Horoscop
Înapoi la

Zodiile care trebuie să învețe să spună „NU”

Zodiile care trebuie să învețe să spună „NU”

Lorena Pintilie

Există un cuvânt din două litere, scurt, dar puternic, cu o însemnătate extrem de mare, care îți poate transforma dramatic viața. Este un cuvânt pe care l-am rostit cu toții la un moment dat, doar că unii nu îl folosesc atât de des pe cât ar trebui. Acest cuvânt are capacitatea de a schimba cursul evenimentelor dacă este spus la timp și cu rost.

Ești curios/curioasă despre ce cuvânt este vorba? Vorbim despre simplul, dar puternicul „NU!”. Care zodii au dificultăți cu el? Află de mai jos!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Multor persoane le vine greu să spună „NU”, indiferent de situație sau context. Chiar și cei care au exersat destul de mult comunicarea asertivă încă mai au momente în care, atunci când trebuie să răspundă cu o negație, oferă de fapt un „Da!” răspicat. Își dau seama abia mai târziu că s-au implicat în scenarii pe care și-ar fi dorit să le evite, doar pentru că nu au știut să comunice clar ceea ce își doresc.

„NU” este mai mult decât o negație, este o declarație a limitelor, o afirmare a valorii de sine și poate schimba total contextul atunci când este folosit eficient. Este un cuvânt care poate aduce echilibru în viețile oamenilor, însă unele persoane evită să îl adauge în vocabular din mai multe motive. Printre cei care nu știu sau nu vor să spună „NU”, regăsim adesea aceleași zodii.

Nativii de mai jos sfârșesc prin a spune da în momentele tensionate în care ar vrea să refuze, ceea ce le afectează viața. De ce? Haideți să aflăm împreună!

Zodiile care vor avea parte de bucurii uriașe în luna iunie

Rac

Se știe că Racul este o zodie a sufletului, a emoțiilor și a empatiei, mereu dispus să ajute. Este de-a dreptul minunat să ai în preajma ta o astfel de persoană, însă, chiar dacă pentru ceilalți prezența Racului este binefăcătoare, lui această empatie fără limite îi poate face rău. Nevoia continuă a acestui nativ de a avea grijă de cei dragi îl poate condamna la situații toxice în care, din dorința de a-l ajuta pe cel de lângă el, își neglijează propriile dorințe și așteptări. Se trezește apoi într-un scenariu negativ din care nu poate să iasă, doar pentru că nu a știut când să spună „NU”.

Ai această frică de respingere și ai impresia că atunci când spui „NU”, persoana care ți-a cerut ajutorul se va îndepărta automat de tine. Total greșit! Să spui „NU” din când în când nu va îndepărta persoanele care te iubesc cu adevărat și nici nu te va face mai puțin empatic și iubitor, Racule! Din contră, vei învăța că această negație, folosită când și cum trebuie, poate să te apropie de oameni prin faptul că le demonstrezi că știi să ai grijă și de tine, nu doar de alții!

Balanță

Balanța este persoana potrivită care să facă ordine și să aducă echilibrul în viața cuiva. Știe să producă armonie și să atenueze eventualele probleme care ar putea apărea prin simplul fapt că e 100% obiectivă.

Ești tăcută și atentă la nevoile celorlalți, încercând să rezolvi totul din umbră, fără a face prea mult tam-tam. Astfel, dragă Balanță, te trezești în situații în care nu te-ai fi aflat dacă ai fi spus nu atunci când trebuia.

Tânără care se uită în abis într-un decor natural muntos.

Să folosești acest cuvânt nu înseamnă că „faci o scenă”, că te răzvrătești sau că vrei să te impui. Deloc! Înseamnă că îți cunoști limitele și că e OK să îți exprimi părerea în mod liber chiar și atunci când diferă de cea a persoanelor din jur. Și crede-ne, uneori, faptul că spui „NU” la momentul potrivit te poate scuti de certuri și probleme mult mai mari în viitor. Este foarte bine să fii „pacificatorul”, dar nu în detrimentul propriei tale liniști. Amintește-ți, Balanță, că este perfect în regulă să spui „NU” atunci când îți sunt încălcate valorile sau limitele. Nu confunda armonia cu sacrificiul de sine.

Pești

Lumea Peștilor este formată, adesea, din vise și fantezii. Această latură boemă, dulce și gingașă a nativului îl determină să-și lase sentimentele să preia frâiele gândirii și să pună pauză rațiunii.

Trei zodii care au mereu impresia că nimeni nu le înțelege

Ești optimist, empatic, un sufletist desăvârșit care s-ar pune fără probleme în ipostaze incomode doar pentru a face un bine lumii. Însă această naivitate te poate costa foarte mult. Tinzi să lași lucrurile să decurgă de la sine fără a-ți pune amprenta asupra lor și de multe ori ies de sub controlul tău. Spune „NU” atunci când simți că situația se îndreaptă într-o direcție greșită, îți garantăm că te vei scuti de foarte multă suferință dacă vei pune în practică acest sfat.

Amintește-ți de asemenea că un refuz nu e sinonim cu o inimă de piatră, ci că îți impui limitele respectuos, din dorința de a nu îți face rău. Dacă îți provoacă suferință sau simți că pierzi controlul, ai voie să spui „NU”. De fapt, este chiar esențial.

Fecioară

Fecioara este cea care face ca situația să se desfășoare conform planului, asigurându-se că nimeni și nimic nu bruiază bunul mers al lucrurilor. Acest nativ este mereu în preajmă pentru a da o mână de ajutor chiar dacă își sacrifică timpul său prețios.

Este magnific să fii așa de implicat, însă nu prea te descurci când vine vorba de a-ți seta limite. Natura ta perfecționistă nu te ajută deloc atunci când vine momentul să spui „NU”, mai ales când cineva îți cere ajutorul. Te-ai gândit că ar fi mai bine să te pui pe primul loc atunci când te simți epuizat/ă? Uneori trebuie să faci un pas în spate. Învățând să răspunzi cu o negație îți va oferi odihna necesară și îi va ajuta pe ceilalți să se descurce pe cont propriu. Toată lumea câștigă! Vezi? Nu e nimic rău în a lăsa lucrurile să decurgă de la sine.

Este greu să spui „NU” atunci când cineva îți cere ajutorul, dar dacă simți că lucrurile îți scapă de sub control este necesar să o faci. Vei fi în continuare un om bun, un suflet empatic și călduros chiar dacă nu vei spune „da” de fiecare dată! Ai încredere în tine și setează-ți limite pentru binele tău.

Surse foto: Freepik

Surse articol: Collective World

Articolul urmator
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Ce trebuie sa schimbi la iubitul tau?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la iubitul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.