A fost născută în închisoare, dar a ajuns studentă la Harvard! Prin ce greutăți a putut trece până la vârsta de 18 ani

A fost născută în închisoare, dar a ajuns studentă la Harvard! Prin ce greutăți a putut trece până la vârsta de 18 ani

Lorena Pintilie

O tânără din Texas, Statele Unite, și-a dezvăluit recent povestea incredibilă de viață. Fata a ajuns studentă la Harvard, una dintre cele mai prestigioase universității din lume, după o viață chinuitoare alături de tatăl său, care suferea de o boală psihică gravă. Internauții au fost uimiți când au aflat că tânăra s-a născut în închisoare, în timp ce mama sa era încarcerată. Sprijin i-a fost mentorul său, care i-a devenit a doua figură maternă și care a susținut-o să își atingă țelul.

Sky Castner, o adolescentă în vârstă de 18 ani, a devenit cunoscută pentru povestea sa de viață parcă scoasă din filme. Fata s-a născut în închisoarea din Galveston, în timp ce mama ei era încarcerată. Nou-născutul a fost luat imediat de la sânul mamei și dat în grija tatălui, care se confrunta cu o tulburare bipolară ce avea să îi facă viața fetei un adevărat coșmar. „M-am născut în închisoare”, așa începe scrisoarea lui Sky trimisă Administrației pentru admiterea la Harvard, pe care a conceput-o cu ajutorul unui profesor de la Universitatea din Boston.

În ciuda începutului său crunt în această lume, Sky a reușit să încheie liceul cu premiul al treilea și își va continua studiile la prestigioasa Universitate Harvard, unde va studia dreptul. În scrisoare, tânăra a menționat și numele mentorului său, Mona Hamby, care i-a devenit sprijin și o a doua mamă pe când adolescenta se afla în clasa a șasea. Tânăra își amintește cum a fost înscrisă de bibliotecara unității de învățământ la un program de mentorat pentru copiii care nu au parte de ajutor parental.

O femeie de 30 de ani și-a pierdut cunoștința din senin în aeroport și a murit fulgerător. A lăsat în urmă trei copii și o familie îndurerată

„Mi-a spus atunci: 'Știai că eu am fost la închisoare?'. Mi s-a împietrit inima! Cum putea un copil așa cuminte să fii trecut prin așa ceva? Atunci am realizat că o întâlnire pe săptămână nu o va ajuta cu nimic și am decis să fac mai mult de atât pentru ea”, își amintește Mona.

Mentorul i-a devenit a doua mamă

Povestea lui Sky Castner a devenit virală după ce Mona a publicat pe profilul său de Instagram o fotografie cu adolescenta, însoțită de un scurt rezumat al vieții ei. Internauții au aflat că nu numai că fata își câștigase un loc la Harvard, o unitate de învățământ prestigioasă din cadrul Ivy League, ci că va frecventa cursurile cu o bursă de merit care îi va acoperi absolut toate cheltuielile școlare.

Fata și-a propus să meargă la Harvard din școala generală, în ciuda faptului că s-a născut în sărăcie. A primit o bursă completă pentru a studia la Harvard în 2023”, a scris mentorul fetei pe Instagram. Prima excursie la care participase Sky a fost chiar în campusul Universității, când avea doar 12 ani. „După acea excursie, am văzut că dragostea ei pentru școală se intensifică”, a completat Mona.

Absolventa își amintește și acum prima și ultima întâlnire pe care a avut-o cu mama sa biologică, în urmă cu patru ani. „Nu am vrut să am vreo legătură cu ea, căci știam că niciodată nu și-a dorit să aibă copii. Iar părerea aceasta și-a menținut-o chiar și după ce m-am născut eu”, a declarat fata. Sky îi mulțumește zilnic Monei pentru sprijinul și ajutorul pe care i l-a acordat atunci când avea cea mai mare nevoie și o consideră a doua sa mamă.

Inspirațional, nu? Ce părere ai despre această uluitoare fată?

Surse foto: Facebook - Academy for Science & Health, Conroe ISD

Surse articol: Indy100

Articolul urmator
A murit cea mai în vârstă femeie din România! Viorica Hogaș și-a luat adio de la cele lumești la vârsta de 108 ani
A murit cea mai în vârstă femeie din România! Viorica Hogaș și-a luat adio de la cele lumești la vârsta de 108 ani
Ce varsta are sufletul tau?
Incepe quiz
Ce varsta are sufletul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.