Care este diferenta intre amic si prieten?

18:02, 13.09.2011
întreabă Ela

Răspunsuri

valer spin
(10:10. 20.12.2015)

Amic este primul stadiu al unei posibile relatii de prietenie! Prieten este statutul final la care se poate ajunge, dupa multe studieri reciproce, acceptari si stabiliri ale compatibilitatii reciproce! Putem vorbi de un adevarat proces de cunoastere reciproca si de satisfactie, legat de admiterea acestui statut complex, adica acela de PRIETEN!

mely
(12:04. 27.01.2015)

parerea mea, amicul e o simpla cunostinta, prietenul e o persoana in care ai incredere si te ajuta la greu, poate fi femeie sau barbat, iar iubitul e toate cele la un loc.....(si prieten si iubit)......Ca sa ai relatii intime cred ca ai nevoie de iubit, nu de prieten...asta-i parerea mea.....Gresesc cu cv?

maria florea
(00:06. 18.09.2011)

amicul e o persoana caruia nu-ti permiti si nu prezinta garantie,pe cind prietenul are mai multa responsabilitate in fata tuturor problemelor ale tale si ale lui amicul pina il faci prieten trebuie verificat pe cin prietenul deja e verificat si pus la incercare de asta il si numim prieten ptr. ca pe el te poti baza dar sti vorba aia fereste-ma doamne de prieteni ca de dusmani ma apar singur

Gabi
(21:09. 14.09.2011)

Daca prin prieten te referi la iubit, cred ca diferenta este mai mult decat clara. Daca faci referire la cealalta diferentiere, aceasta este legata de faptul ca un amic este in fapt o simpla cunostinta, cu care nu ai neaparat o relatie afectiva, ci una de simpla socializare. Pe de cealalta parte, prietenul este cel in care ai incredere, caruia ii spui secretele, caruia ii ceri ajutorul, cel cu care ai o relatie de reprocitate bine definita.

Răspunde și tu

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Tu ce ai răspunde?

  Va rugam sa completati campurile necesare.

   Va rugam sa completati campurile necesare.

    Va rugam sa completati campurile necesare.

     Va rugam sa completati campurile necesare.