Povestea reală a 9 copii cu inimi de aur care au, cu drag, grijă de bătrâni, în ciuda vârstei lor extrem de fragede

Povestea reală a 9 copii cu inimi de aur care au, cu drag, grijă de bătrâni, în ciuda vârstei lor extrem de fragede

Redactor Divahair.ro

Persoanele în vârstă au nevoie de ajutorul tinerilor, măcar din când în când. Nu puțini sunt bătrâneii care nu mai au pe nimeni aproape sau care au fost uitați de familia lor, iar acum se simt singuri și neajutorați. Însă, din fericire pentru ei, există și oameni cu suflet mare care sunt dispuși să le ușureze ultimii ani din viață.

Găsești în rândurile de mai jos nouă povești înduioșătoare cu copii sau adolescenți, care au decis să le ofere o mână de ajutor bătrânilor care nu mai au pe nimeni! Ei sunt cei care ne dovedesc tuturor că bunătatea are o putere extraordinară într-o lume care, uneori, pare lipsită de speranță.

1. Un copil vizitează o bătrânică de mai multe ori pe zi pentru un motiv emoționant

Darrien Middleton nu a putut fi alături de bunica sa bolnavă atât de mult pe cât și-ar fi dorit. Bătrânica, Wilma, în vârstă de 78 de ani, s-a luptat cu cancerul și a ajuns să își petreacă mare parte a timpului pe veranda ei din Jackson, Tennessee. Chiar dacă familia sa nu are întotdeauna timp pentru ea, femeia este înconjurată de vecini care îi duc grija. Cel mai tânăr dintre aceștia este Caleb, în vârstă de șapte ani.

Micuțul și bunicuța au creat, în timp, o legătură profundă și chiar obișnuiesc să se vadă în fiecare zi. Își petrec timpul vorbind pe verandă ore întregi, iar Wilma este foarte recunoscătoare pentru prezența băiatului, care o vizitează cam de cinci ori pe zi.

Când Darrien l-a întrebat pe băiat de ce o vizitează atât de des, răspunsul lui a lăsat-o uimită. Voia să se asigure că bunica Wilma se trezea din toate siestele ei.

"El nu va ști niciodată cât de mult îl apreciez cu adevărat. Sper ca într-o zi să realizeze impactul pe care l-a lăsat în viața ei și a mea", a povestit Darrien Middleton, extrem de emoționată.

Imagine cu bunicuța Wilma pe verandă

2. Un copil vede un bătrân care se chinuie și îi răspunde într-un mod emoționant

Emma Cope a rămas uimită după ce a fost martora unei întâmplări emoționante în Kingstanding, Anglia. Ea a auzit un băiețel punându-i unui bărbat mai în vârstă o întrebare care i-a topit inima. Micuțul s-a oferit să care geanta grea a bărbatului, iar el a fost încântat să-i accepte ajutorul. Femeia a mai povestit că bătrânul și micuțul mergeau împreună, la pas. Chiar dacă bărbatul mergea foarte încet, băiețelul i-a respectat ritmul.

Emma a împărtășit această poveste în mediul online, specificând că "bunătatea nu a dispărut". Postarea ei a făcut mulți oameni să zâmbească, iar unii dintre ei și-au exprimat fericirea în secțiunea de comentarii.

"Acest lucru m-a emoționat. Îmi dă o mare speranță pentru tânăra noastră generație. Bravo și felicitări părinților și familiei acestui mic domn", a menționat cineva.

Imagine cu un copil care cară geanta unui bătrânel

3. Copiii tund gazonul vecinei lor

După ce au aflat că vecina lor de 75 de ani ar putea fi condamnată la închisoare din cauza felului în care arăta gazonul ei, câțiva băieți au decis să îi dea acesteia o mână de ajutor. Iarba de pe proprietatea ei depășea limita de 18 inci din Texas.

Bătrânica nu încălcase niciodată legea, dar, pur și simplu, nu avea posibilitatea de a-și tunde gazonul. Din fericire pentru ea, copiii care locuiau alături s-au hotărât să o ajute. Unul dintre băieți, Blaine Reynolds, a menționat:

"Nu am cunoscut-o încă, dar are 75 de ani și are nevoie de ajutor la cosit. Măcar atât am putea face."

Frații Reynolds au promis că vor tunde gazonul femeii ori de câte ori va fi necesar pentru a se asigura că aceasta nu va trebui să meargă la tribunal. Gestul lor a lăsat-o pe bătrână înmărmurită.

"Este sfâșietor să văd că oameni pe care nici măcar nu-i cunoșteam au ieșit și au petrecut două ore în soare pentru mine", a spus ea.

4. Un copil de șase ani își hrănește străbunicul bolnav

Colton Keith, de doar șase ani, își ajuta cu mare drag străbunicul, care, din păcate, suferea de demență și Alzheimer. Bărbatul de 79 de ani era hrănit în fiecare zi de strănepotul său, care se bucura nespus de mult să-i poată fi aproape în ultimii ani din viață.

Îl servea de fiecare dată cu zâmbetul pe buze, după ce îi tăia mâncarea în bucăți micuțe și îi pregătea furculița. Mai mult de atât, îl întreba dacă îi place meniul său și îi oferea și apă de fiecare dată când cerea. În unele zile, chiar îi împingea scaunul cu rotile și îi punea pantofii în picioare.

"Acest copil are o inimă mare. Lucrez într-o unitate de îngrijire a bătrânilor. Unii rezidenți își văd rar familiile. Să-l văd pe acest copil ajutându-și străbunicul... Asta înseamnă foarte mult pentru el", a spus un internaut, după ce a aflat povestea lui Colton Keith.

5. Un copil își folosește economiile pentru a ajuta bătrânii

Cavanaugh Bell nu este un copil obișnuit de șapte ani. Micuțul cu inima de aur și-a dat seama că bunica sa ar putea fi în pericolul atunci când a izbucnit pandemia de coronavirus, așa că s-a hotărât să facă ceva pentru a o ajuta.

Pentru că nu-și dorea ca femeia de 74 de ani să iasă din casă și să se expună riscului de a se îmbolnăvi, el a început să-i trimită constant pachete cu mâncare sau cu alte lucruri de care avea nevoie. Ulterior, s-a hotărât să facă același lucru pentru alți cetățeni în vârstă care nu aveau pe nimeni altcineva. Pentru a face aceste lucru, el și-a folosit toți banii economisiți, primiți de zilele sale de naștere sau ca și cadou de Crăciun.

După ce au aflat povestea lui, alte persoane și-au dorit, de asemenea, să ajute, așa că au făcut numeroase donații pentru bătrânii din zonă.

"Scopul meu a fost să ajut 1.000 de persoane. Dar, până acum, am ajutat peste 8.000", a declarat Cavanaugh Bell în 2020.

Imagine cu Cavanaugh Bell și bunica sa

6. Un băiat oprește mașina mamei pentru a face un gest neașteptat

Oamenii au fost emoționați până la lacrimi când un băiat de opt ani din Milledgeville, Georgia, i-a cerut mamei sale să oprească mașina pentru a putea face ceva neașteptat. Micuțul a observat pe stradă o doamnă care avea nevoie de ajutor pentru a urca scările, iar el nu a putut rămâne indiferent. S-a dat imediat jos din autoturism și a fugit către ea pentru a se asigura că ajunge cu bine acasă.

A fost un simplu act de bunătate, dar a însemnat foarte mult pentru bătrânică. Ea i-a oferit la schimb pentru gestul său o îmbrățișare călduroasă.

7. Un adolescent se oprește zilnic la vecinii săi bătrâni și izbucnește brusc în lacrimi

Tiki Joyner Edwards și-ar fi dorit să locuiască mai aproape de iubiții ei părinți pentru a putea avea grijă de ei. Cu toate acestea, în viața lor a existat un înger păzitor.

Romemylion Mitchell, un adolescent cu suflet mare, locuia chiar peste drum de părinții lui Tiki și a clădit o legătură specială cu aceștia, chiar dacă nu era rudă de sânge cu ei. El vizita zi de zi cuplul de bătrânei pentru a se asigura că sunt fericiți și sănătoși.

Îi iubea foarte mult și, în ciuda programului său încărcat de la liceu, își făcea timp pentru ei. Pe tatăl lui Tiki îi însoțea la cumpărături, iar pe mama ei o ajuta la treburile casnice. Atunci când aveau nevoie, pur și simplu, de compania cuiva,  tânărul era întotdeauna acolo pentru ei.

Tiki Joyner Edwards a împărtășit pe Facebook un moment emoționant între mama ei și Romemylion. Cei doi stăteau îmbrățișați, iar conexiunea dintre ei era mai mult decât evidentă.

"Când Romemylion a văzut-o azi pe mama, a izbucnit în lacrimi și a ținut-o strâns în brațe. Ce binecuvântare. Am vrut doar să transmit ceva înduioșător în loc de veștile triste pe care le vedem și le auzim în fiecare zi.", a scris ea.

8. Un băiat a ieșit în fugă pentru a ajuta un cetățean în vârstă

Elvis Ingersoll, în vârstă de 14 ani, lucra la cafeneaua tatălui său în weekend, când a văzut că un bătrânel se afla în pericol. Fără să mai stea pe gânduri, a alergat spre acel om, aducând și un obiect de care avea mare nevoie.

Bătrânul a fost surprins de o furtună chiar în timp ce traversa strada și, din păcate, nu avea o umbrelă la el. Pentru a-l putea ajuta să se protejeze, adolescentul i-a oferit o umbrelă pe care unul dintre clienții săi o uitase în cafenea, în trecut.

9. Câțiva adolescenți observă un bătrân rănit pe stradă și opresc lângă el pentru a-l ajuta

Cinci adolescenți din Caldwell, Idaho, au fost numiți "eroi ai orașului" după ce au ajutat un bărbat în vârstă aflat într-o situație disperată. Aceștia mergeau să joace baschet atunci când l-au zărit pe stradă, chiar în timp ce cădea pe asfalt. Se împiedicase.

Băieții au oprit imediat mașina și s-au grăbit să îl salveze. L-au ajutat să se ridice, iar apoi l-au dus la unul dintre ei acasă. Voiau să îl liniștească și să îi curețe rănile.

Deși nu aveau nici cea mai mică idee despre asta, actul lor de bunătate a fost filmat de cineva. Erika Tovar i-a văzut pe adolescenți oprindu-se pentru a-l ajuta pe bătrânel și a făcut câteva fotografii. Ulterior, a distribuit povestea în mediul online, iar tinerii au primit multe laude din partea internauților pentru gestul lor.

Tu ce crezi despre aceste povești emoționante?

Citește și: Are 90 de ani și pedalează zilnic câte două ore, de mai bine de șapte ani, pentru a-și vedea soția. Așa arată iubirea adevărată

Surse foto: Lovewhatmatters, Facebook, Amomama, Facebook, Abcnews, Facebook

Surse articol: AmomamaLovewhatmattersAbcnews

Articolul urmator
Un băiețel care a rămas fără casă și a fost nevoit să doarmă într-un garaj izbucnește în lacrimi când aude că va avea un nou cămin
Un băiețel care a rămas fără casă și a fost nevoit să doarmă într-un garaj izbucnește în lacrimi când aude că va avea un nou cămin
Cate inimi ai frant?
Incepe quiz
Cate inimi ai frant?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.