Definiția durerii: Igor își îmbrățișează pisica, singurul suflet rămas în viață, după ce cinci membri ai familiei au pierit tragic

Definiția durerii: Igor își îmbrățișează pisica, singurul suflet rămas în viață, după ce cinci membri ai familiei au pierit tragic

Alida Enache

O pisică speriată de haosul din jurul ei – atât i-a mai rămas lui Igor, un bărbat ucrainean care și-a pierdut familia și un prieten în urma unui atac aerian rusesc. Întreaga sa realitate s-a schimbat într-o clipită și, din păcate, nu mai există nimic altceva care ar mai putea fi recuperat vreodată.

Într-un sat din sudul Kievului, un bărbat trist, cu ochiul vânăt și fața umflată căuta cu disperare printre ruinele casei sale. Este rezident al orașului Markhalivka și... doar o altă victimă a războiului crâncen care se duce în țara sa.

 Imagine cu un bărbat ucrainean care își îmbrățișează pisica după un atac rusescSursa foto: Captură Twitter

Reporterii de la CNN l-au surprins în timp ce încerca să găsească printre dărâmături acte, poze, dar și alte obiecte care să-i aducă aminte de familia sa. Au murit cu toții într-o singură clipită în urma unui asalt aerian din partea Rusiei. Fiica sa de 12 ani care era într-un scaun cu rotile din cauza unui accident de mașină cu un șofer beat, soția sa de doar 46 ani care avea toată viața înainte și ginerele său, tatăl a doi copii ar urma să fie înmormântați astăzi, după ce au pierit cu toții tragic și pe nedrept.

Igor Mozhaev nu mai are niciun plan de viitor, însă speră că teroarea va lua sfârșit curând. Se bucură, totuși, cu toată puterea lui de o pisică speriată, singurul membru al familiei pe care l-a recuperat viu dintre ruinele casei sale.

Imagine cu un bărbat ucrainean care caăută printre ruineSursa foto: Captură Twitter

„A avut loc o explozie masivă și am rămas cu toții prinși sub moloz. Fiica mea a murit în scaunul cu rotile. Eu și nepoții mei am fost salvați de sub dărâmături. Nu am niciun gând acum. Ce gânduri pot avea? Este îngrozitor. Teribil. Doamne ajută ca asta sa se termine cât mai curând posibil. Îmi voi îngropa rudele mâine. Asta e, nu știu ce se va întâmpla după asta. Îmi doresc doar pace pentru Ucraina. Doar să lase odată Ucraina în pace. Doamne ajută ca asta să se termine cât mai curând posibil.”, a declarat bărbatul pentru CNN.

Olga, o femeie care locuia pe aceeași stradă cu Igor, este îngrozită de ceea ce se întâmplă în țara ei. Ea, la fel ca mulți alți ucraineni, nu poate înțelege care este rostul războiului.

Imagine cu un carnet găsit printre ruinele din UcrainaSursa foto: Captură Twitter

„Principalul lucru este ca acest iad să se termine cât mai curând posibil. Cum poate fi posibil ca un frate să meargă și să lupte împotriva altui frate. Acest lucru este de neconceput. Toată lumea mergea în Rusia și invers, rude peste tot, iar acum...”, a zis femeia.

Războiul dintre Rusia și Ucraina nu pare să se apropie de sfârșit. Până la momentul actual, cel puțin 516 civili și-au pierdut viață, conform Biroului Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului. Mame, copii și bătrâni părăsesc în număr cât mai mare țara care în urmă cu puțin timp le era casă.

Citește și: Modelul ucrainean care s-a întors de la Săptămâna Modei din New York pentru a-și apăra țara: "Rămân până la final!"

Surse articol: Observator, CNN, Stiridecluj

Surse foto: Twitter

Articolul urmator
Ce destin tragic! Doi frați au murit de cancer în aceeași zi, la distanță de numai câteva ore, în același pat de spital
Ce destin tragic! Doi frați au murit de cancer în aceeași zi, la distanță de numai câteva ore, în același pat de spital
Ce membru al familiei Addams esti?
Incepe quiz
Ce membru al familiei Addams esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.