Horoscop
Înapoi la

Super Luna de pe 13 iulie - cel mai așteptat eveniment astral al verii

Super Luna de pe 13 iulie - cel mai așteptat eveniment astral al verii

Ramona Jurubita

Dacă te-ai bucurat de magia adusă în viața ta de Luna Căpșună în iunie, acum a venit momentul să trăiești experiențe și mai încântătoare, fiindcă Luna Zmeură își va face apariția pe cer. Super Luna de pe 13 iulie va fi cea mai mare și mai strălucitoare Lună Plină din acest an. Hai să îți explic fenomenul!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Luna Cerbului, așa cum mai este numită, se aliniază cu perigeul lunar – cel mai apropiat punct de Pământ al Lunii pe orbita sa – care cade în aceeași zi. Strălucirea acestui astru se va contopi cu lumina altor două corpuri cerești.

În noaptea specială de 13 spre 14 iulie, vor fi vizibile și Arcturus, a patra cea mai strălucitoare stea de pe cer, care se află la aproximativ 37 de ani lumină de Pământ, și Vega, a cincea stea cea mai strălucitoare, care se află la aproximativ 25 de ani lumină distanță. Cerul va fi acaparat de un spectacol grandios de lumini, fiindcă toate trei la un loc vor străluci mai tare decât Soarele.

Luna Plină zărită printre nori

Dacă te întrebi cum și-a primit denumirile de Luna Zmeură sau Luna Cerbului, vei vedea imediat explicația, fiindcă nu au fost alegeri întâmplătoare. Zmeura se recoltează în luna iulie, nu-i așa? Iar coarnele cerbilor masculi sunt în plină creștere în această perioadă. Ele devin în fiecare lună iulie din ce în ce mai impresionante.

În unele zone mai este numită și Luna Tunetului sau Luna Mijlocului de Vară, în funcție de cum este vremea în momentul în care apare pe cer. Prima variantă este folosită când în seara/ziua respectivă sunt furtuni, iar cea de-a doua când temperaturile sunt ridicate.

Comunitățile indigene i-au dat o serie de alte nume care au semnificații culturale:

  • Anishinaabe – Luna Fruct de Pădure;
  • Tlingit – Luna Somon;
  • Cherokee – Luna Porumbului Copt;
  • Dakota – Luna Cireșelor Amare.

Conform Almanahului Vechiului Fermier, dacă vrei să vezi măreața Lună, trebuie să privești spre sud-est după apusul Soarelui, deoarece va fi sub orizont chiar în acel moment.

Poți zări cu ochiul liber zonele înalte și joase ale satelitului natural al Pământului, iar dacă folosești un binoclu sau un telescop, vei observa detalii, cratere, munți, creste și alte caracteristici. Fiind atât de mare și de luminoasă, fotografii profesioniști o pot surprinde în toată splendoarea ei.

Citește și: Mantra după care-ți ghidezi inima vara asta, în funcție de zodie

Cum te va influența acest eveniment astral, în funcție de zodie

Noaptea de 13 iulie dă startul unei perioade în care oricine își poate manifesta emoțiile pe care le-a ținut ascunse. De asemenea, toți nativii din zodiac își vor folosi rațiunea pentru a reuși să atingă mai ușor obiectivele pe care și le-au stabilit.

Super Luna din iulie se va afla în Capricorn, iar, conform Bustle, astrologul Ryan Marquardt a explicat ce înseamnă acest lucru:

„Capricornul are o voință incredibil de puternică și este capabil să realizeze orice își dorește dacă este dispus să lucreze și să rămână concentrat asupra obiectivului pe termen lung.”

Se pare că toți ne vom maturiza la jumătatea celei de-a șaptea luni calendaristice. Vom învăța să devenim imuni la critici și să ne dorim să evoluăm, dar raportându-ne doar la propria persoană. Până la urmă, devii mai bun când te întreci pe tine cel din trecut.

„Această lună plină s-ar putea simți ca și cum ai trece un prag. În sfârșit, nu o să-ți mai pese de modul în care te văd alții și urmărești ceea ce crezi că te va face fericit, indiferent de felul în care îți schimbă reputația în ochii celorlalți.”, a mai spus astrologul pentru sursa citată.

Berbec
Te vei întreba dacă te afli unde trebuie din punct de vedere profesional. S-ar putea să realizezi că locul de muncă nu îți mai aduce satisfacții, așa că va fi necesară o schimbare. Vibrațiile Lunii Pline te vor ajuta să iei decizia corectă.

Taur
În perioada următoare, toată lumea va fi la picioarele tale. Gândește-te ce vrei să faci și vei pune în aplicare tot ce îți trece prin minte, fiindcă te afli în sezonul reușitelor absolute!

Gemeni
În general, ai tendința de a explora cât mai multe domenii. Acum o să găsești ceva care te atrage mai mult și te vei axa strict pe acea zonă. Rezultatele vor fi pe măsură, pentru că nu vei mai pierde energia în mai multe locuri.

Rac
Trebuie să te gândești dacă ai probleme în relațiile tale, iar Luna te va ajuta să le rezolvi. O să aprofundezi conexiunile pe care le ai cu oamenii din jur și vei realiza că există o persoană alături de care te simți mai în siguranță ca niciodată.

Parteneri fericiți care își găsesc liniștea într-o îmbrățișare.

Leu
Vei dori să îi ajuți pe ceilalți, să le faci bine la fiecare pas. Totuși, e absolut necesar să ai grijă de tine, să te asiguri că mintea, trupul și sufletul îți sunt în armonie deplină. Nu te grăbi să pui binele altora pe primul loc.

Fecioară
Această Lună Plină ar putea aduce în atenția ta o rană mai veche din trecut. Ca să te simți mai bine și să depășești ușor trauma, trebuie să faci o auto-examinare și să vezi ce trebuie să schimbi la tine. Energiile acestei perioade îți vor da curaj să devii cea mai bună versiune a ta.

Balanță
O să fii mai introvertit/ă ca de obicei, dar ai nevoie de câteva zile mai liniștite. Doar așa vei descoperi ce îți dorești și care latură a ta îți place mai mult. S-ar putea să îți dai seama că este mai bine să stai retras/ă, decât în compania oamenilor care te judecă.

Scorpion
Sub lumina Lunii Cerbului vei simți nevoia să te înconjori de persoanele dragi și să fructifici toate conexiunile pe care ți le-ai creat. Ai șanse foarte mari să descoperi cine îți este prieten și cine nu.

Săgetător
Ai nevoie să trăiești mai mult în prezent și să lași trecutul în urmă. Acest eveniment astral îți va deschide ochii și te va ajuta să realizezi că nu trebuie să te compari cu nimeni, ci să fii unic/ă. Ești special/ă și nu ai de ce să te afli în competiție cu altcineva.

Capricorn
Vei pune la îndoială identitatea și scopul tău pe această lume, așa că vei încerca să îți dai seama încotro ar trebui să te îndrepți. Dacă te lași ghidat/ă de Super Lună, vei înțelege tot ce ai de făcut.

Vărsător
Vindecarea va deveni prioritatea ta și te vei retrage în singurătate. Îți va fi mai bine după ce vei primi îndrumare de la minunata Lună Zmeură. Las-o să îți călăuzească fiecare pas.

Pești
În aceste zile îți vei analiza toate relațiile și te vei îndepărta de oamenii care nu îți aduc bucurie și care îți dau o stare de neliniște. Trebuia să faci o astfel de curățenie spirituală mai devreme, dar poate ai așteptat să simți influențele acestui eveniment astral.

Vrei să știi trebuie să faci pentru a simți influențele pozitive alea acestui eveniment astral?E nevoie doar să adopți o gândite optimistă și vei atrage numai lucruri bune în viața ta:

  1. Meditația te-ar putea ajuta să realizezi ce îți dorești și ce ai de făcut pentru a ajunge să trăiești viața pe care o meriți;
  2. Stabilește-ți intențiile și exprimă-ți recunoștința pentru fiecare pas mărunt pe care îl faci sau pentru fiecare binecuvântare pe care o primești;
  3. Fă curățenie în casă și în viață ca să faci loc pentru lucrurile bune care vor veni.

Ce spui? Crezi că semnul tău zodiacal va primi ce își dorește de la Luna Cerbului?

Citește și: Horoscopul lunii iulie 2022: atmosfera e incendiară, iar karma își arată atât darurile, cât și colții

Surse foto: Unsplash, Unsplash

Surse articol: PopsugarSpaceBustle

Articolul urmator
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Săgetător
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Săgetător
Ce super-eroina esti?
Incepe quiz
Ce super-eroina esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.