cum iti pastrezi prosoapele de baie pufoase?

12:23, 23.06.2011
întreabă andra

Răspunsuri

Prosoape.Eu
(12:20. 06.02.2014)

Cum alegem prosopul
Pentru a putea sa ne alegem prosopul perfect trebuie mai întâi sa înțelegem ce este si cum se produce un prosop.
Pentru aceasta va trebui sa analizam mai multe caracteristici :scop, materialul, țesătura, grosimea, culoarea, temperatura de spălare.
In principal prosopul are rolul de absorbi apa chiar daca vorbim de un prosop de corp, fata sau bucătărie. Daca ne referim strict la prosopul de baie, acesta este făcut pentru a înlătura apa rămasa după baie pe corpul nostru.
Prosoapele, ca de altfel toate țesăturile, pot fii făcute din mai multe materiale. Sintetic, Bumbac sau combinație intre sintetic si bumbac. Cele sintetice nu își îndeplinesc scopul, acela de a absorbi apa. Pentru a testa un prosop avem de ales 2 metode de baza. Prima încercați sa absorbiți apa de pe o suprafața, daca apa dispare in totalitate prosopul conține cel puțin 50% bumbac. Cea de a doua metoda, cea distructiva este aceea de a da foc unui fir din prosop, atenție nu din cusătura ci din corpul prosopului. Daca acest fir miroase a plastic ars si după ardere se aduna într-o bobita de plastic ars , prosopul are mai mult de 80% sintetic.
Țesătura prosopului este si ea destul de importanta. Prosopul poate fii fabricat din fire subțiri si dese, acestea fiind cele mai bune, sau groase si mai rare. Firele foarte subțiri sunt si foarte scumpe. De asemenea firul prosopului poate fi mai lung sau mai subțire. Daca firul mai lung prosopul este mai pufos. Unele prosoape in special cele hoteliere au firele duble in țesătura pentru a conferi prosopului in aspect mult mai dens si a rezista mai mult.
Grosimea prosopului este important aceasta fiind caracteristica principala pentru determinarea calității prosopului.
Grosimea prosopului este data de densitatea acestuia ce se măsoară in gr/mp(grame / metru pătrat), aceasta poate varia de la 300gr/mp si poate ajunge si pana la 700gr/mp.
In funcție de prosopului acesta poate absorbi mai multa sau mai putina apa. In hipermarketuri găsim prosoape cu grosime cuprinse intre 360 si 500gr/mp, ultima grosime destul de rar. Majoritatea producătorilor sau importatorilor nu marchează prosoapele cu greutatea lor specifica. Daca va cumpărați prosopul dintru Hipermarket aveți posibilitatea sa determinați siguri greutatea acestora.
Aveți posibilitatea sa cântăriți prosopul apoi in funcție de dimensiunea acestuia puteți afla densitatea specifica. In continuare o explic am modul de calcul. Pentru acest calcul este foarte important sa facem transformările corecte pentru ca dorim sa lucram doar in metri si in grame. Primul pas trebuie sa afla aria prosopului, in general dimensiunile prosoapelor sunt scrise pe etichete dar in centimetri. Sa luam exemplu unui prosop de fata de dimensiune 50x90cm. Pentru a afla aria acestuia in metri pătrați trebuie sa transformam centimetri in metri sa sa înmulțim cele doua dimensiuni. Astfel înmulțim 0,9mX0,5M=0,45mp(metri pătrați). După acest calcul cântărim prosopul, atenție cantarele in magazine afișează de obicei greutatea in kg. Va trebui sa o transformam in grame. Sa presupunem ca prosopul are o greutate de 0,225 kg adică 225 gr. Pentru a afla greutatea specifica trebuie doar sa împărțim greutatea la aria obținuta. Astfel 225/0.45=500gr/mp. Aceasta greutate specifica este una ideala pentru un prosop. Prosopul ideal poate avea o greutate cuprinsa intre 450gr/mp si 550gr/mp. Mai jos de acest interval prosopul va fi prea subțire, iar mai sus va fi prea gros si o sa aveți probleme la spălat si uscat, in sensul in care daca sunt mai groase intra mai puține la mașina de spălat si se usucă mai greu.
Culoarea este cel mai ușor de ales fiind in funcție de preferința fiecăruia sau culoarea camerei de baie. La alegerea culori însă aveți in vedere mai mulți factori. Cel mai importanta este temperatura de spălare , daca alegeți un prosop cu o temperatura de spălare mica 30-40grade acesta se va decolora la mai repede daca depășiți des aceasta temperatura. Temperatura maxima pentru un prosop colorat este de 60grade, de la aceasta temperatura in sus nu se poate garanta rezistenta culorii.
Daca pornim de la scopul principal al prosopului si anume acela de a îndepărta apa de pe corpul nostru, se presupune ca facem baie pentru a deveni curați si astfel nu ar trebui sa ca prosopul sa adune mizerie, excepție făcând perioada de vara când prosopul poate aduna pielea ce cade de pe corp ca urmare a bronzului.
Din acest punct de vedere cel mai indicat prosop este cel alb pentru se poate vedea repede când acesta se murdărește, si nu dorim sa ne ștergem cu un prosop murdar. Dar cel mai important prosopul al poate fii spălat la temperaturi înalte fără a se decolora. Majoritatea prosoapelor albe din comerț recomanda o spălare intre 30 si 60 de grade, însă pot fii spălate si la 90 de grade fără probleme. Cele mai bune sunt cele care sunt făcute special pentru hotel cu inscripționarea de 90 de grade, acestea fiind trate special sa reziste permanent la spălări de 90 de grade si nu ocazional cum atribui sa faceți in gospodăria dvs. pentru a va asigura ca prosoapele dvs. nu mai au nici o bacterie sau acarieni.
Sursa
www.prosoape.eu

crisu
(03:52. 11.10.2011)

desi poate fi putin peste mana, incearca sa mai pui prosoapele la inmuiat in apa calda cu balsam dupa ce le-ai scos din masina.depinde de tine cat sa le lasi...1o minute, jumatate de ora max. garantez ca vor fi mai pufoase si mai parfumate ca oricand.desi e mai "primitiva", metoda asta m-a ajutat si pe mine locuind langa munte,unde apa e dura.. succes!

Alina
(16:31. 24.06.2011)

Din pacate, nu exista foarte multe solutii cu ajutorul carora sa obtii prosoape pufoase, mai ales daca apa din zona ta este atat de dura. Iti recomand sa adaugi la fiecare spalare calgon sau otet, deoarece acestea combat efectul calcarului. In plus, lasa-le sa se usuce natural si adauga la fiecare spalare o doza suficienta de balsam de rufe.

Răspunde și tu

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Tu ce ai răspunde?

    Va rugam sa completati campurile necesare.

      Ce sa faci pentru a fi mai atent si spontan?

      Bostiog Eofruzina - 12.12.2017

      La locul de munca ma refer.

      Va rugam sa completati campurile necesare.

        fructul de lime se poate da prin storcatorul cu melc cu tot cu goaja

        ungureanu - 16.09.2017

        nu contine diferite chimicale ce dauneaza organismului

        Va rugam sa completati campurile necesare.

          Va rugam sa completati campurile necesare.