Un bărbat a fost părăsit de soție după ce unul din copii lor a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul își crește singur cei 7 copii

Un bărbat a fost părăsit de soție după ce unul din copii lor a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul își crește singur cei 7 copii

Redactor Divahair.ro

Jeffrey Otte, alintat Jeff de apropiați, este paramedic și pompier în Shorewood, Illinois. Și-a dedicat toată viața salvării oamenilor aflați în pericol și nu s-a așteptat că într-o zi va avea și el nevoie de ajutor. Sau cel puțin nu la un așa nivel... Povestea lui este de-a dreptul înduioșătoare, căci are legătură cu familia, iubirea și sacrificiul.

Cel mai mare coșmar al său a început în decembrie 2015, când fiul lui cel mare s-a îmbolnăvit. Brandon a primit un diagnostic dur, după ce un neurolog i-a depistat o tumoare deasupra unuia dintre ochi. Avea histiocitoză cu celule Langerhans sau LCH - o formă extrem de rară de cancer, caracterizată prin acumularea în exces de globule albe în organism. Copilul avea la acea vreme doar nouă ani și mai avea acasă încă șase frați mai mici: Julie, Natalie, Emilie, Callie, Noah și Benjamin.

„Am fost șocat. Nu mă așteptam la asta.”, a mărturisit tatăl.

Jeffrey nu a stat pe gânduri și a început își susțină necondiționat fiul, pe Brandon, fiind convins că își va reveni dacă va primi sprijin și iubire. Din nefericire, soția lui nu a fost la fel de puternică și a ales să plece. L-a părăsit pe Jeff și i-a lăsat în grija lui pe toți cei șapte copii, fără să îi pese măcar o secundă de suferința lor.

26 ianuarie 2016 a fost ziua în care bărbatul s-a trezit singur, cu o responsabilitate uriașă. Trebuia să îngrijească pentru tot restul vieții sale șapte copii, dintre care unul bolnav de cancer. Deși a suferit un șoc uriaș, nu s-a lăsat doborât de această provocare. Le-a arătat micuților iubirea sa necondiționată și i-a ajutat inclusiv să nu simtă lipsa mamei.

„Când cineva îți spune că fiul tău are cancer, este efectiv un șoc...”, a spus el.

Pentru că îi era greu să se ocupe de toți în mod egal, a avut nevoie de un sprijin. Sora lui, Cindy McDorman a fost singura persoană disponibilă să îi ofere o mână de ajutor, așa că a început să stea cu nepoții ei când Jeff se ocupa de Brandon. Oricum, era singura lor rudă apropiată, așa că s-a bucurat și ea să știe că reprezintă un stâlp în educația micuților cu vârste cuprinse între 18 luni și 9 ani.

Din nefericire, familia Otte a primit o altă lovitură la scurtă vreme după cele două momente dramatice. Mătușa Cindy a fost diagnosticată cu cancer de sân în mai 2016. Femeia nu se afla pentru prima dată față în față cu probleme grave de sănătate. Ea mai trecuse prin alte intervenții chirurgicale în trecut, doar că de această dată situația era diferită.

A fost nevoie să suporte o dublă mastectomie pentru a putea învinge cancerul. În tot acest timp, lângă ea a stat Brandon, micuțul războinic al familiei, care nu și-a pierdut nicio secundă speranța. Cei doi s-au încurajat reciproc, iar mătușa a lăudat ulterior puterea, curajul și rezistența tânărului ei nepot.

Cu fiul și sora în spital, Jeff a trebuit să depună eforturi suplimentare și să își împartă timpul între muncă, spital și casă, acolo unde îl așteptau ceilalți șase copii. A fost și mamă și tată, dar nu și-a neglijat nici rolul de frate și a rezistat eroic în fața problemelor.
În cele din urmă, a acceptat ajutorul venit de la cei din jur. Conștient că nu poate plăti toate ședințele de chimioterapie pe care le făcea fiul său, a solicitat sprijinul unei comunități online.

A făcut o postare pe o pagină de strângere de fonduri online, care a fost înființată în august 2016. Jeff și-a scris povestea acolo, explicând că fiul său trebuie să facă mai multe ședințe de chimioterapie timp de 52 de săptămâni. De când a fost creat, contul GoFundMe a adunat rapid aproape toată suma de care bărbatul avea nevoie.

De asemenea, le-a cerut internauților să se roage pentru familia sa și să îl ajute să găsească persoane care pot avea grijă de copiii săi în timp ce el lucra cu normă întreagă. Oamenii s-au mișcat rapid și i-au arătat lui Jeff că are toată susținerea lor. Sfârșitului anului 2016 a fost cu adevărat special pentru familia lor și au primit chiar și un bonus de la străinii generoși. Micuții au ajuns pentru prima dată la Disneyland, California, într-o vacanță finanțată de „Fundația Make-a-Wish”.

Familia Otte a fost binecuvântată să primească și ajutorul celor din cadrul bisericii din care a început să facă parte din septembrie 2016. Nick Sandeno, pastorul bisericii, a dezvăluit că multe familii și mulți creștini au sărit să-l ajute și să-l susțină pe Jeff. În plus, omul bisericii l-a admirat pe tătic pentru dedicarea sa în creșterea copiilor, dar, mai ales, pentru răbdarea de care a dat dovadă.

La șapte ani distanță, Brandon este perfect sănătos și se bucură de familia minunată pe care o are. Pe 11 octombrie 2023 va împlini 16 ani, iar tatăl său este foarte fericit că a reușit să îl salveze.

Tatăl bolnav află că și fiica sa are cancer și este nevoit să aleagă între a se salva pe el sau pe ea

Surse foto: Facebook

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Doi soți au fost răpuși în aceeași zi de cancer. Nici măcar moartea nu i-a putut despărți
Doi soți au fost răpuși în aceeași zi de cancer. Nici măcar moartea nu i-a putut despărți
Ce fel de barbat ai fi fost?
Incepe quiz
Ce fel de barbat ai fi fost?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.