul și să fie stimat, altfel refuză să lucreze, găsind adesea mici modalități de a sabota proiecte sau relații. El poate submina autoritatea pe care o consideră nedemnă de conducere.

Gemeni (21 mai-20 iunie)

semne zodiacale simboluri-gemeni

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care reprezintă gemeni sau numărul roman II, care înseamnă dualitate. Zodia Gemenilor este o zodie de aer și este guvernat de planeta Mercur. Simbolul lui Mercur este înfățișat de Spirit (un cerc) peste materie (o cruce), rezultând în receptivitate (semilună), ceea ce este un indicativ pentru comunicare.

Curiozitatea, expresivismul, colaborarea, sinergia și istețimea sunt principalele trăsături ale Gemenilor. Fiind semne de aer, Gemenii sunt aventuroși, flexibili și versatili, fiind considerați isteții zodiacului. Totodată, Gemenii sunt cunoscuți și pentru rapiditatea cu care își schimbă părerile, pentru comunicarea, inventivitatea și ingeniozitatea lor.

Simbolul Gemenilor este semnificativ pentru această zodie, pentru că rareori îi place să facă ceva singură. Gemenii sunt fericiți doar atunci când împărtășesc idei și concepte cu altcineva. Comunicarea este un element-cheie pentru acest semn zodiacal, la fel cum este și curiozitatea. Gemenii sunt minunați la petreceri, deoarece pot găsi aproape orice subiect de discuție cu oricine. De asemenea, sunt aventuroși și le place să călătorească des, deoarece călătoriile le oferă posibilitatea de a cunoaște oameni noi, de a experimenta și de a învăța ceva nou.

Gemenii sunt semne de aer, ceea ce înseamnă că au personalități ușoare, care reușesc să atragă oamenii către ei. Geamănul își dorește stimulare intelectuală și este incredibil de creativ și intuitiv, motiv pentru care va avea succes ca antreprenor, designer, scriitor și orice altceva din domeniul artistic.

Puncte forte: Gemenii sunt oameni fermecători, cărora le place să vorbească și să socializeze. Au simțul umorului și sunt, în general, oameni optimiști. Le place distracția și disprețuiesc plictiseala.

Puncte vulnerabile: Gemenilor le place să fie în centrul atenției mereu, iar când își dau seama că situația nu este în favoarea lor, se dau deoparte. Acest lucru este valabil în relații, carieră și prietenii. Ei pot deveni egoiști și nepoliticoși. Gemenii de sex masculin au tendința de a schimba deseori locurile de muncă, iar femeia Gemeni își schimbă partenerii de multe ori din cauza plictiselii.

Rac (21 iunie-22 iulie)

semne zodiacale simboluri-rac

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care reprezintă un crab și cleștii săi. Desenul specific pentru această zodie arată ca un „69” și semnifică gheare de crab sau sânul unei femei, deoarece Racul este semnul feminității și al maternității. Zodia Racului este simbol al apei și este guvernat de Lună, care are un simbol propriu. Simbolul Lunii este reprezentat de o simplă formă de semilună, ceea ce indică aplecarea asupra stărilor noastre interioare, asupra propriilor emoții.

Sensibilitatea, grija, feminitatea și creativitatea sunt principalele trăsături ale Racului. Ca semn de apă, el este plin de compasiune și este considerat îngrijitorul zodiacului. Semnul Racului este cunoscut în special pentru sentimentul de stabilitate în casă, familie, rădăcini și copii.

Așa cum crabul își poartă propria cochilie pe spate, persoana tipică din zodia Racului se raportează la casă și familie, fiind foarte dedicată și loială acesteia. Persoanele din Rac simt nevoia să fie utile, să știe că sunt importante pentru cineva. Fiind un semn de apă, persoanele Rac au o latură adâncă, misterioasă, care poate fi blândă și protectoare.

Puncte forte: Racii sunt buni ascultători. Când un Rac devine prietenul tău, poți fi sigur de prietenia lui, pentru că nu va încerca niciodată să profite de tine.

Puncte vulnerabile: Racii pot fi stângaci, înțepători și de multe ori incredibil de nesiguri dacă simt că sunt pe cale să piardă prietenia sau iubirea cuiva apropiat de ei.

Leu (23 iulie-22 august)

semne zodiacale simboluri-leu

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care reprezintă leul, coama și coloana sa vertebrală. Pe lângă acestea, simbolul grafic al leului mai conține și două jumătăți de inimă. Leul este semn de foc și este guvernat de Soare. Simbolul Soarelui este ilustrat pur și simplu de un cerc de spirit, care indică potențial.

Pasiunea, romantismul, expresivitatea și drama sunt principalele trăsături ale Leului. Astfel, simbolul Leului exprimă calitățile îndrăznețe și jucăușe ale acestui semn zodiacal. Ca un semn de foc, Leul este curajos și este considerat showman-ul zodiacului. Leul este cunoscut pentru firea sa egocentrică, dar este și emoțional, entuziast și loial.

Asemenea regelui animalelor, Leii sunt mândri, regali, relaxați și gata oricând de acțiune. Leilor le place să fie la conducere, dar nu refuză nici relaxarea sau confortul. Leului nu-i plac lucrurile complicate, nu se încurcă cu detalii și nu prea are răbdare. Sunt lideri naturali și nu se descurcă bine în situațiile în care trebuie să primească comenzi de la alții.

Dragostea este rege pentru un Leu. A iubi și a fi iubit este o motivație pentru acest semn. El trebuie nu doar să fie iubit, ci adorat, iar dacă e ignorat, se va simți rănit. Fiind un semn de foc, Leii sunt persoane calde, luminoase, care folosesc energia și căldura pentru a atrage oamenii spre ei.

Puncte forte: Leul este cinstit, făcând ceea ce trebuie, indiferent de situație. Sunt organizați, iubesc bunurile materiale și luxul și doresc ca cei pe care îi iubesc să experimenteze și ei această bogăție. Relațiile Leilor sunt de obicei de lungă durată.

Puncte vulnerabile: Leii pot fi aroganți și extravaganți. Divorțul poate fi devastator pentru Lei, întrucât familia este foarte importantă pentru ei.

Fecioară (23 august-22 septembrie)

semne zodiacale simboluri-fecioara

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care reprezintă o fetiță care poartă un spic de grâu. Litera „M” care reprezintă acest semn zodiacal semnifică intestinele și „virginitatea” sau modestia sexuală. Bucla ondulată de la sfârșitul literei demonstrează, de asemenea, capacitatea Fecioarei de a discerne între drept și rău, virtuos și imoral. Fecioara este semn de pământ și este guvernată de Mercur. Simbolul Mercur este ilustrat de un Spirit (cerc) peste materie (cruce), ceea ce duce la receptivitate și comunicare (semilună).

Fecioarele sunt analitice, practice, excesiv de critice, dar și organizate. Acest semn zodiacal emană calm și răceală, însă această stare poate fi doar de suprafață. Mintea Fecioarei nu este niciodată liniștită, ea gândește mereu, calculează, evaluează. Tinde să fie extrem de orientată spre detalii și în special să producă ceva care nu este numai util, dar și frumos și original.

Fecioarei nu-i place să fie singură. Știe să asculte și e gata oricând să-i ajute pe cei care au nevoie. Din cauza naturii lor binevoitoare, Fecioarele ajung deseori să își asume mai multe sarcini decât ar trebui. Fecioarele ar trebui să analizeze cu mai multă atenție o situație înainte de a fi de acord să preia o sarcină.

Fecioara este un semn de pământ, ceea ce înseamnă că îi place să facă ceva din pământ cu propriile mâini. De obicei nu are tendința de a face pe șefa, dar este un bun strateg, ceea ce reprezintă un atu pentru orice echipă.

Puncte forte: Fecioarele sunt amabile, răbdătoare, creative și familiste. Bărbatul Fecioară, odată ce s-a angajat într-o relație nu se îndepărtează prea ușor (doar dacă există o trădare și nici atunci nu este sigur). Femeile Fecioare sunt mame dedicate.

Puncte vulnerabile: Fecioarele sunt deosebit de atente la sănătatea lor, ceea ce poate duce adesea la ipohondrie. De asemenea, acestea pot fi critice față de cei care nu își îndeplinesc potențialul, au multe păreri și nu au nicio problemă în a și le împărtăși, chiar și atunci când nu ar trebui.

Balanță (23 septembrie-22 octombrie)

semne zodiacale simboluri-balanta

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care reprezintă, așa cum îi spune și denumirea, o balanță sau un cântar. Este singurul semn zodiacal care nu înfățișează o ființă vie. Imaginea unei balanțe creează impresia de echilibru și armonie, aspecte pe care o persoană din această zodie încearcă să le obțină în tot ceea ce face. Balanța este semn de aer și este guvernată de Venus. Simbolul lui Venus este ilustrat de un Spirit (cerc) peste materie (cruce), punând accentul pe sentimente și senzualitate, peste gândirea rațională.

Parteneriatul, romantismul, echilibrul și corectitudinea sunt principalele trăsături ale Balantei. Ea este idealista romantică a zodiacului și este cunoscută pentru acțiunile sale uneori excesiv de indulgente, dar și pentru încercările sale de a găsi echilibrul și egalitatea în toate.

Simbolul cântarului foarte potrivit pentru acest semn, persoanele din această zodie căutând tot timpul să păstreze un echilibru între carieră, viața personală și spirituală. De multe ori, Balanțele pot fi categorisite ca fiind nehotărâte, deoarece durează foarte mult până „cântăresc” toate opțiunile și iau o decizie. Cu toate acestea, atunci când decizia este luată, probabil este cea mai bună și toți cei implicați au de câștigat, pentru că Balanțelor nu le place să vadă oameni nefericiți.

Pentru că armonia și pacea sunt esențiale pentru acest semn zodiacal, persoanele Balanțe tind să mediteze și să aleagă exerciții fizice care implică unele componente mentale, precum alergarea pe distanțe lungi (maraton) sau yoga.

Puncte forte: Balanței îi place corectitudinea și se supără dacă percepe ceva nedrept sau incorect. Persoanele din Balanță sunt dispuse să vorbească timp îndelungat despre subiectele lor preferate.

Puncte vulnerabile: Deoarece Balanței îi ia foarte mult timp pentru se decide, ea poate fi percepută ca leneșă sau neatentă. Nu-i place să fie responsabilă, dar îi place să le spună altora ce să facă.

Scorpion (23 octombrie-21 noiembrie)

semne zodiacale simboluri-scorpion

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care reprezintă un scorpion și coada sa cu care înțeapă mortal. Litera „M” din simbolul Scorpionului are coada prelungită și curbată pentru a accentua natura extrem de sexuală a acestui semn zodiacal. Scorpionul este semn de apă și este guvernat de Pluto, care este ilustrat de un Spirit (un cerc) peste o semilună și o cruce. Simbolul lui Pluto sugerează receptivitate spirituală față de „lumi supradimensionale”, plasate deasupra lumii fizice, materiale.

Intimitatea, sexul, secretul, puterea și controlul sunt principalele trăsături ale Scorpionului. Astfel, simbolul unui scorpion care înțeapă exprimă intensitatea, profunzimea și obsesivitatea acestui semn zodiacal. Scorpionul este considerat puterea zodiacului și este cunoscut pentru bogăția și resurselor sale inepuizabile.

Scorpionul a fost ales ca simbol pentru această zodie deoarece trăsăturile sale se potrivesc foarte bine cu acelea ale persoanelor sub acest semn zodiacal. Astfel, persoanele Scorpion nu sunt neapărat agresive, dar se transformă complet dacă sunt provocate. De asemenea, Scorpionii au nevoie de timp pentru ei înșiși și devin adesea enervați dacă nu-l obțin. Ei sunt mari păstrători de secrete și simt fiecare emoție mai intens decât alte semne. Sunt foarte empatici și pot să le arate altora ce e bine și ce e rău în viața lor.

Scorpionii sunt persoane curajoase, care nu se tem să încerce lucruri de care alții se feresc. Acest lucru se datorează faptului că ei devin conștienți de sine la o vârstă mai timpurie decât majoritatea altor semne. Ei sunt preocupați de trăirile interne ale altor oameni și de obicei își dezvoltă o carieră care să le permită să descopere astfel de lucruri.

Puncte forte: Scorpionul are o putere mare de autocontrol și, prin urmare, așteaptă același lucru și de la cei din jurul lor. Sunt disciplinați, protectori și foarte interesați de ceilalți. Scorpionii sunt născuți pentru a fi lideri și pentru a excela în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor.

Puncte vulnerabile: Scorpionul a inventat termenul „vendetta”, femeile din Scorpion fiind cele mai răzbunătoare. De asemenea, Scorpionul tinde să fie pesimist și vede adesea amenințări acolo unde e cazul, motiv pentru care este adesea perceput ca fiind încăpățânat și paranoic fără motiv.

Săgetător (22 noiembrie-21 decembrie)

semne zodiacale simboluri-sagetator

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care reprezintă un Centaur sau un Arcaș. Simbolul Săgetătorului este de obicei o săgeată orientată în sus, care reprezintă idealurile spirituale, filosofia superioară în viață și optimismul pe care această zodie le urmărește. Săgetătorul este semn de foc guvernat de Jupiter. Simbolul lui Jupiter este reprezentat de o semilună peste o cruce (care reprezintă materia). Jupiter simbolizează conștientizarea de dincolo de lumea fizică, încurajând atingerea potențialului maxim al fiecărui om.

Aventura, călătoriile, înțelepciunea, spiritul antreprenorial și relațiile interculturale sunt principalele trăsături ale Săgetătorului. Simbolulul Săgetătorului exprimă înțelepciunea și onestitatea acestui semn filosofic zodiacal. Săgetătorul este considerat politicianul metafizic al zodiacului și este cunoscut pentru înclinarea spre afaceri internaționale, vânzări sau filosofie.

În mitologie, centaurul era jumătate om și jumătate cal, o ființă care îmbină perfect instinctul animal cu înțelepciunea umană. Simbolul acestui semn zodiacal este un Centaur cu un arc și săgeată, pe care o îndreaptă spre ceva anume și trage. Se spune că persoanele născute sub acest semn vor călători mult, vor dori să întâlnească oameni și să învețe lucruri noi.

Săgetătorii își doresc libertate și urăsc rutina. Pot deveni neliniștiți în situațiile în care nu există suficientă varietate și vor să experimenteze  lucruri noi. Datorită acestui lucru, ei au mulți prieteni. Totodată, ei pun totul sub semnul îndoielii și cred că toată lumea ar trebui să facă la fel.

Puncte forte: Săgetătorii sunt extrem de inteligenți și adoră să fie în preajma oamenilor asemenea lor. Sunt creativi, înclinați spiritual și ar călători până la capătul lumii pentru a învăța lucruri noi și a trăi aventuri unice.

Puncte vulnerabile: Dacă nu-i dai suficient spațiu unui Săgetător, îl vei face să devină nepoliticos și lipsit de cooperare. Săgetătorii vin adesea cu planuri mari, nerealiste, dar nu au capacitatea de a le urma, nu pentru că nu sunt capabili, ci pentru că sunt distrași către alte aventuri. Săgetătorilor le place să vadă imaginea de ansamblu, iar detaliile îi plictisesc.

Capricorn (22 decembrie-19 ianuarie)

semne zodiacale simboluri-capricorn

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care reprezintă copita unei capre de munte și coada unui pește. Capricornul este un semn de pământ și este guvernat de planeta Saturn. Simbolul lui Saturn înfățișează o cruce de materie (realitate) peste suflet, care indică faptul că natura materială a omului domnește suprem asupra emoțiilor. Simbolul lui Saturn este similar cu cel al lui Jupiter, dar este inversat.

Capricornul este considerat muncitorul zodiacului și este cunoscut pentru finalizarea cu brio a tuturor proiectelor în care se implică, obținerea de onoruri și premii, aclamarea din partea publicului. De asemenea, cu ajutorul cozii sale magice de sirenă, Capricornul se poate cufunda și în cele mai adânci fântâni ale imaginației și poate combina creativitatea cu productivitatea. Ambiția, îndeplinirea obiectivelor și realizările sunt principalele trăsături ale Capricornului. Simbolul copitei unei capre de munte și a cozii de pește exprimă prestigiul și ambiția acestui semn zodiacal care vrea să se autodepășească.

Asemenea caprei de munte care vrea să urce din ce în ce mai sus, persoanele din Capricorn sunt orientate spre scopuri înalte și determinate să reușească în ciuda tuturor obstacolelor. Ele vor lucra din greu pentru a atinge un scop, sunt autodiciplinate și au mult succes. Nu este de mirare că unii dintre cei mai mari oameni de știință, lideri și profesori din lume au fost nativi Capricorn.

Puncte forte: Capricornii sunt supereroi când vine vorba de luarea de decizii realiste, logice. Capacitatea lor de a depăși birocrația, de a analiza și de a vedea lucrurile de bază îi face să fie apreciați în orice echipă și să aibă succes.

Puncte vulnerabile: Deoarece sunt atât de dedicați, pot părea plictisitori pentru alții. În timp ce pare aproape lipsit de emoție la suprafață, mintea Capricornului este întotdeauna activă. Capricornii pot părea adesea egoiști și zgârciți, păstrând informații pentru ei înșiși sau reținând în mod strategic informații pentru propriul câștig. Nu le place deloc să greșească.

Vărsător (20 ianuarie-18 februarie)

semne zodiacale simboluri-varsator

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care reprezintă valuri de apă sau electricitate. „Cel care duce Apa”, așa s-ar putea numi simbolul Vărsătorului. Această zodie este un semn de aer și este guvernat de Uranus. Planeta Uranus conduce tehnologia și este reprezentată de materie (cruce) peste spirit (cerc). Două semicercuri simbolizează receptivitatea.

Lucrul în echipă, apartenența la un grup, justiția socială și tehnologia sunt principalele trăsături ale Vărsătorului. Simbolul Vărsătorului, valurile de apă sau electricitate exprimă umanitarismul acestui semn zodiacal. Vărsătorul este considerat creierul gândirii raționale și științifice a zodiacului și este cunoscut pentru prietenie și excentricitate, dar și pentru detașarea emoțională.

Simbolul omului care duce apa este potrivit acestei zodii, deoarece Vărsătorii sunt foarte generoși cu timpul și resursele lor. Din acest motiv, ocupațiile Vărsătorului sunt în sfera umanitară, ei fiind preocupați de bunăstarea celorlalți.

Fascinați de gadgeturi, mulți Vărsători ajung inventatori. La suprafață, persoanele din Vărsător nu sunt emoționale și asta pentru că sunt mai preocupate de schimbul de idei și de modul în care ar putea ajuta mai bine pe cineva în cauza sa. Vărsătorii au multă răbdare și toleranță pentru semenii lor, deși nu se implică personal.

Puncte forte: Vărsătorii sunt printre cele mai prietenoase persoane și au o capacitate mare de a-și stabili o rețea de conexiuni. Foarte inteligenți, energici și talentați, Vărsătorii își folosesc adesea abilitățile pentru a-i ajuta pe ceilalți.  

Puncte vulnerabile: Dacă acest semn nu are timp pentru a reflecta, va deveni o persoană rece și predispusă la depresie. Vărsătorii pot avea resentimente dacă nu sunt auziți sau apreciați la valoarea lor.  

Pești (19 februarie-20 martie)

semne zodiacale simboluri-pesti

Simbolul grafic pentru acest semn zodiacal este un desen care înfățișează doi pești care înoată în direcții opuse, dar conectați printr-un cordon. Peștii sunt un semn de apă și sunt guvernați de Neptun. Simbolul lui Neptun este înfățișat de un trident format dintr-o semilună orientată în sus spre receptivitate spirituală, sprijinită pe crucea materiei. Acest lucru simbolizează dorința sufletului de a se elibera de limitările materiei și ale existenței pământești.

Vindecarea, visele, imaginația, romantismul, autoamăgirea, karma și artele sunt principalele trăsături ale Peștilor. Astfel, simbolul celor doi pești care înoată în direcții opuse exprimă gândurile ascunse și fenomenul psihic al acestui semn zodiacal alimentat de fantezie. Peștii sunt considerați poeții misterioși ai zodiacului și sunt cunoscuți cel mai bine pentru natura lor plină de compasiune.

Simbolul celor doi pești este potrivit persoanelor din această zodie pentru că peștii trăiesc într-un loc secret și misterios. Peștii visează idei și planuri strălucitoare pe care nu sunt capabili să le pună în practică. Au o viață interioară fericită și vibrantă pe care puțini ajung să o împărtășească sau să o vadă. Ei au foarte multă grijă de ceilalți și nu le place să vadă oameni nemulțumiți.

De multe ori, Peștii nu sunt înțeleși deoarece nu-și împărtășesc ușor pasiunile și interesele. Sunt religioși și tind să devină prea devotați în credința lor.

Puncte forte: Peștii sunt empatici și nu le place să vadă oameni nefericiți în preajma lor. Sunt foarte creativi și plini de imaginație, mai ales atunci când au sprijin din partea celor dragi.

Puncte vulnerabile: Deoarece simt totul prea intens, Peștii tind să se îngrijoreze din orice. Nu sunt lideri foarte buni, dar prietenii vor găsi în Pești adevărați confidenți de încredere.

Citește și cum au apărut semnele zodiacale!

Surse foto: Pixabay, IStock

Articolul urmator
Cine este sufletul tău pereche de care te leagă o lecție karmică, în funcție de semnul zodiacal
Cine este sufletul tău pereche de care te leagă o lecție karmică, în funcție de semnul zodiacal
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.