Avertisment meteo înfricoșător pentru România: fenomene extreme și aer polar!

Avertisment meteo înfricoșător pentru România: fenomene extreme și aer polar!

Redactor Divahair.ro

După tornada stârnită din senin și neanunțată de săptămâna trecută, vremea în România nu revine la normal. Dimpotrivă. Fenomenele extreme vor continua să aibă loc. Tot mai violent și tot mai des.


Până miercuri, 8 mai, dimineața, peste toată România va fi un val de aer polar și o alertă meteo de vreme severă. Se anunță vijelii, ploi torenţiale cu tunete, fulgere şi grindină și chiar și tornade.
Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și izolat 40...60 l/mp.
Meteorologul Elena Cordoneanu a intrat în direct la Realitatea TV și a declarat următoarele: "Nu este nimic anormal să se întâmple și astfel de episoade de răcire semnificativă a vremii. Marți, în sud și est, inclusiv în Capitală, scăderea va fi și de 10 grade. Este o vreme mai rece decât normal. Și, fiindcă plouă și bate vântul, o să ne fie cam frig. "Normalul ar fi 17-22 de grade, dar nu va ajunge acolo. Miercuri, vom avea maxime de 18 grade, dar, până la sfârșitul săptămânii, vom ajunge la normal. De ploi nu scăpăm până duminică. "De regulă, luna mai este capricioasă. Începe să se manifeste instabilitatea de vară, dar trebuie să recunosc că instabilitatea este mai accentuată. "Apropo de tornadă, au început prea devreme, nici nu a apucat să se încingă pământul. Sunt niște perturbări la scară mare, pe care le resimțim și noi".

Duminică a fost emisă o prognoză specială pentru Bucureşti, în vigoare până miercuri la ora 9.00: se anunță ploi torenţiale, vijelii şi scăderea bruscă a temperaturilor, de la 23 la 6 grade. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantităţi de apă însemnate, 15 - 25 liti pe metrul pătrat şi izolat posibil peste 30 - 35 pe metrul pătrat. Duminică şi luni temperatura maximă va fi de 21 - 23 de grade, iar luni dimineaţa se vor înregistra 12 - 13 grade. Vremea se va răci începând de marţi, astfel încât dimineaţa se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11 - 13 grade, iar miercuri dimineaţa 6 -7 grade.

Articolul urmator
Se întâmplă în România! O fetiță cu dizabilități nu mai aude după ce un hoț i-a furat aparatul auditiv în timpul vacanței în Eforie
Se întâmplă în România! O fetiță cu dizabilități nu mai aude după ce un hoț i-a furat aparatul auditiv în timpul vacanței în Eforie
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.