Ce mesaj a transmis Tudor Chirilă în timpul concertului de la Arena Națională. "Noi nu ajutăm ucraineni, noi ajutăm oameni, fraților! Sunt oameni!"

Ce mesaj a transmis Tudor Chirilă în timpul concertului de la Arena Națională. "Noi nu ajutăm ucraineni, noi ajutăm oameni, fraților! Sunt oameni!"

Alida Enache

Weekendul trecut a avut loc cel mai mare eveniment caritabil susținut în România până acum, „We Are One”. Cu această ocazie, mii de tineri din întreaga țară s-au adunat la Arena Națională din București pentru a se putea bucura de concertul de opt ore susținut de peste 35 de artiști români și alții trei internaționali.

Printre vedetele românești care și-au arătat solidaritatea cu refugiații ucraineni se numără și inegalabilul Tudor Chirilă, solistul trupei „VAMA”. Cântărețul, care are rădăcini în orașul Ismail din Ucraina, a ținut un discurs absolut emoționant în timpul spectacolului, dar, în același timp, i-a și criticat dur pe cei care au ales să arunce cu ură într-o perioadă atât de dificilă și sensibilă.

Imagine cu Tudor Chirilă și restul trupei Vama înainte de concertul We are oneSursa foto: Instagram

"Noi suntem VAMA și vă mulțumim că sunteți în seara asta aici. Mulțumim tuturor artiștilor care s-au urcat pe scenă în seara asta. Cel mai mare criminal din istorie a fost, după părerea mea, Iosif Vissarionovici Stalin, care a spus că, după un milion de morți, e statistică. În Ucraina avem peste un milion de refugiați. Deci, din punctul de vedere al lui Stalin, ei sunt statistică, ei nu contează, sunt numere! Stadionul ăsta, pentru ei, e un număr. 3 milioane de români au fost deportați în timpul sovietizării României. E bine să știm lucrurile astea, pentru că istoria înseamnă și trecut, nu doar prezent.”, a mărturisit vedeta.

Mai mult, artistul a vrut să scoată în evidență și faptul că nu contează naționalitatea celor care primesc ajutor din partea României, aceștia fiind la rândul lor tot oameni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VAMA (@vamamusic)

"Iar cine spune că de ce sunt ajutați acum ucrainenii... Nu-i adevărat, 350.000 de români au dat bani pentru un spital, Dăruiește Viață, Spitalul Marie Curie. Dar, în același timp, noi nu ajutăm ucraineni, noi ajutăm oameni, fraților! Sunt oameni! Stai cu copilul într-un aeroport și ai pierdut un avion și aștepți 6 ore și te simți ca ultimul om. Ăștia nu mai au nici dreptul să urască! Sunt oameni, băi, sunt oameni! Oameni!", a mai adăugat el.

Înainte de a cânta faimoasa piesă a trupei „VAMA”, „Epilog”, solistul i-a făcut o introducere extrem de înduioșătoare care a sensibilizat din plin audiența.

"Credem, în continuare, că iubirea este singura benzină, singurul motor care poate să împingă lumea asta înainte și noi, românii, credem că știm foarte bine ce înseamnă să nu te iubească cei care ne conduc. Noi știm asta. Așa că acum trebuie să ne gândim la niște oameni care nu sunt iubiți și care nu mai au nici casă, nici țară. Războiul nu e o soluție. N-a fost niciodată. Din păcate, va trebui să mai așteptăm până să nu mai fim statistici, și să fim destine. Și oameni.", a spus artistul.

Armin Van Buuren, solidar cu ucrainenii

Nu doar Tudor Chirilă a impresionat publicul cu mesajul pe care l-a transmis sâmbătă. Dj-ul olandez Armin Vun Buuren, cel mai așteptat artist al evenimentului, și-a început show-ul cu un discurs extrem de puternic.

„Poate nu astăzi, poate nu mâine, dar într-o zi ne vom întoarce victorioși pe pământurile noastre. Suntem vecini, nu suntem separați de granițe, ci legați de o forță invizibilă. O lumină care strălucește în inima fiecăruia dintre noi. Suntem un singur popor, cu o singură inimă, cu un singur scop, cu un singur țel și acesta este să ne ridicăm din nou.”, a declarat el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAGA Festival (@saga_festival)

Printre vedetele internaționale care au cântat la concertul inițiat de SAGA Festival se numără și Jamala, câștigătoarea concursului Eurovision Ucraina din 2016. Atât ea, cât și cei doi copii ai săi sunt acum refugiați în România, după ce au fost nevoiți să fugă din calea războiului.

Citește și: George Burcea, mărturisiri neașteptate: ”Ne-am căsătorit pentru că a fost nevoie, ca să nu spun că a trebuit”

Surse articol: Okmagazine, Stirileprotv, G4media

Sursă foto principală: Instagram

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
Faceți cunoștință cu familia "Șopârlă". Nu, nu au un nume de amuzant, ci suferă de o malformație care le modifică fizionomia
Faceți cunoștință cu familia "Șopârlă". Nu, nu au un nume de amuzant, ci suferă de o malformație care le modifică fizionomia
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.