Horoscop
Înapoi la

Zodii de apă: ce semne fac parte din această categorie și ce trebuie să știi despre ele

Zodii de apă: ce semne fac parte din această categorie și ce trebuie să știi despre ele

Redactor Raluca Margean

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Sunt trei zodii de apă, și anume: Rac, Scorpion și Pești. În timp ce aceste semne zodiacale au fiecare puterea și caracteristicile lor specifice, există anumite elemente comune care le definesc pe toate, si anume: sensibilitatea, creativitatea și intuiția fantastică. Zodiile de apă își trăiesc viața după cum le dictează emoțiile și instinctul lor puternic, acțiunile și deciziile lor bazându-se foarte mult pe sentimente. Aceste zodii se îndrăgostesc foarte puternic și pentru ele familia este întotdeauna pe primul loc. Descoperă în acest articol detalii neștiute despre personalitatea și trăsăturile de caracter al persoanelor din zodiile de apă.

Simbolurile zodiilor de apa rac, scorpion și pești

Care sunt zodiile de apă?

În astrologie există 12 semne și case zodiacale, iar aceste zodii sunt împărțite în patru elemente primordiale: Aer, Apă, Foc și Pământ. Cele 4 elemente influențează individualitatea fiecărei zodii și le oferă anumite trăsături distincte. Zodiile de apă sunt: Rac, Scorpion și Pești și, deși au anumite caracteristici comune, cele trei semne zodiacale sunt foarte diferite unele de altele.

Racul este emotiv, dar stăpân pe sine. Scorpionul este mai dezorganizat, iar Peștii sunt visători, trăiesc în propriul lor univers, un loc în care nu lasă foarte multe persoane să intre. Punctul comun al celor trei zodii este emoția, intuiția.

Având un instinct puternic, fiind extrem de emoționale și sensibile, zodiile de apă sunt, de obicei, la fel de misterioase ca însuși oceanul. Asemenea apei, persoanele din aceste zodii îți pot oferi prospețime sau te pot îneca în adâncurile lor. Se adaptează rapid la orice, dar le place să aibă o siguranță, ceva solid în viața lor, la fel cum apa are nevoie de un recipient pentru a sta pe loc, altfel se prelinge, se absoarbe, dispare!

Ce reprezintă semnul apei în zodiac?

Zodiile de apă sunt foarte greu de manipulat. Conform site-ului womenshealthmag.com, aceste semne zodiacale au o intuiție puternică, astfel reușesc să ”citească” foarte bine oamenii și să vadă care sunt intențiile reale ale persoanelor cu care au de-a face.

Dacă Aerul este intelectualul, Pământul pragmatismul și Focul dinamismul, Aerul este caracterizat prin suflet și emoție. Semnele de apă își călăuzesc viața după sentimente și instinct. Ei iau decizii în funcție de cum le dictează inima, atât pe plan sentimental, cât și profesional. Ei se atașează la un nivel profund de oameni și țin foarte mult și la obiectele lor. De asemenea, deși le face plăcere să fie înconjurați de persoane dragi, sunt firi introvertite și misterioase, nu își împărtășesc foarte ușor emoțiile decât atunci când se simt în siguranță. Doar după ce au stabilit că pot avea încredere în cineva, se vor deschide față de persoana respectivă.

Ce caracteristici are fiecare zodie de apă în parte?

Deși au puncte comune, zodiile de apă sunt foarte diferite între ele. Descoperă în continuare ce anume le distinge unele față de altele.

Zodia Rac și Apa

Semn zodiacal Rac

Racul este cel mai sentimental semn, nu doar din zodiile de apă, ci din întregul zodiac. Un Rac nu se va înțelege niciodată bine cu oamenii insensibili, cu cei care nu se gândesc și la nevoile altei persoane. O persoană născută sub acest semn cardinal de apă se străduiește din toate puterile să îi facă pe cei din jurul lui să se simtă cât mai în siguranță posibil și, prin urmare, așteaptă același lucru din partea persoanelor dragi.

Dacă primesc asta de la partenerul lor, Racii vor fi loiali pentru totdeauna. Își vor canaliza întreaga energie să-și umple de afecțiune persoana iubită și vor face tot posibilul ca aceasta să fie fericită. Dar, dacă se simt trădați, se vor retrage rapid în carapacea lor.

De asemenea, Racii simt rapid energia dintr-o încăpere. Ei sunt foarte sensibili la mediul lor, dar și extrem de autoprotectori, cee ace îi determină să fie foarte atenți la oamenii din jurul lor. La început își arată cochilia dură și de aceea sunt percepuți adesea ca firi reci, distante. Cu timpul însă, Racii își dezvăluie natura blândă, compasiunea autentică și capacitățile mistice.

Totuși, durează o perioadă destul de îndelungată până să ajungi să-i cunoști cu adevărat deoarece este dificil să convingi un Rac să vorbească deschis despre sine. Dar, dacă poți face asta fără să-l faci să se simtă amenințat, vei construi o relație de încredere de lungă durată. Racul îți va fi foarte loial și te va uimi cu angajamentul și profunzimea lui emoțională.

Zodia Pești și Apa

Semn zodiacal Pești

Peștii sunt guvernați de Neptun, planeta viselor, fanteziei, iluziilor și iubirii universale, astfel nu este de mirare că este cel mai ”aerian” semn din zodiile de apă. Peștilor le este dificil să-și stabilească limite deoarece sunt preocupați în mod înnăscut de salvarea celor defavorizați. Sunt profund conectați cu lumea din jurul lor, sunt empatici și adepți ai iubirii necondiționate. Deși acest lucru pare bun în esența sa, poate fi o provocare pentru Pești, deoarece oamenii adesea îi împovărează cu problemele lor.

Fiind un semn mobil, Peștii se adaptează fără efort la mediul înconjurător. Sunt clarvăzători, persoane creative și pline de imaginație. Amabili și blânzi, le place să fie înconjurați de muzică, oameni frumoși și dragoste. Peștii sunt mistici, astfel dacă vrei să-i atragi, demonstrează-șe că ești interesat de spiritualitate.

Zodia Scorpion și Apa

Semn zodiacal Scorpion

Scorpionul este semnul fix din zodiile de apă, ceea ce înseamnă că apa care îl guvernează este și ea fixă, protejându-l astfel de tot ceea ce i-ar putea face rău. O persoană născută sub acest semn zodiacal are o natură enigmatică și de aceea poate părea inabordabilă, dar în realitate, aceasta este modalitatea unui Scorpion de a-și proteja inima. Un Scorpion va prefera întotdeauana să aibă puține conexiuni profunde decât foarte multe superficiale.

În relațiile cu ceilalți oameni, Scorpionul este onest, te sprijină și îți este foarte loial. De exemplu, dacă te găsești vreodată într-o situație fără scăpare, Scorpionul din viața ta este cel care te va ajuta să găsești o soluție sau să găsești pe cineva care te poate ajuta. Un Scorpion nu vas ta pe gânduri și te va sprijini dacă poate, dar în clipa în care simte superficialitatea sau înșelăciunea, va fugi de tine mâncând pământul.

La fel ca celelalte zodii de apă, Racul și Peștii, Scorpionul este extrem de clarvăzător și intuitiv. Dar, ceea ce face acest semn zodiacal unic este înțepătura sa veninoasă distinctivă. Scorpionul stă la pândă și lovește atunci când te aștepți mai puțin. Asta nu înseamnă că intențiile lui sunt neapărat nefaste. Pur și simplu, Scorpionul știe ce vrea, muncește din greu pentru tot ce are și este dispus să facă orice pentru a obține ceea ce își dorește.

Cu cine sunt compatibile zodiile de apă?

De obicei, semnele zodiacale din cadrul aceluiași element sunt compatibile, astfel zodiile de apă se simt cel mai bine cu parteneri tot din zodii de apă. Între două semne de apă, romantismul este foarte puternic și acest cuplu se va înțelege intuitiv. Ei își bazează relația pe îngrijirea partenerului și pe dezvoltarea unei conexiuni emoționale cu adevărat puternice. Le place să-și împărtășească unul celuilalt ceea ce simt și să creeze amintiri împreună.

În ceea ce privește compatibilitatea cu celelalte elemente, Apa se înțelege cel mai bine cu Pământul. Așa cum apa ajută la cultivarea pământului, iar pământul ajută la menținerea apei în siguranță, între cele două semne zodiacale Apă-Pământ se poate stabili o legătură naturală, trainică.

În schimb, între Foc și Apă nu există prea multă înțelegere. Cele două semne zodiacale se simt „în afara elementului lor” într-o astfel de relație deoarece nu împărtășesc aceleași scopuri în viață. Așa cum apa stinge focul, semnele zodiacale din elementul Foc simt că zodiile de apă nu-i lasă să se desfășoare așa cum își doresc.

Nici semnele de Aer nu se înțeleg foarte bine cu zodiile de Apă deoarece persoanele din zodiile de Aer sunt prea logice și bazate pe fapte în comparație cu sentimentalii din Apă.  Pur și simplu Apa este prea sensibilă pentru Aer.  

Ce personalitate au zodiile de apă?

Femeie cu pălărie care râde

Pe lângă sensibilitatea și intuiția lor extraordinară, semnele de apă au și alte trăsături interesante de care trebuie să știi. Iată câteva dintre acestea:

  • Sunt distrase ușor și pot fi foarte indecise. Prea multe opțiuni îi pot lăsa uneori copleșiți și, de cele mai multe ori, se chinuie să ia orice decizie. Sunt, de asemenea, cunoscuți pentru că sunt ușor distrași și pot trece de la acordarea unei atenții sporite într-un moment la a fi complet detașați, undeva departe în lumea lor. Ei nu o fac din nepolitețe, ci pur și simplu pentru că nu se pot abține!
  • Sunt persoane misterioase. Persoanelor din zodiile de apă le place să-și țină anumite lucruri foarte private și nu își împărtășesc ușor gândurile și emoțiile. Ele ridică adesea un zid în jurul lor atunci când sunt în preajma unor persoane pe care nu le cunosc sau în care nu au încredere.
  • Au o imaginație extrem de bogată și sunt persoane foarte creative. Semnele zodiacale de apă au un fel unic de a privi viața. Imaginația lor nu are limite, au vise mari și nu se împiedică de reguli și convenții!
  • Sunt firi romantice. Dacă ești într-o relație cu un semn de apă, trebuie să te pregătești pentru gesturi pline de afecțiune și romantism. Fiind persoane foarte pasionale, te vor copleși cu flori și surprize plăcute. Vor face orice să te simți fericită.
  • Pot lua lucrurile prea personal. Din cauza sensibilității lor extreme, semnele de apă pot lua lucrurile prea personal și, astfel, se pot supăra foarte ușor. Adesea persoanele din zodiile de apă își schimbă rapid starea de spirit și pot fi foarte suspicioase.

Cum stau cu dragostea semnele acvatice?

Cuplu de îndrăgostiți într-o pădure

Când vine vorba de dragoste, atunci când își aleg un partener, zodiile de Apă așteaptă și urmăresc cu răbdare din umbră. În special Scorpionul își testează partenerul, punându-l în diferite situații. El nu se aruncă niciodată cu capul înainte într-o relație de lungă durată deoarece își dorește afecțiune profundă, stabilitate, confort psihic și mai ales, o conexiune foarte puternică, telepatică, magică. Dacă iubirea nu le oferă totul acestor semne zodiacale, nu vor fi niciodată pe deplin fericite.

Natura enigmatică a zodiilor de apă este ceea ce îi face atât de seducători și atrăgători. Însă, misterul lor este o modalitate de a se proteja din punct de vedere emoțional. Deoarece se ghidează doar după sentimente și emoții, semnele de apă sunt foarte sensibile și se rănesc ușor. De aceea, tind să nu se deschidă atât de ușor partenerilor. Însă, dacă și-au dat seama că pot avea încredere în partener, atașamentul și loialitatea lor sunt extrem de puternice.

Din cele trei semne de apă, Scorpionul este cel mai strâns asociat cu sexul, însă sexul nu înseamnă doar plăcere pentru acești scorpioni senzuali. Ei tânjesc la apropierea fizică, iluminarea spirituală și intimitatea emoțională pe care sexul le poate oferi.

Sănătatea semnelor de apă

Cele mai multe probleme de sănătate cu care se confruntă zodiile de apă sunt cele pe plan mental și emoțional. Fiind persoane foarte sensibile, tind să reacționeze exagerat la foarte multe lucruri și sunt predispuse la boli cronice.

  • Racul

Acest semn zodiacal tinde să se ascundă sub carapacea lui tare. Însă, dacă nu își exprimă sentimentele și nu se eliberează de durere și supărare, poate suferi de indigestie, probleme gastrointestinale și boală de reflux gastroesofagian. În afară de probleme de stomac, Racul poate avea schimbări bruște de dispoziție și poate suferi de depresie. Pentru a scăpa de astfel de probleme, Racul ar trebui să se deschidă mai multe, să vorbească mai des despre ceea ce îl supără.

  • Scorpionul

Cea mai mare sensibilitate a Scorpionului în ceea ce privește sănătatea este sistemul hormonal și de reproducere. Din cauza intensității emoțiilor și sentimentelor pe care le are, Scorpionul poate dezvolta afecțiuni hormonale, diabet pe fond de stres sau probleme urinare din cauza lipsei hidratării. Pentru a evita astfel de boli, Scorpionul ar trebui să evite emoțiile negative și să fie mai optimist.

  • Pești

Acest semn este cel mai idealist din zodiile de apă, prin urmare sistemul nervos poate fi afectat. Fiind extrem de visătoare, o persoană din zodiac Pești poate fi foarte ușor dezamăgită și copleșită de probleme. Din această cauză, poate avea probleme cu articulațiile, precum artrită și probleme de picioare. De asemenea, pot avea un sistem imunitar mai slab, de aceea ar trebui să se odihnească mai mult și să încerce să mănânce cât mai sănătos. În plus, este recomandat să evite mâncărurile prea sărate și alcoolul.   

Zodiile de apă: bani și carieră

Aceste semne zodiacale sunt foarte atente cu banii și nu le place să rămână fără o sursă de venit. Cu toate acestea, deoarece sunt foarte generoși, pot avea probleme să-și țină evidența banilor.

Persoană care ține în mână bancnote de 100 dolari

Scorpionii se pricep să facă bani, însă pot fi impulsivi. Racii petrec de multe ori cu nesăbuință, dar au noroc cu partenerii de viață deoarece aceștia îi readuc rapid înapoi la realitate. Peștii nu sunt atât de organizați, dar sunt norocoși când vine vorba de bani. Nu duc lipsă de bani, dar fiind buni la inimă, fa multe opera de caritate. Dacă rămân cu bani după aceea, îi vor investi în hobby-urile lor.

În ceea ce privește cariera, zodiile de apă ar trebui să-și aleagă meserii în care își pot exprima creativitatea și în care își pot pune valoare empatia și generozitatea. Ar fi foarte buni artiști, scriitori, asistenți sociali, avocați, medici veterinari sau psihoterapeuți.

Așadar, zodiile de apă sunt profunde, sensibile și extrem de intuitive. Se ghidează în viață după emoții și sentimente și își doresc conexiuni puternice, telepatice. Dacă partenerul tău este un semn de apă, este important să-i oferi multă afecțiune, doar așa relația voastră va fi de lungă durată.  

Surse foto: Unsplash.com, Pixabay.com

Articolul urmator
Ce regrete are un Berbec pe patul de moarte
Ce regrete are un Berbec pe patul de moarte
Tu stii ce apa bei?
Incepe quiz
Tu stii ce apa bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (106)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.