Unul dintre primele lucruri neplăcute care se vor face resimțite imediat după ce vei începe să porți un sutien nepotrivit este chiar durerea de sâni. Ea apar în mod special la femeile care poartă cupe de dimensiuni mare, care nu prea fac sport sau care sunt la premenopauză.
Există, totuși, mai multe moduri în care sutienul de o mărime nepotrivită poate conduce la durerea de sâni. Dacă este prea mic, de exemplu, acesta ar putea strânge pieptul, iar dacă este prea mare, sânii pot avea prea mult spațiu de mișcare, pot începe să sară și vor deveni sensibili.
În cele din urmă, dacă suferi de asimetrie mamară sau de alte anomalii, ai putea avea impresia că fiecare sutien este de mărimea greșită. În acest caz, este recomandat un consult la medic și, bineînțeles, poți lua în considerare o intervenție chirurgicală.
Citește și: Este sau nu periculos să dormi cu sutienul pe tine? Un medic ginecolog răspunde
Știm clar că femeile deținătoare de cupe mari suferă, în general, de dureri de spate. Tocmai de aceea, susținerea necorespunzătoare a sânilor poate contribui direct sau indirect la astfel de probleme. Un sutien bine ajustat promite să facă minuni în cazul în care durerile tale de spate proveneau de la greutatea pe care o au sânii.
Vezi și: Ce se întâmplă atunci când nu îmi spăl sutienul după aproape fiecare purtare
Da, chiar și durerile de umăr și de gât pot proveni tot de la un sutien nepotrivit. Cele concepute pentru sâni mai mari vin adesea cu bretele mai mari pentru a dispersa greutatea și a oferi mai mult sprijin. Din păcate, astfel de bretele pot duce la dureri de umăr, care pot contribui apoi și la durerile de gât. Dacă, totuși, durerile nu trec nici măcar după ce ai schimbat tipul de sutien, e clar că trebuie să vezi un medic!
Citește și: 5 trucuri care îți vor face sutienul să reziste mai mult
Tensiunea din mușchi care apare din cauza sutienului ales greșit poate aduce chiar și dureri de cap.
Un sutien mic, prea strâmt poate provoca, cu ușurință, iritații ale pielii din cauza frecării constante de aceasta. Dacă observi dungi roșii în zona în care este fixat sutienul, deasupra bustului, sub bust, pe spate sau pe umeri, ar trebui să încerci o mărime mai mare!
Citește și: Iritații sub sâni: de ce apar și cum le poți trata?
Sutienele se așează chiar deasupra cutiei toracice, iar unul mult prea strâns nu va face decât să confere durere puternică în aceea zonă. Sutienele cu sârme sunt, de obicei, vinovate pentru disconforturile de la nivelul cutiei toracice, iar dacă te confrunți cu asta, a sosit momentul să încerci un alt tip.
Citește și: Ce sutiene trebuie să porți dacă ai sânii mici
Care este principalul scop la sutienelor? Să îți ridice sânii și să îți ofere suport, clar! Însă dacă porți mărimea incorectă, se va întâmpla exact opusul. Dacă vrei să eviți lăsarea lor prematură, cere ajutorul unui profesionist în ceea ce privește alegerea unui sutien potrivit!
Atât timp cât nu poți adopta o postură corectă din cauza sutienului tău, trebuie să te aștepți, fără vreo urmă de îndoială, la numeroase dureri. Cele de sâni, de spate, de umeri și de gât pot rezulta, bineînțeles, de la faptul că nu reușești să îți menții coloana și spatele într-o postură normală "mulțumită" sutienului.
Află și: 10 lucruri pe care le spun sânii despre sănătatea ta
Și dacă un sutien ales incorect sau ajustat greșit este sursa tuturor atâtor tipuri de dureri, e clar că tot el este și vinovatul atunci când nu te simți bine. Jena, disperarea apar atunci când, pur și simplu, nu mai ai niciun control asupra disconfortului general din corpul tău. Fie că bretelele de la sutien sunt prea strânse, fie că te înțeapă sârmele sale, dacă simți cea mai mică urmă de durere în zona pieptului sau a spatelui, a sosit momentul să scapi de el!
Mamele pot fi deosebit de îngrijorate de disconfortul general redat de un sutien prost ajustat. Chiar dacă, după naștere, au nevoie de timp să se vindece, anumite schimbări care apar la nivelul corpului sunt permanente. Tocmai de aceea, o femeie care tocmai a născut și nu poate găsi un sutien care să nu jeneze ar trebui să ceară ajutorul unui specialist în domeniu!