Acele momente când mama este singura persoană cu care vrei să vorbești

Acele momente când mama este singura persoană cu care vrei să vorbești

Redactor Divahair.ro

Orice fată își găsește refugiul în brațele mamei sale în momentele în care simte că nimeni altcineva nu o înțelege. Ai impresia că s-a prăbușit toată lumea peste tine, că totul merge prost și că nu îți iese nimic din ce ți-ai propus? Îmbrățișarea mamei poate face orice problemă să dispară, alinându-ți suferința și calmându-ți sufletul îndurerat. La pieptul ei nu există întristare pentru că știe întotdeauna ce să spună, astfel încât să te liniștească, făcându-te să te simți ca în copilărie, atunci când nu aveai nicio grijă.

Probabil momentele în care ai alergat la ea să îi spui of-ul tău nu pot fi numărate, dar sigur știi că există anumite lucruri despre care poți discuta numai cu persoana care ți-a dat viață. Mai jos găsești o listă menită să îți aducă aminte de cele mai intime subiecte de discuție dintre tine și mama ta. Iată acele momente în care mama este singura persoană căreia vrei să îi vorbești:

Personajele Cher și Charlote din filmul „Mermaids”

Sursa foto: Youtube

 1. Când cultivi primele tale plante
  Doar ea îți poate spune de câte ori să uzi florile și cum să le îngrijești pentru că este o adevărată enciclopedie. Știe de câtă apă și de câtă lumină are nevoie fiecare plantă în parte si te va sfătui mereu în cel mai bun mod posibil. Poți să îți faci în casă o adevărată seră, iar ea te va ajuta să ai grijă de toate.
 2. Când faci o greșeală jenantă în preajma altor persoane
  În fața ei nu ai de ce să te rușinezi pentru că te cunoaște cel mai bine, având în vedere că te-a crescut din primele tale zile de viață. Îți știe cele mai secrete gânduri și nimic nu o poate face să râdă de tine sau să te arate cu degetul. Nu o să te judece niciodată, indiferent de situație, fiindcă iubirea de mamă este mai presus de orice greșeală.
 3. Când ai inima frântă
  Inima ruptă a unei fete poate fi reparată doar de un părinte grijuliu, iar o mamă este cea mai în măsură să dea sfaturi, folosindu-se de propria experiență de viață. Va ști întotdeauna prin ce treci pentru că, la un moment dat, a fost în locul tău.
 4. Când ai probleme de sănătate
  Doar femeia care te-a născut poate să îți aline orice suferință și îți poate trata problemele de sănătate cu o simplă mângâiere. Când ai nevoie de pastile pentru o anumită afecțiune, se transformă imediat în cea mai experimentată farmacistă din lume și îți recomandă tratamentul perfect.
 5. Când nu știi cât poți păstra alimentele în congelator
  Ești mereu cu mintea în altă parte și îți este puțin greu să trăiești departe de familie? Dacă te-ai mutat de curând și abia ai învățat să gătești, la mama ta vei gasi cele mai bune îndrumări in domeniul gastronomiei și cu ajutorul ei vei obține cele mai gustoase preparate. Fără ea, fie ai muri de foame, fie ai mânca alimente expirate pe care le uiți luni sau ani de zile prin frigider.
 6. Când problemele cu tatăl tău te copleșesc
  Se spune că fetele se înțeleg mai bine cu tații, dar în viața reală nu se întâmplă întotdeauna așa. Poate că tu și tatăl tău aveți nevoie de o persoană care să vă medieze relația și să vă ușureze comunicarea, iar mama ea cea mai potrivită.
 7. Când îți este dor de casă
  Dorul de casă nu se va estompa niciodată, dar o convorbire cu ființa care te-a adus pe lume ți-ar putea face bine in situațiile delicate. Sun-o când îți lipsesc momentele din copilărie și lasă vorbele ei să îți mângâie sufletul cum o făceau când erai mică.
 8. Când te epilezi singură pentru prima oară și o bucată de ceară îți rămâne prinsă pe piele
  O domnișoară învață de la mama ei toate tehnicile de îngrijire pe care le știe. Cum ai putea să fii cea mai frumoasă și cea mai stilată dacă nu i-ai urma exemplul? Ea știe cum să îți explice fiecare detaliu, astfel încât să nu ai probele când vine vorba de metodele de epilat, coafat sau machiat.
 9. Când plângi și nu știi de ce
  Ți s-a întâmplat vreodată să plângi și să nu găsești un motiv concret pentru lacrimile tale? Poate ai adunat prea multe nemulțumiri și sunt atat de vechi încât nu le mai poți verbaliza. Ființa care te-a născut și te-a crescut îți poate înțelege suferința, chiar dacă tu nu o exprimi în cuvinte.
 10. Când boala te doboară și nu reușești să te ții pe picioare
  Ce medicament este mai bun decât supa caldă a mamei? Cine te poate pune mai repede pe picioare atunci când ești bolnavă? Grija ei exagerată îți va reface imediat corpul afectat de boală, dându-ți putere sa mergi imediat înainte.
 11. Când ai nevoie de un sfat bun pe care să-l aplici în relația de cuplu
  Se întâmplă adesea ca femeile să ceară sfatul altor doamne mai în vârstă în momentul în care nu știu în ce direcție sa meargă în relația de cuplu. O persoană cu experiență de viață ar putea să îți ofere din înțelepciunea ei, îndrumându-te spre calea corectă. Cine e mai potrivită decât aceea pe care o strigi „mami"?
 12. Când un/o prieten/ă te dezamăgește
  Cea mai bună prietenă a ta ar trebui să fie mama, fiindcă doar ea îți vrea binele mereu și te învață numai de bine. Nu va râde niciodată de probleme tale și nici nu le va folosi împotriva ta, ci va căuta soluții pentru a te ajuta să le rezolvi. Ea îți va arăta că prietenia adevărată există, chiar dacă alte persoane te-au dezamăgit, trădat sau mințit.
 13. Când nu crezi în tine
  Este normal să ai și momente în care îți pierzi încrederea și simți că nu poți merge mai departe. Dar persoana care ți-a fost mereu alături va ști ce să spună că să te încurajeze, îți va aminti de toate momentele grele pe care le-ai depășit și te va asigura că nu există munte pe care să nu îl poți muta din loc. Mama știe că ești puternică și face tot ce îi stă în putință pentru ca tu să crezi în tine și în forța ta interioară.
 14. Când nimeni altcineva nu îți înțelege umorul
  Te-a crescut și cunoaște cel mai bine felul în care transmiți ceea ce simți. Dacă oamenii din jur nu te înțeleg sau nu îți înțeleg glumele, îndreaptă-ți atenția spre ea și crede-o pe cuvânt când îți spune că ai umor. Toți suntem diferiți și este în regulă să existe persoane care nu se află pe aceeași lungime de undă cu tine.
 15. Când simți că totul se prăbușește
  Nu există suferință pe care o mamă să nu o poată alina, fiindcă vorba ei caldă și mângâiere blândă alungă orice durere. Dacă ți-ai pierdut de tot speranța și simți că multe greutăți apasă pe umerii tăi, mergi acasă si cuibărește-te în brațele ei.
 16. Când ai realizat ceva de care ești extrem de mândră
  S-ar putea să îți dorești să împarți cu ea bucuria unui lucru pe care l-ai creat. În acest mod, îi arăți că eforturile ei nu au fost în zadar și că ai ajuns să te descurci pe cont propriu, să îi calci pe urme și să ai realizări mărețe. În plus, ochii tăi se vor umple de bucurie când vei vedea că femeia cea mai importantă din viața ta este mândră de felul în care ai evoluat.
 17. Când ai nevoie de cineva care să îți spună adevărul și doar adevărul
  Poate ai aflat deja că nu toată lumea este sinceră și că ai în jurul tău și persoane care îți vor răul. Ele se pot folosi de unele trucuri și vor apela uneori la minciună pentru a te convinge de faptul că este greșit ce faci. Doar părerea mamei tale este în totalitate sinceră și îți va spune întotdeauna care este calea corectă. Ai grijă în cine ai încredere și nu lăsa pe nimeni să îți schimbe gândirea și concepțiile cu privire la adevăr.
 18. Când ai cele mai dureroase crampe menstruale
  Doar femeile înțeleg stările prin care trec în perioada aceea neplăcută a lunii. Nu ești singura fată care are nevoie de vorbele mamei ca să simtă că durerea crampelor menstruale se diminuează și este foarte bine să vorbești cu persoana care ți-a dat viață, mai ales dacă acest lucru te liniștește. De asemenea, este în regulă dacă nu vrei să discuți cu nimeni altcineva în acele zile.
 19. Când doar vrei să auzi că „totul va fi bine”
  Indiferent de greutatea momentelor prin care treci, nu trebuie să uiți că soarele răsare și după cele mai devastatoare furtuni. Dacă se întâmplă totuși să pierzi din vedere acest detaliu, femeia care te-a făcut mare ți-l va reaminti de fiecare dată. Îți va da exemple clare, folosindu-se de experiența ei de viață și îți va oferi siguranța că toate obstacolele vor trece. Vei învăța să îi calci pe urme și să devii puternică, așa că nu ignora sfaturile și învățăturile ei înțelepte.

Vezi în câte momente ți-a fost alături o singură persoană? EA! Ar trebui să îi mulțumești din suflet și să te bucuri că o ai alături. Arată-i în fiecare zi cât de mult o iubești și o respecți, iar ea va fi permanent lângă tine. Mulțumesc, MAMA! 🧡

Citește și: Mesaje de suflet de la mama pentru fiica ei iubită

Surse de inspirație pentru articol: BustleWhattogetmyWashingtonpost 

Surse foto: Youtube

Articolul urmator
O mamă singură care se străduiește să-și hrănească copiii îi cere lui Dumnezeu un semn și primește un mesaj de la un număr de telefon necunoscut
O mamă singură care se străduiește să-și hrănească copiii îi cere lui Dumnezeu un semn și primește un mesaj de la un număr de telefon necunoscut

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.