Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Obiceiul vestimentar al româncelor la care trebuie să renunțăm odată pentru totdeauna

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Pe măsură ce toamna înaintează, zilele devin din ce în ce mai mohorâte și mai friguroase. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la lumina din suflet. Putem îmblânzi vremea și putem aduce zâmbete în jurul nostru prin felul în care ne purtăm, prin emoțiile pozitive și, nu în ultimul rând, prin obiceiurile noastre vestimentare.

Da, este foarte adevărat: hainele și accesoriile vesele și colorate pot aduce bucurie în viețile oamenilor. Din păcate, multe românce au tendința deprimantă de a alege haine întunecate cum dă puțin frigul afară. Nuanțele noastre preferate de toamnă, maro, negru, gri, sunt poate practice, dar trebuie să privim mai atent efectele lor asupra minții și sufletului.

femeie in negru

Hainele ne schimbă starea emoțională

Unii oameni cred că schimbările de dispoziție se întâmplă doar în interior, dar acest lucru este complet greșit. Atunci când experimentăm orice fel de emoție, comportamentul nostru se schimbă și se creează un fel de avalanșă de sentimente, care ne influențează atât sufletul, cât și relațiile și alegerile. Expresiile noastre faciale, limbajul corpului, purtarea și chiar hainele pot reflecta această stare emoțională pe care o experimentăm. Și inversul este valabil: felul în care ne comportăm, gesturile pe care le facem, oamenii cu care ne înconjurăm și chiar veștmintele pe care le alegem ne pot schimba complet starea emoțională.

Cum afectează depresia alegerea hainelor

Când suntem deprimați facem totul altfel decât de obicei, iar amprenta noastră emoțională se regăsește și asupra lucrurilor. De exemplu, vestmintele pe care le purtăm reflectă starea noastră depresivă:
- nu mai facem eforturi să ne alegem hainele, de aceea aspectul nostru poate fi mai puțin îngrijit ca de obicei
- purtăm haine tip, precum blugi și pulovere închise la culoare și nu ne mai gândim deloc la feminitate și eleganță
- ne pierdem interesul pentru cochetărie și pentru a arăta bine. Alegem hainele la întâmplare, fără să mai punem preț pe aspectul lor, dar acest lucru ne poate atrage comentarii negative, care ne amplifică starea de deprimare.
- nu mai purtăm haine scumpe: atunci când suntem deprimați, credem că nu merităm să fim fericiți, nici să arătăm bine. Ca urmare a acestor credințe, am putea alege să purtăm haine ieftine.
- purtăm culori plictisitoare, pentru a nu atrage atenția asupra noastră. Persoanele deprimate evită, în general, culorile sau accesoriile strălucitoare.

Toamna nu trebuie să aducă deprimare în sufletul nostru

frunza colorata

Este vremea să tragem un semnal de alarmă pentru femeile care aleg haine sumbre în zilele întunecate de toamnă: acest obicei vestimentar trebuie abandonat. Românii sunt un neam vesel, cu tendințe solare, cu pasiuni aprinse, venite din rădăcinile noastre latine. Pentru ce să ne lăsăm atunci influențați de vremea potrivnică, în loc s-o înfruntăm cu zâmbetul pe buze?

haine colorate

Sursa foto: Pinterest

De aceea, în această toamnă, alege să lupți împotriva unui obicei învechit și dăunător, îmbrăcându-te în haine colorate, pline de vitalitate și purtând accesorii strălucitoare. Chiar dacă alegi o haină neagră sau gri, ieși din tipar cu mărgele multicolore, cu eșarfe diafane și pastelate sau cu genți șic, în nuanțe fosforescente.

Surse foto: Pixabay, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!