Horoscop
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Suntem în plină furtună retrogradă: află cum sunt influențate zodiile și când se termină

Otilia Geavlete

Atunci când simți că lucrurile iau o turnură neașteptată, iar energiile par să-și schimbe orientarea, întorcându-se către interior, este vremea să privești cerul și să te întrebi ce evenimente astrale îți tulbură viața. Sigur nu știai că în perioada aceasta ne aflăm în plină furtună retrogradă, deoarece nici astrologii nu vorbesc prea mult despre acest eveniment.

Dar cum ar putea să nu apară schimbări remarcabile în evoluția noastră, atunci când nu mai puțin de șapte planete se află în poziție retrogradă? Până în 2023, Uranus, Neptun și Pluto, la care se adaugă recent Jupiter și Saturn, sunt de aceeași parte a cerului (ca poziție aparentă în zodiac, față de pământ). Mercur, Venus și Marte încep să se adauge acestei pentade, cu o intensitate maximă a furtunii începând cu data de 31 octombrie a acestui an, când Mercur devine complet retrograd.  

furtuna retrograda

Când o planetă este retrogradă, aceasta pare să orbiteze invers față de starea ei normală. Desigur, aceasta este o iluzie dată de faptul că Pământul pe orbita sa în jurul Soarelui se învârtește mai repede decât planetele care se află în afara orbitei sale. Când furtuna se abate asupra destinelor noastre mai puternic decât de obicei, limitele sunt testate, apar tot felul de provocări și dezacorduri, iar viața interioară este tulburată. În aceste perioade este esențial să te lași în voia fluxurilor naturale, să devii fluid și flexibil și să te concentrezi spre interior, unde se adună energiile. Iată cum influențează furtuna retrogradă fiecare semn zodiacal!

Berbecul își adună forțele

Nativii Berbeci sunt profund conectați cu lumea lor interioară, iar furtuna retrogradă îi aduce și mai aproape de resursele personale. Fiind copilul Zodiacului, Berbecul poate accesa cel mai ușor izvoarele energetice din cosmosul său interior, de aceea este adesea impulsiv și năvalnic. Luna octombrie va fi încărcată de energii pozitive, care îl vor ajuta pe Berbec să-și pună toate planurile în aplicare.

Taurul se conectează la sinele profund

O bună perioadă, Taurul a acționat la suprafața lucrurilor, dar acum se retrage din fața furtunii retrograde către interior. Venus, planeta sa protectoare, se adaugă mersului retrograd al giganților planetari, dând o notă de grație și frumusețe. Iată de ce Taurul devine în această perioadă foarte sensibil și accesează o înțelepciune străveche, care-l ajută să treacă peste orice greutate, mai ales legată de serviciu sau sănătate.

Gemenii se află în conflict

Natura duală a Gemenilor este mai pronunțată decât oricând în această perioadă. Furtuna retrogradă separă cele două dimensiuni ale vieții lor, obligându-i să acționeze contrar voinței și autenticității lor. Vor fi nevoiți să facă multe concesii, să accepte în preajma lor persoane pe care nu le plac și să închidă ochii la anumite greșeli ale partenerilor.

Racul dă înapoi în fața provocărilor

Pentru Rac, furtuna retrogradă îl gonește de pe țărmul pe care se află în siguranță direct în vâltoarea unei mări agitate, plină de emoții negative și provocări greu de suportat. La serviciu face erori care sunt taxate, acasă se simte copleșit de prea multe responsabilități, iar o problemă familială cu implicații juridice îl dă total peste cap. Abia spre sfârșitul lunii se va redresa și va putea să țină piept furtunii cu mai mult curaj.

Leul este îngropat sub nisipurile vieții cotidiene

Nimic nu-i priește Leului în această perioadă. Furtuna retrogradă adună deasupra lui o avalanșă de treburi zilnice obositoare, de mici conflicte și de mizerii mărunte, care ajung să-l copleșească. I se pare că nu va mai răzbate la lumină, că energiile sale sunt total blocate. Singura soluție este să se retragă câteva zile în singurătate sau cu persoana iubită, pentru a-și putea reîmprospăta forțele.

Fecioara acționează cu sânge rece

Furtuna retrogradă este benefică pentru Fecioară, pentru că o ajută să-și adune energiile interioare și să le pună în slujba unor scopuri foarte practice. Mercur, planeta care guvernează Fecioara, este la limita dintre mișcarea normală și cea retrogradă, astfel că Fecioara se poate bucura de comunicarea cu ceilalți, dar și cu sinele profund. De aceea, când va avea de rezolvat o urgență legată de serviciu sau de viața familială, Fecioara va acționa cu sânge rece și simț pragmatic, punând la punct toate lucrurile.

Balanța se destabilizează

Talerele Balanței se mișcă permanent în sus și în jos, sub efectul mișcărilor retrograde ale planetelor. Iată de ce nativii acestei zodii au o perioadă destul de tulbure, în care trec cu ușurință de la o stare la alta. Acum se află în culmea fericirii, iar peste o oră se pot prăbuși în prăpastia disperării. Motivele sunt legate mai ales de viața sentimentală și de comportamentele unei persoane capricioase și schimbătoare, care îi face zile fripte Balanței.

Scorpionul este interiorizat și nepăsător

Pentru Scorpion urmează o perioadă de întoarcere către sine, care va fi asociată unei stări de indiferență față de tot ce se întâmplă în jur. Lucrurile care îl nelinișteau, indiferent că sunt legate de serviciu, de familie, de viața socială, îl lasă acum rece. Acest semn se află în pragul unei mari schimbări interioare, de aceea nu poate da atenție mărunțișurilor din viața cotidiană. Nativii Scorpioni au nevoie în acest moment de îndrumători sau de maeștri spirituali care să-i ajute în evoluția lor personală.

Săgetătorul cade pradă iluziilor

Pentru Săgetător, furtuna retrogradă adună în plan celest o mulțime de amăgiri, care îl țin prizonier în zilele ce urmează. Își face vise legate de dragoste și bani și se lasă sedus de înșelătoriile unor persoane care profită de naivitatea sa. Ia orice cuvânt drept o promisiune și se convinge singur că porțile norocului s-au deschis pentru el. Această atitudine îi va aduce destule riscuri, care se vor îndepărta abia când furtuna retrogradă va fi mai puțin resimțită, undeva către sfârșitul lunii noiembrie.

femeie in furtuna

Capricornul este mai în formă decât oricând

Pentru Capricorn urmează o perioadă armonioasă, în care i se va permite accesul la cele mai profunde resurse. Mercur și Venus, adăugându-se în mișcarea retrogradă a puternicului Saturn, îl înzestrează pe Capricorn cu darul vorbirii, cu puterea seducției și cu un spirit pătrunzător și neclintit. Iată de ce urmează zile foarte bune pentru el, cu evoluție în carieră, sănătate de fier și o dragoste ca-n povești.

Vărsătorul traversează apele neliniștii

Furtuna retrogradă îl scufundă pe Vărsător în neliniște, accentuând latura anxioasă a personalității sale. Urmează zile în care Vărsătorii își vor face griji pentru orice: să nu fie rău văzuți la serviciu, să nu fie considerați părinți nepricepuți, să nu fie abandonați de persoanele iubite. Dar cea mai mare tulburare le-o provoacă teama că s-ar putea îmbolnăvi sau că se va întâmpla ceva cu persoanele iubite. Pentru a-și reveni, cât de cât, la normal, este necesar să practice ședințe de relaxare, meditație, rugăciune ori chiar să apeleze la psihoterapie.

Peștii se simt însingurați

Mișcarea retrogradă a lui Neptun aduce o stare de interiorizare și risipire a iluziilor pentru nativii Pești, ceea ce îi va face să se simtă mai singuri decât de obicei. Este o perioadă propice să se dedice studiilor cu tentă ezoterică sau mistică ori unor exerciții prin care să-și dezvolte intuiția și să acceseze resursele subconștientului. În momentul în care vor depăși starea de ușoară deprimare provocată de furtuna retrogradă, Peștii vor renaște, cu mai multe forțe decât de obicei.

Surse foto: iStock, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Alege-ti zodia pentru horoscopul de azi Luni, 2 august 2021

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Horoscopul săptămânii 2-8 august: plouă cu vise îndeplinite în cea mai prielnică săptămână a anului (58413 vizite)
  2. Horoscopul săptămânii 26 iulie – 1 august: viața zodiilor se transformă într-o telenovelă (46652 vizite)
  3. Horoscopul lunii august: zodiile sunt în acord total cu Universul (39684 vizite)
  4. Andreea Bălan și George Burcea au îngropat, în sfârșit, securea războiului. Ultima declarație a Andreei ne-a lămurit! (28239 vizite)
  5. Horoscopul dragostei al lunii august: ultima lună din vară stă sub semnul provocărilor pe plan amoros (22873 vizite)
  1. Mama l-a aruncat la tomberon imediat ce l-a născut, iar el a devenit milionar, inventând tehnologii care salvează vieți! (nota 5)
  2. "Îmi iubesc fata, dar urăsc să fiu mamă!" Reacția dureros de sinceră a unei mame a devenit virală (nota 5)
  3. File de jurnal de călătorie: Namibia, deșertul de la marginea oceanului (nota 4.8)
  4. Smiley a împlinit 38 de ani pe 27 iulie! Ce mesaj emoționant a postat cu ocazia aniversării sale (nota 4.6)
  5. Secretul unui zâmbet ca de revistă. Ce produse trebuie să folosești vara asta (nota 4.6)
  1. Patru tipuri diferite de blendere și utilizările lor (0 comentarii)
  2. Paravane decorative la comandă (0 comentarii)
  3. Shakira, la închisoare?! Motivul șocant pentru care cântăreața ar putea ajunge în spatele gratiilor (0 comentarii)
  4. Horoscopul săptămânii 2-8 august: plouă cu vise îndeplinite în cea mai prielnică săptămână a anului (0 comentarii)
  5. Cea mai dorită zodie în luna august: nimeni nu îi poate rezista! (0 comentarii)

  LIKE si intra in universul divelor!