Horoscop
Înapoi la

Zodii care suferă de sindromul salvatorului

Zodii care suferă de sindromul salvatorului

Redactor Andreea Baluteanu

Cu siguranță ți s-a întâmplat să treci printr-o problemă, fiind însă complet capabilă să o rezolvi singură, dar să fii obligată să accepți ajutorul unei alte persoane, care dorește să se erijeze în salvatoarea ta. Sunt zodii care pur și simplu nu pot sta liniștite știind că cineva din anturajul lor suferă. La unele dintre ele, instinctul acționează ca un veritabil erou din filme, împingându-le să sară în ajutorul celorlalți. Altora inima bună le dă ghes să ofere totul pentru cei din jur.

Fie că sunt eroine de basme sau protagoniste de filme moderne de acțiune, semnele de mai jos suferă de sindromul salvatorului, reacționând de fiecare dată când „miros” problemele în jurul lor.

Zodii care te salvează și atunci când nu ai nevoie

Sunt ca o mană cerească atunci când nu te mai descurci, dar pot deveni iritante atunci când te afli în control!

super woman

Berbec

Nu degeaba este Berbecul prototipul liderului absolut: i se pare că nimeni nu face lucrurile mai bine ca el, iar menirea sa este să controleze cu autoritate tot ceea ce se află în jurul său, fie oameni, servicii sau chiar fenomene ale naturii. Această zodie are însă și o inimă bună, care îl încurajează să sară și în foc pentru cei pe cei aflați în disperare sau suferință.

Deși nu am putea nega faptul că are suflet de erou, nu putem trece nici peste faptul că modul în care își impune susținerea este ușor... iritant. Berbecul sparge bariere ale intimității fără nicio problemă și „intră cu cizmele în viața ta”, cu autoritatea și energia care îl caracterizează. Însă atunci când nu simți nevoia să fii salvată, atitudinea sa te va scoate din minți!

Balanță

Balanțele sunt iubitoare de ordine, de justiție și de frumos, așa că vor reacționa de fiecare dată când aceste plăceri ale lor sunt amenințate. O fire sociabilă și calmă, această zodie se va aprinde precum o torță în momentul în care cineva pare nedreptățit, tratat urât sau pur și simplu trecut cu vederea. Din prințesa de basm cu rochii de poveste, Balanța va deveni un fel de Robin Hood care nu se teme să impună justiția.

Cu greu ai putea reproșa acestei ființe fermecătoare faptul că ți-a oferit ajutorul, pentru că, deși devine un salvator de nevoie, ea o face cu toată delicatețea din naștere, fără a apela la autoritatea enervantă a Berbecului. Cu toate acestea, și Balanța are unele idei fixe, fiind convinsă că ea știe mai bine decât orice pe unde șerpuiește granița dintre bine și rău, iar, atunci când concepțiile voastre se bat cap în cap, parcă nu ți-o mai dorești pe post de eroină salvatoare.

Vărsător

Această ființă aparent indiferentă, îndrăgostită de independența sa, se va transforma într-un super erou justițiar de câte ori armonia este amenințată. Vărsătorul nu are însă motivația Balanței, nefiind afectat în mod personal de denaturarea tabloului frumos din jurul său, ci salvează dintr-o misiune sacră, aceea de a proteja umanitatea. Cu alte cuvinte, nu îi pasă de tine, personal, ci se implică în viața ta pentru că așa îi dictează conștiința sa de Wonder Woman.

Cu toate acestea, și Vărsătorul, cu toate argumentele sale filosofice, ajunge să „sufere” adesea de acest complex al salvatorului. Imaginându-se drept un protector cosmic, el trece cu vederea faptul că, cel mai adesea, ajutorul său nu este dorit. Până la urmă, cine vrea ca viața să îi fie invadată, chiar dacă cu un scop nobil, de o persoană care a ignorat-o cu superioritate până atunci?

femeie salvatoare

Pești

Dacă zodiile de mai sus au fiecare argumentul lor puternic pentru a fi „salvatorul de serviciu”, Peștilor nu le-ar ajunge toate degetele de la mâini și de la picioare pentru a-și expune motivele. Inima bună, spiritualitatea, instinctul de a proteja, empatia, toate i-au transformat în adevărați îngeri, care nu suportă să vadă suferință fără a se implica.

Partea problematică este că, deși nimeni pe această lume nu te va consola la fel de bine precum un Pește plin de compasiune, nu poți afirma același lucru despre soluțiile pe care aceste semne le aduc problemelor tale. Deși plini de imaginație și, fără îndoială, extrem de inteligenți, Peștii sunt aproape complet lipsiți de spirit practic. Mai mult, cu toate că pot conjuga o energie fabuloasă și o putere ieșită din comun atunci când îți oferă ajutorul, nu sunt chiar cele mai rezistente ființe din zodiac. Cu alte cuvinte, umărul lor nu va fi destul de solid atunci când va trebui să te susțină să te ridici din praf, așa că nu poți nota chiar cu calificativ maxim misiunea lor de salvator.

Deși aceste zodii au permanent tendința de a te salva și merită cu siguranță apreciate pentru inițiativa lor, ele exagerează de multe ori în misiunea lor, demonstrând că suferă de complexul de salvator.

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă
Testul care îți spune dacă ești psihopată
Incepe quiz
Testul care îți spune dacă ești psihopată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.