Cea mai de succes femeie româncă din Europa. A fost abandonată de părinți când era doar un copil, dar a devenit milionară în euro

Cea mai de succes femeie româncă din Europa. A fost abandonată de părinți când era doar un copil, dar a devenit milionară în euro
Ramona Jurubita
Marţi, 04.06.2024

Mihaela Neagu este o femeie din România, care a dat lovitura în afaceri! A avut o copilărie grea, dar niciodată nu s-a plâns și a muncit pentru a ajunge cineva. Cei mai importanți oameni din viața ei au fost bunicii, oamenii care au crescut-o de când părinții au abandonat-o, la numai șase luni.

Eforturile depuse de bunici se văd acum, la mulți ani distanță. Femeia, născută în București și crescută în Bărăgan, a ajuns cunoscută în întreaga lume, după ce a intrat în lumea afacerilor și a reușit să se extindă enorm într-un timp foarte scurt. Acum, este considerată cea mai de succes femeie româncă din Europa și deține două fabrici de zahăr din țara noastră: Fabrica de Zahăr Bod și Fabrica de Zahăr Premium Luduș. În paralel, se ocupă și de vechile afaceri cu materiale de construcții și terenuri agricole, iar în pandemie a vândut măști și combinezoane.

Invitată în podcastul lui Mihai Morar, femeia a vorbit deschis despre parcursul ei. Și-a spus povestea cu asumare, mândrindu-se cu originile sale și cu puterea de care a dat dovadă de când era foarte mică. Iată ce a dezvăluit la „Fain&Simplu”:

„În afaceri am intrat de la 19 ani. Efectiv, de când mă știu, asta fac. Nu am făcut nimic altceva. Sunt născută la București, abandonată la 6 luni, crescută de bunicii din partea mamei. Am o poveste de viață personală ca a oricărui copil de la țară, cu multe provocări. Dar întotdeauna mi-a plăcut să învăț și să citesc. Ăsta a fost principalul meu ajutor în viață. Principalul meu ajutor acesta a fost, că am studiat, am citit foarte mult, am avut performanță școlară bună și mi-am dorit să reușesc.

Vin dintr-un sat din Bărăgan, unde eram 300 de locuitori, o școală micuță, doar până la clasa a VIII-a, apoi am făcut naveta cu trenul încă patru localități ca să merg la liceu. Asta este povestea mea, o poveste simplă, a unui copil de la țară, crescut de doi bunici în vârstă, care de la 10 ani a învățat să se gospodărească singur. De aici și legătura mea cu agricultura și cu pământul.”

Afacerista Mihaela Neagu, stând la birou, cu multe documente în față, îmbrăcată într-o rochie neagră cu flori colorate
Afacerista Mihaela Neagu

„Și-au vândut verighetele de pe mână ca să fac meditații.”

Mihaela Neagu a ajuns unde este astăzi datorită bunicilor săi, care au renunțat la tot pentru a-i oferi ei un trai așa cum merita. Au susținut-o cum au putut și au făcut sacrificii enorme pentru a o ține la școală.

Părinții mei au divorțat și nu prea au mai vrut să știe de mine și m-au luat părinții mamei, care erau în vârstă, m-au crescut, educat și s-au îngrijit de mine. (...)

Nu pot să spun că erau stricți, dar și-au dat seama de potențialul meu și atunci umblau pe la toți profesorii prin sat să fac meditații, să pot să citesc. Pentru că erau și foarte în vârstă, își doreau să mă lase cât mai repede bine și să pot să îmi găsesc un rost în viață. Despre asta era. De asta am și învățat de la 10 ani să fac mâncare, să dirijez totul prin gospodărie. Cine mă cunoaște și știe de copil știe că am avut aceste activități pe care le făceam de plăcere, nu le făceam obligată.

Mai bine decât m-au crescut bunicii mei nu mă puteau crește nimeni. Indiferent de situație, puteau să fie intelectuali…oricine pe lumea asta. Eu am fost născută să fiu crescută de acești doi oameni. Și-au vândut verighetele de pe mână ca să fac meditații.", a mai spus ea în cadrul aceluiași podcast.

Traiul greu a învățat-o să se lupte cu necazurile și mai târziu, în viața de adult. Tot copilăria i-a definit și drumul pe acest Pământ, căci și astăzi continuă să facă tot ce făcea atunci. A fost fascinată de mică de agricultură și chiar dacă a jonglat cu mai multe afaceri, întotdeauna s-a întors la acest domeniu din care bunicii ei își câștigau existența.

„Pentru mine satul, pământul, agricultura sunt lucruri cu care eu m-am născut, am crescut și care m-au ajutat să supraviețuiesc pentru că eram săraci, Mihai! Lumea trebuie să îți aducă aminte că acum 40 de ani aveam wc în fundul curții, spărgeam lemne, dădeam la rațe, știu absolut tot ce se întâmplă într-o gospodărie de la 10 ani. Nu pot să uit. (...)

Viața în Bărăgan nu era ușoară. Verile erau foarte toride, nu erau ca acum, mergeam la câmp, aveam de săpat, aveam de udat. Mâncam doar ce produceam noi. Deci nu cumpărat decât, nu știu…să zic strictul necesar. Inclusiv săpun făceam la noi acasă.”

Afacerista Mihaela Neagu într-o rochie roșie, cu o floare mare și colorată, brodată în lateral

„Am început să lucrez din perioada liceului”

Când a ajuns la liceu, Mihaela Neagu le-a întors ajutorul bunicilor săi. Aceștia nu au putut să o mai întrețină după Revoluție, așa că s-a angajat la o benzinărie, pentru a-și continua studiile și pentru a nu lăsa eforturile bătrânilor să se ducă pe Apa Sâmbetei.

„Am început să lucrez din perioada liceului. Cred că întotdeauna am avut cu mine această ambiție de a face mai mult. Venise Revoluția, pensiile bunicilor mei erau foarte mici, nu mai valorau nimic. Nu puteam nici să mai mă duc la liceu să mă întrețin, abonament, pachet și tot ce îmi trebuia…M-am angajat la o stație Peco, care s-a făcut în Lehliu Gară, unde am stat și am muncit aproape trei ani de zile. M-am dus la seral, am terminat, am luat BAC-ul. Am și doi de 10 în diploma de BAC. Mi-am văzut în continuare de studii.

Se făcea un cartier nou de case și m-am gândit foarte serios că toată lumea venea să cumpere materiale de construcție de foarte departe și m-am gândit să nu îmi cumpăr loc de casă și să cumpăr un teren pe care să deschid un magazin de materiale de construcții și un magazin alimentar. Și asta am făcut în anul 2000. Și de aici am plecat.

În aproape 10 ani de zile am dezvoltat foarte multe lucruri acolo. Am mai deschis încă 4 sau 5 astfel de magazine în diverse localități de la noi, am devenit distribuitor pe Călărași. Am dezvoltat acest business, am început să merg la licitații publice, pentru că noi vindeam materiale de construcții doar vara, iar din septembrie nu aveam ce să facem cu oamenii că era sezonier. Și m-am apucat de exploatări forestiere. Atunci trebuia să merg la direcțiile agricole, la licitații.

În paralel, nu mi-am uitat pasiunea mea pe care o aveam față de agricultură, de lucrurile pe care le făcusem acasă și am început să cumpăr teren agricol și am strâns, cam în 8 ani de zile, 300 și ceva de hectare. (...) Acum avem 500 de hectare.”, i-a mai povestit ea lui Mihai Morar.

În prezent, este bogată și fericită, dar nu a uitat niciodată de unde a plecat. Afacerista își amintește cu mare drag de toate cumpenele prin care a trecut, fiindcă ele au format-o și au ambiționat-o să își dorească mai mult și mai mult de la viață. Anul 2023 a fost cel mai bun pentru ea din punct de vedere financiar, cu un profit de peste 15 milioane de euro.

„Regina atletismului", povestea inspirațională a Iolandei Balaș. O campioană care a ridicat țara noastră pe cele mai înalte culmi

Surse foto: YoutubeFacebookFacebook

Surse articol: YoutubeAntena3RealitateadevasluiSpectacola

Articolul urmator »
Tanti Rodica, părăsită de părinți și uitată de proprii copii: „Îmi fac un ceai și mă culc, mai fierb un cartof când n-am pâine”
Tanti Rodica, părăsită de părinți și uitată de proprii copii: „Îmi fac un ceai și mă culc, mai fierb un cartof când n-am pâine”
Anca Marcus | Luni, 29.01.2024
Incepe quiz
Ce femeie fatala din filme esti?
Ce femeie fatala din filme esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)

Ne găsești pe