2 răspunsuri
Antioxidantii;1. enzimele si cenzimele le gasesti in peste,lapte,carne,verdeturi si fructe, 2. vitaminele in special A, in fructele si zarzavaturile de culoare portocalie ,galbena ,verde inchis si rosie , vit C o regasesti in ardei iute , citrice , kiwi,fragi, varza rosii ,spanac,.vit E o regasesti in uleiul de masline ,porumb, alune , nuci , avocado , germeni de grau ,etc3.in saruri minerale mai ales in seleniu,zincsi mangan.Zincul se afla in special in carne ,peste,cerealee integrale , in legume ..seleniul in peste,lapte,carnea de manzat ,legume,, porumb,orz, orez,mandarine , napi ,spanacetc.Manganul in cereale integrale , nuci , arahide ,castane , legume ,.castane .fructe de padure,cartofi,vin ,ceai ,avocdo,cafeaua ,ghimbirul,cuisoare ,alge de mare ,s.a Ti-am dat principalele surse in care cantitatile se gasesc in val importanta pt organism.Chiar daca ti-am raspuns dupa un an , posibil ca aceasta informatie sa intereseze si alte persoane plus slaba participare la raspuns a NInei .
Printre alimentele bogate in antioxidanti se numara rosiile, broccoli, stafidele, nucile, ciocolata neagra, afinele si ceapa. De asemenea, ceaiul alb si vinul rosu sunt surse importanta de antioxidanti.
Răspunde și tu
Tu ce ai răspunde?
Ce trebuie sa manance un pacient cu boala constipatiei?
Gavrila Ionut | 25.10.2014- vezi 0 raspunsuri
- raspunde
- vezi 1 raspuns
- raspunde
- vezi 1 raspuns
- raspunde
- vezi 1 raspuns
- raspunde