Angelina Jolie a vizitat Ucraina. Ce a făcut actrița în zona de conflict

Angelina Jolie a vizitat Ucraina. Ce a făcut actrița în zona de conflict

Alida Enache

Angelina Jolie și-a arătat sprijinul pentru ucrainenii grav încercați de soartă la acest moment și a făcut o vizită surpriză în Liov, oraș din vestul Ucrainei. Vedeta, care deține funcția de trimis special al Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați încă din anul 2011, a fost văzută într-o cafenea de către jurnalista ucraineană Maya Podgorodetskaya, sâmbătă, 30 aprilie, îmbrăcată modest și luându-și singură, asemenea unui om ca oricare altul, o cafea.

Imagine cu Angelina Jolie în timpul vizitei în UcrainaSursa foto: Youtube

“Nimic special. Doar Liov. Am venit să iau o cafea și am dat de Angelina Jolie. Întreaga lume sprijină Ucraina”, a scris jurnalista pe pagina personală de Facebook, unde a distribuit un videoclip care o are pe aceasta protagonistă.

Actrița a vizitat Ucraina pentru a vorbi cu persoanele care și-au găsit refugiu în Liov, inclusiv cu micuții care urmează diferite tratamente pentru rănile suferite în urma atacului cu cele două rachete rusești care au lovit din plin gara din Kramatorsk, la începutul lunii aprilie.

 Imagine cu Angelina Jolie în timpul vizitei în UcrainaSursa foto: Youtube

Vedeta a discutat și cu voluntarii din gara centrală Liov, care ofereau ucrainenilor sosiți acolo ajutor medical și consiliere. Frumoasa actriță i-a întâmpinat și pe cei care au fugit din calea bombardamentelor și căutau un refugiu temporar în orașul vestic al Ucrainei. Mai apoi, Angelina Jolie a vizitat un internat, unde a vorbit cu studenții, și-a făcut poze cu toți cei care și-au dorit să inmortalizeze momentul și le-a promis acestora că se va întoarce.

Imagine cu Angelina Jolie înconjurată de copii ucraineniSursa foto: Youtube

Vedeta a fost însoțită de pază pe tot parcursul vizitei sale și a reușit să aducă un strop de bucurie în viața ucrainenilor care încearcă să se ascundă de teribilul război dus pe teritoriul lor. Aceasta a fost văzută și jucându-se cu o fetiță, căreia a reușit să-i aducă, fie și pentru câteva clipe, zâmbetul pe buze.

 Imagine cu Angelina Jolie înconjurată de oameni în timpul vizitei în UcrainaSursa foto: Youtube

Guvernatorul militar al regiunii Liov Maksim Kozitskii a declarat: „Vizita ei a fost o surpriză pentru noi toți. Multor oameni care au văzut-o pe doamna Jolie în regiunea Liov nu le-a venit să creadă că este cu adevărat ea. Dar, din 24 februarie, Ucraina a arătat lumii întregi că există o mulțime de lucruri incredibile care se întâmplă aici”. De asemenea, reprezentanții Națiunilor Unite au transmis că ambasadoarea UNHCR a venit în nume personal și nu în calitate oficială.

 Imagine cu Angelina Jolie înconjurată de voluntarii ucraineniSursa foto: Youtube

Apariția Angelinei Jolie în Ucraina nu a fost una lipsită de incidente, din păcate. La un moment dat, sirenele care anunță raiduri aeriene au început să sune insistent, iar vedeta a fost condusă către un adăpost. În timp ce se îndreptau către refugiu, o persoană care face parte din echipa sa a declarat că actrița nu s-a  arătat speriată de acel eveniment.

Nu este un secret faptul că Angelina - „cea mai frumoasă femeie din lume”, după cum a fost numită de mari publicații din lume-, își dedică viața ajutându-i pe cei bătuți de soartă. Fosta soție a lui Brad Pitt susține cauze umanitare în toată lumea încă din anul 2000 și este recunoscută pentru donațiile considerabile pe care le face deseori. „Atunci când am început să călătoresc am înţeles responsabilitatea pe care o aveam faţă de ceilalţi”, spunea ea în anul 2013. Sperăm că tot mai multe vedete îi vor urma exemplul!

Citește și: David Beckham, gest unic și emoționant: i-a cedat contul de Instagram unei doctorițe din Harkov

Surse articol: Time, Apnews, Dailymail

Surse foto: Youtube

Articolul urmator
A murit actrița Ileana Ploscaru, doamna teatrului constănțean care și-a petrecut 70 de ani din viață pe scenă
A murit actrița Ileana Ploscaru, doamna teatrului constănțean care și-a petrecut 70 de ani din viață pe scenă
Ce zona a corpului ar trebui sa alegi pentru tatuaj?
Incepe quiz
Ce zona a corpului ar trebui sa alegi pentru tatuaj?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.